Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

TondaN

24. 7. 2011 9:16
škoda

že to máte tak dlouhý.. pak ,že na délce nežáleží:-) nevydžel jsem ,a proto nevím jak to vlastně bylo, ale s toho nic,já nevydržím ani u televize;-Djen s těch pár přispěvků mám pocit, honzátko vlastně umřel osvobozenej/ omlouvám se pozůstalým/!

0 0
možnosti

oldiess

24. 7. 2011 9:18
Re: škoda

Nic se neděje, příště když tak přeskakujte;-D

0 0
možnosti
V

varsolim

23. 7. 2011 15:52
Honzatko slouzil totalite

Nevim,zda je mozne vysvetlit tem,kteri jsou tak omezeni a nechteji chapat,ze Masini se pustili do boje za odvraceni totality a ze jejich cilem bylo vratit svobobu a demokracii ceskemu narodu.Celemu ceskemu narodu,tedy i Honzatkovi a jeho detem.Ze ten se motal,kde nemel,je jeho problem.On slouzil totalite.

1 0
možnosti

rezjirrezjir

29. 7. 2011 21:19
Re: Honzatko slouzil totalite

Z čeho vyvozujete, že Mašini se pustili do boje proti totalitě, a nikoliv do boje za lepší vybavení svých bytů?

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 7. 2011 1:06
Buržoazní demokracie zkrachovala,

přinesla pracujícím jen bídu a četnickou střelbu do demonstrantů. Kapitalisté vydali republiku nacistům. A vydali jim i komunisty napospas. Jak jinak se komunisti měli po tom všem chovat? Měli se snad nechat povraždit jako ve Španělsku? Zvítězili, poprvé disponovali zbraněmi, tedy je použili k sebeobraně.

0 0
možnosti

oldiess

23. 7. 2011 17:06
Re: Buržoazní demokracie zkrachovala,

A když tedy chtěl někdo z jejich ráje utéct, tak po něm v sebeobraně stříleli. Podobně jako soudruzi v NDR a všude jinde. Co myslíte, kdybyste Vy teď chtěl emigrovat třeba do KLDR, střílel by někdo po Vás na Ruzyni?;-D

1 0
možnosti
M

mmaaxxxoo

22. 7. 2011 21:00
.

Kdo o problematice b. Mašínů nic neví, tak v nich vidí sprosté vrahy. Ten, který zná historii b. Mašínů, ten ví, že jen plnili odkaz otce, generála Mašína. Že se dokázali vraždícímu bolševikovi postavit se zbraní v ruce, to je čin odvážný. Bylo to v době, kdy bolševik popravoval každého, koho chtěl. Padesátá léta byla hnusná doba. Bolševik si začal a Mašíni jen na jejich teror odpověděli.

Kdo chce, může si počíst. http://www.totalita.cz/odbsk/odbsk_masin.php

Objektivně, bez emocí.

1 0
možnosti
J

jarno3

22. 7. 2011 21:41
A můžeš být konkrétní?

Kde  plk. Mašín ve svém odkazu přikazuje synům střílet bolševiky? Nebo vraždit a loupit na potkání? Spíš bych očekával, že bude syny nabádat k boji s nacisty, ale o tom v jeho odkazu není ani slovo.   Pro zaslepence tvého typu je nutné připomenout, že Mašínovci se nepostavili " se zbraní v ruce" bolševikovi, ale (když už pomineme vraždu policisty) obyčejným lidem jako byl hasič, kterého zmrzačili, nebo onen pokladník, kterého zabili při svém lupu. Ale třeba mi můj názor vyvrátíš, historiku!

1 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

22. 7. 2011 20:53
Nebýt Stalina, nst.Honzátko mohl žít,ale des.Šesták by nežil

, neboť by jej Hitler poslal do plynu, odsunul do Patagonie, případně použil do mýdla. Proto je třeba historii přijímat s pokorou, mít respekt k osvoboditelům a nevymýšlet si pohádky o tom, že vrah není vrah když někoho zavraždí, pane Šestáku Rv

0 0
možnosti

oldiess

22. 7. 2011 23:38
Re: Nebýt Stalina, nst.Honzátko mohl žít,ale des.Šesták by nežil

Vážený pane, je mi líto, že jste si to nepřečetl pořádně. Nepopírám zásluhy Stalina na boji proti fašismu, stejně jako nepopírám zásluhu USA a dalších spojenců na tomtéž, včetně třeba mých příbuzných, když děda za to zaplatil nakonec v Buchenwaldu životem.  Ale myslel jsem to tak, že kdyby měli Sověti místo Stalina jiného vojevůdce než masového vraha, i vlastních lidí a spojenců - tedy i našich bojovníků proti třeba fašismu, bylo by to ušetřilo mnoho životů.

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 7. 2011 17:10
Každý režim si buduje své legendy

Ve skutečnosti existovalo mnohem více lidí a odbojových skupin, kteří se více či méně otevřeně postavili proti bolševikovi. O většině z nich se dneska nemluví  i  proto že je STB velmi rychle pochytala a nechala popravit.  Mašini, přežili, utekli, a měli se  stát  legendou A legendy přece  ani nevraždí pokladníky pro peníze ani nepodřezávají své svázané zajatce

1 0
možnosti

oldiess

22. 7. 2011 18:59
Re: Každý režim si buduje své legendy

To je pravda, taky je smutný, že spousta těch co se postavili bolševikovi zemřeli v zapomnění už po Listopadu, protože o ně pochopitelně nebyl zájem, kdyby se ukázalo, že tady byl ještě někdo jiný kromě Charty, a ke všemu dělal odboj zadarmo, tak by to zbytečně snižovalo zájmy naší odbokářské elity. Taky je neodpustitelný, že chartisti se spokojili s tím, že mají teplý flíčky, a už se o žádný vyšetřování nezajímali - taky možná proto, aby zbytečně níkoho nedráždili.

0 0
možnosti
V

viet

22. 7. 2011 16:45
I vy popletové

Pane Šestáku a ostatní popletové, co kdybyste sem přimotali i jiné masové vrahy, třeba Ferdu II. Habsburského? Nebýt jeho, mohl pan Šlik a ostatních 26 (28) českých pánů žít!;-D;-D;-D

1 0
možnosti
PU

Pulp Fiction

22. 7. 2011 16:15
Tak především,

pan Kapal je jen bezvýznamný pisálek do nějakého regionálního plátku. Co mu nezveřejní tam, pustí na blog. Zásadně pod svými výmysly nediskutuje, ale na druhou stranu dost pije, takže se nemůžeme divit, že píše takové bláboly. A také umí moc dobře lhát.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

22. 7. 2011 16:36
Re: Tak především,

A víte jak je lhaní namáhavá činnost ? A jaká je to makačka na bednu. Já např. mluvím pravdu, protože jsem pohodlný. Kdo si má pamatovat, co kde selhal.

1 0
možnosti
AK

ade80160@email.cz

22. 7. 2011 16:13
nemate pravdu

nesouhlasim s vami. strzm. Honzatko nezemrel kvuli Stalinovi ani panu presidentovi Gottwaldovi. Strzm. Honzatko byl chladnokrevne zavrazden masovymi vrahy Masiny. Oni meli na svedomi jeho zivot. Neplette si pojmy s dojmy autore. A prosim nejen vas aby jste nedelal z vrahu narodni hrdiny.

3 0
možnosti
S

Shackall0

22. 7. 2011 16:16
Re: nemate pravdu

Ty jo, tady je zase rudo. Nazývat masového vraha Gottwalda "panem presidentem", na to musí být jeden už extra uvědomělý - to připadá žinantní i celé řadě současných komunistů. Fuj ;-O

0 0
možnosti
CJP

Ctihodnost Já První

22. 7. 2011 16:07
Neskutečná Šestákova žvanivá průtrž ,která je vážně mimo .

Tak to dnes máme  :  ...... Honzálka, Mašíny, Kapala, Dr Horákovou, Rosenbergovy, Marvana, Kohouta, Landovského, dnešní Afriku, kmocháčka s povodněmi, strýce Aloise a jako závěrečný bonbónek ukázku z autorova románu . Tolik toho Šesták najednou už dlouho nevyblábolil. To je materál na povídky, eseje, reportáže, nemluvě o desítkách blogů. Co se to autorovi stalo ? Nepozřel nějaký drogový stimulans ? ......Psychiatři to označují jako polylalii - neboli žvanivost.

3 0
možnosti

oldiess

22. 7. 2011 16:24
Re: Neskutečná Šestákova žvanivá průtrž ,která je vážně mimo .

No vidíte, už chyběla jen Jeho Ctihodnost - díky, že jste promptně doplnil;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik