Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

modřín opadavý

22. 4. 2009 15:47
Prostě

mám pocit, že podle sebe soudím tebe. Pane autore a někteří diskutující, ne vše je prohnilé a ne každému není nic svaté. Takže to chápu tak, že kdybyste na místě dívenky z podatelny seděli vy, že byste všechny informace zjišťovali, jak se vám hodí. Můžu vás ujistit, že ta "dívenka z podtelny" má daleko víc práce, než jste kdy měli vy a na fíkoviny vámi popisované určitě nemá čas. Ale kdo chce psa bít, hůl si prostě najde.

0 0
možnosti

oldiess

22. 4. 2009 21:48
Re: Prostě

Někdy to nemusí být vůbec "fíkoviny", když se soudruh spolužák advokát zajímá o něco u svého soudruha spolužáka soudce. Jistěže doufáme, že ne všechno je prohnilé. Jenže drtivá většina těch, co vystudovali práva za totality byla tehdy na druhé straně, nehrála fair play, žila si líp s KSČ, StB atd, v zádech než zbytek. I oraktické zkušenosti dokládají, že část je pořád někde jinde. Aspoň jsem neslyšel ani o jednom případě, že by po Listopadu právník zahodil diplom s tím, že nemá žádnou cenu neboť prokazuje pouze znalost totalitního práva, které mělo především legalizovat zločinné ovládání společnosti.

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

22. 4. 2009 7:36
Autor se mýlí.

Systém, pokud mi nelhal známý, který ho spoluvytvářel, velmi přísně rozlišuje "dívenku" na podatelně, vyšší soudní úřednici, či soudce. Podatelna se dostane maximálně do záhlaví - ví, že se vám soud snaží něco doručit, zná spisovou značku a v některých případech i typ listiny (předvolání, usnesení...). Pokud chcete znát obsah, nepomůže vám, místo toho vás přepojí na člověka, který má listinu na starosti.

0 0
možnosti

oldiess

22. 4. 2009 8:47
Re: Autor se mýlí.

Když jsem se byl informovat, tak jsem na vlastní oči viděl celé Usnesení, které mi bylo zasláno a z pošty vráceno. Navíc to nevylučuje situaci, kdy právě už vyšší soudní úředník může vyhledat cokoliv třeba pro známého advokáta - který jako informovanější může spíš spor vyhrát, a z odměny přispět informátorovi.

0 0
možnosti
D

Dominicano

22. 4. 2009 5:01
presna trefa do cerneho..

naprosto souhlasim... justice je jedna velka cerna dira.. slovo Mafie je slaby odvar toho co s e tam deje...  ajak je vse propojene.. jak si jde vysetrovatel na ruku se statnim zastupcem, ten zase se soudcem, znalci jsou kapitola sama pro sebe.. Liuji lidi kteri se ocitnou nevinne v lune justice... neni uniku.. Bohuzel bezny ocan se to dozvi az ve chvili, kdy se mu to stane, nikoliv jen z toho co pak pisi lide kteri to zazili na vlastni kuzi.. hruza.. I proto jsem z ceska emigroval.. ( pred deseti lety..

0 0
možnosti

oldiess

22. 4. 2009 8:21
Re: presna trefa do cerneho..

Díky za váš komentář, nerad mám generalizování a proto připouštím, že mi někdo něco vytknul oprávněně, protože má se soudy lepší zkušenosti. Ale i kdyby si počínal neseriózně jediný soudce, bylo by to špatné. Pravda je žel ale taková, že jich je mnohem víc. A jak už jsem napsal v článku, nejhorší je, že se všichni totalitní právníci znají, buď z Prahy nebo z Brna, jinde myslím právnická fakulta nebyla. Takže drží spolu. Podobně jako doktoři, zubař pomůže internistovi, ten zase zpátky jemu. Jenže tam je to OK, není v tom žádná třetí strana. Navíc lékaři se učili i za totáče poctivou medicínu, o kvalitě studia práv víme všichni svoje.

0 0
možnosti
G

grandaunt

21. 4. 2009 18:16
pokr.

A poslední poznámka k nadpisu - soudy páchnou víc, protože mají dokonalejší informační systém?

Ony páchnou vám, protože vám něco provedly, a proto taky ty silné výrazy. Jak jsem uvedl níže - žádný odstup, protože jste zainteresován.

0 0
možnosti

oldiess

21. 4. 2009 18:28
Re: pokr.

Nic proti dokonalejšímu systému, ale dokonalý by byl až tehdy, kdyby se tam zaevidovalo každé kliknutí a kým, rovněž kdyby tam měl každý přístup a ne že někdo ne a někdo ano na základě známosti. Jinak když už jsme u toho jestli mi soudy něco provedly, jistěže by se něco našlo, např, žádost o opravu početzní chyby v rosudku mi byla opakovaně zamítnuta, protože ji řešil vždy ten stejný soudce, který tu chybu udělal. Ale myslím že z článku jasně vyplývá, že mi šlo o všeobecný pohled na věc.

0 0
možnosti
G

grandaunt

21. 4. 2009 18:14
pokr.

Ale největší problém vašeho článku je v tom, že zjevně neřešíte nějaký obecný problém proto, že vás to zajímá, ale podrážděně si hojíte osobní bolístky, protože jste v tom zainteresován. Takže ztrácíte nadhled a odstup, o objektivitě nemluvě. Čímž text trpí nejvíc.

0 0
možnosti
L

lejnok

27. 4. 2009 16:46
Re: pokr.

To, že zkorumpovaní postkomunističtí zaměstnanci soudů mají ještě snazší a nekontrolovatelnou cestu k citlivým informacím, je snad osobní problém každého občana. Rv

0 0
možnosti
G

grandaunt

21. 4. 2009 18:11
elektronizace

Každé technické zlepšení, které přináší zjednodušení práce, logicky a nutně přináší i jednodušší zneužití. Kvůli tomu se ale přece nebudeme vracet do doby kamenné.

Myslím si, že většina advokátů či účastníků elektronizaci justice vítá, šetří jim to čas i práci. O soudních úřednících nemluvě. I já si ještě pamatuju rejstříky v sešitech s kolonkami. Přišel jsem do kanceláře, ukázal planou moc a řekl, že podle klienta věc napadla cca tehdy a tehdy a úřednice to hledala půl hodiny nebo otráeně řekla: na to nemám čas, zavolejte si za tejden. Takhle to má za 15 vteřin.

Mimochodem, taky policie značně propojila sítě, byl jste někdy v poslední době u výslechu? I vyšetřovatel jednuo klikne a dozví se o obviněném, podezřelém, svědkovi či jiném občanovi věci! A kamarád u policie bude teda si větší terno, než kamarád u soudu. To se dozvíte víc věcí, než jen kdo proti komu veden jaký spor. Tak že bychom vrátili policii hliněné tabulky a pazourky? Nebo bude lešpí udělat něco s tou korupcí?

0 0
možnosti
G

grandaunt

21. 4. 2009 18:23
Re: elektronizace

omlouvám se za hromadu překlepů

0 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

21. 4. 2009 17:52
Hmm

Myslím, že většina vašich lehce paranoidních představ má svůj původ v neznalosti právních předpisů. Zbytek pak nejspíše ve špatných zkušenostech z minulého režimu. Nevím a vcelku je mi to jedno. Co mi vadí, je fakt, že napřed napíšete jedovatý plivanec a pak se teprve diskusi informujete, jak to teda vlastně je.

0 0
možnosti

oldiess

21. 4. 2009 17:56
Re: Hmm

Proč jedovatý plivanec? V čem jsou ty představy paranoidní? Škoda, že jste aspoň jednu takovou představu nezmínil. Nezlobte se, ale skoro to vypadá na to, že jste jeden co má na soudech dveře otevřené.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

21. 4. 2009 15:29
mám silný pocit

že i v době, kdy byly spisy pouze papírové v tvrdých deskách, mohl si v nich listovat jakýkoliv zaměstnanec soudu na příslušné pozici, tedy uklizečky asi ne. A jeho dobrý známý se tak tedy mohl dostat k potřebným údajům. Nevím v čem se to v dnešní době liší, koukat do spisu v deskách nebo na monitoru,že je nutné o tom psát srdceryvné psaní.

0 0
možnosti

oldiess

21. 4. 2009 16:37
Re: mám silný pocit

Problém je v tom,že jste se dřív k tomu musel dostat do příslušné kanceláře, což bylo složitější, neb teď tak můžete učinit snad i z vrátnice, z podatelny tedy určitě. Navíc jste tehdy musel znát příslušné spisové značky zatímco teď stačí zadat název firmy či jméno. Jistěže, pokud žijete bez sporů, může vám to připadat srdceryvné.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

21. 4. 2009 10:50
Typická ukázka

jak může dobrý úmysl poklesnout k antikomunisticé propagandě.

0 0
možnosti

oldiess

21. 4. 2009 10:52
Re: Typická ukázka

Škoda že jste blíž nespecifikoval, jak dobrý úmysl, tak antikomunistickou propagandu:-(

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

21. 4. 2009 10:41
Člověče nešťastná

... a víte Vy vůbec, že když přijdete na berňák s daňovým přiznáním, tak zjistíte, že vaše příjmy jsou zaneseny za XX let nazpátek, k tomu jakékoliv prohřešky a "opomenutí". A k tomu ta úděsná představa, že se k "mým" údajům" dostane i baba, kterou vůbec ale vůbec neznám.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

21. 4. 2009 10:42
Re: Člověče nešťastná

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik