Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

MD-FGP

20. 4. 2012 11:17
A co Vaše cesty?

Váženy pane Šestáku, nebo radši Jeníku?

a proč nezveřejníte nějáké zajímavé dokumenty z Vašich cest? Vy jste si také krásně cestoval. Nebuďte tak skromný a rozpovídejte se o Vaší cestě do Ameriky. ;-)

0 0
možnosti

oldiess

20. 4. 2012 16:59
Re: A co Vaše cesty?

Stačí úplně jedno oslovení, vždyť Vám to ani tak nebudu moci oplatit, vážený neznámý;-DCestoval jsem ovšem pouze jednou, pokud myslíte Západ za totality, a skromný zase nejsem, už jsem se s tím tady dávno pochlubil, před vvěma a půl lety. Můžete hodit očko na:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/106698/Karel-Gott-lagr-v-Dachau-a-nase-totalita.html

0 0
možnosti
OR

oskie98

15. 4. 2012 19:16
Lidová tvorba z doby totality

Tři profesoři se chystají na dovolenou. Vysokoškolský žádá o Jugoslávii, středoškolský chce do Řecka a profesor ze zvláštní školy chce na Floridu. Po dovolené se sejdou a první dva, kteří nedostali příslib, se ptají profesora ze

zvláštní školy, jak to udělal, že se na Floridu dostal. „Já mám své bývalé žáky tady na kopci, U SNB. Přinesl jsem si potřebné papíry a povídám: „Hoši, tak uděláme berany berany duc - a měl jsem v tu ránu všechno oštemplované!“

0 0
možnosti

oldiess

15. 4. 2012 19:46
Re: Lidová tvorba z doby totality

;-D

když už tak ještě jeden o cestování, setkal se Ivan s Johnnym a ptá se, jak u vás nakupujete Johnny? Normálně, vezmu káru, zajedu do krámu, vyhodím to z vozíku do kufru a jedu domů. Ivan: A lidi čumí, co? Johnny: Al ene, u nás tak nakupuje každej. A jak nakupuješ ty Ivane? No tak jdu hned ráno do fronty, a když mám štěstí tak na mě večer přijde řada a chleba ještě zbyde. Johnny: A lidi čumí, co? Ivan:Ne u nás tak nakupuje každej. A  Johnny, jak to máte s cestováním? Johnny: Normálně, do Kanady nebo Mexika mně stačí řidičák, a třeba do Evropy vezmu pas, koupím letenku a letím. Ivan? A lidí čumí, co? Johnny: Ne u nás tak cestuje každej. A jak cestujete vy? Ivan: No já jsem zatím moc necestoval, byl jsem jen v roce 1956 v Maďarsku a v roce 1968 v Československu ale to  teda lidi čuměli!

1 0
možnosti
JL

uumaa

14. 4. 2012 19:30
Doufám, že nebude třetí pokračování

Zbytečně jitříte emoce! RvRv

1 0
možnosti

oldiess

14. 4. 2012 19:41
Re: Doufám, že nebude třetí pokračování

říkáte, že bude lepší ještě 50  let s tím počkat?;-D

0 0
možnosti
G

Gwendolyn!

14. 4. 2012 18:01
Sestaku, mlzite a zkreslujete

Kdybyste chtel napsat clanek, ve kterem byste chtel zduraznit, ze cestovali jen vrchni a provereni soudruzi, mohl jste tak ucinit. Misto toho mlzite a jakoby omlouvate vlastni pochybnou minulost a vylet do juesej. Jste maly ubohy rudoch, vymlouvate se, ze to ctenari pochopili jinak, kdyz jste se setkal s nesouhlasem. Kdyz jste chtel vyjadrit jinou myslenku, tak to chce psat jinak. Jenze mlzite a argumentujete Rudym pravem.RvRv Uz chapu, proc jste u jistych diskuteru tak obliben. Je mi z vas nevolno.

10 0
možnosti

oldiess

14. 4. 2012 19:10
Re: Sestaku, mlzite a zkreslujete

Rozhodně necestovali jen prověření soudruzi, když už.. Svůj výlet do USA nijak neomlouvám, pouze vysvětluji, proč mě tam bolševik doslova musel pustit. Navíc jste pořád nezmínila, kde  jsem snad mlžil. Jinak když píšete o totalitě, tak Rudý právo opravdu chbět nemůže, podobně jako při psaní o Marxovi nemůžete vynechat Kapitál;-D A k výčtu cest soudruha z Continentalu nemáte nic? To není z Rudýho práva:-)

0 0
možnosti
OU

14. 4. 2012 17:37
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti

oldiess

14. 4. 2012 17:53
Re: Musela to být báječná doba

Tak doba to jistě báječná byla, protože pokud se její elitní produkt ani ne za rok stane novým presidentem, jen se to potvrdí.;-D

0 0
možnosti
KASPTH

kladivo a srp, poroste ti hrb

14. 4. 2012 17:01
Důvěrnický vzpomínáček pana "Jeníka"

A teď nám ještě, p.Šestáku, popravdě povykládejte, kolikrát a kam jste v totalitních letech 1969 až 1989 vycestoval do kapitalistické ciziny vy sám a nezapomeňte na vaší historickou cestu do imperialistické USA. Můžete také přidat, jak vás, obyčejného recepčního v interhotelu Continental Brno, nechali rudí soudruzi a STBáci (co sledovali od 50tých let celou vaši rodinu) vystudovat ne zrovna práva, ale celkem v poklidu VŠE v Praze, což se zadařilo krátce před sametem.:-)

Jenom zdejším, důvěřivým čtenářům memotejte šišku vašimi dřívějšími, smyšlenými báchorkami, jak vás komouši s STBáky vyhodili z práce a z hotelu (údajně v roce 1987- viz diskuze u předch.článku) nebo dokonce krátce před sametovým listopadem 89, kdy jste dle vašich tvrzení skončil "na socialistické dlažbě", protože by to byla lež, jako věž.

9 0
možnosti

oldiess

14. 4. 2012 17:51
Re: Důvěrnický vzpomínáček pana

Takže k článku byste něco neměl?Opravdu ne?

OK, tak když chćete jako obvykle rozebírat jenom mě, tak snad už po padesáté za poslední 3 roky Vám opakuji, že podrobnosti o mojí cestě do USA jśou zde:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/106698/Karel-Gott-lagr-v-Dachau-a-nase-totalita.html

Jinak´devizový příslib jsem dostal za svůj život jen jednou, právě na tu zmíněnou cestu do  USA. Čili ikskrát méně, než Váš chráněnec, část jehož cest na Západ je umístěna v příloze;-D

Už jsem Vám také řekl, že jako anonym byste se měl trochu mírnit.Protože působíte jako zhrzený estébák, kterému velice vadí, že tady jako jeden z mála v republice upozorňuji na jejich zločiny včetně uveřejňování dokumentů. Kdybyste měl totiž čisté svědomí a byl čestný člověk a nestyděl se za sebe, tak byste se v prvé řadě čtenářům představil

1 0
možnosti
MS

Michal007

14. 4. 2012 16:47
Se socialistickým cestováním

to bylo trochu jako se socialistickým zdravotnictvím. To bylo bezplatné, kvalitní a pro všechny. Nikdy ale nemělo všechny tři vlastnosti současně. Buď bylo bezplatné a kvalitní, ale ne pro všechny, nebo bezplatné a pro všechny, ale ne kvalitní, a nebo kvalitní a pro všechny, ale ne bezplatné.

4 0
možnosti
TH

Gmurr

14. 4. 2012 15:17
Doplnecek pri tom vzpominani

nejhorsi bylo, kyz treba z rodiny dostal jen jeden clovek prislib (sileny slovo) a ostatni ne....

1 0
možnosti

oldiess

14. 4. 2012 15:24
Re: Doplnecek pri tom vzpominani

no to bylo pak vlastně aby se neřeklo, ale přitom těžko jel někdo sám, na dovolenou, možná tohle dělali záměrně protože pak měli vrácený přísliby a s těma mohla banka na podzim znovu nakládat a třeba střílet bokem známým, proto taky tam byl dovětek, že příslib se musí využít a nejde převádět do dalšího roku

0 0
možnosti
TH

Gmurr

14. 4. 2012 15:12
ano, ano

trochu provokativni....

To cislo me docela prekvapilo. Soudruzi nezili nikdy moc po soudruzsku. Ti kapitalismus primo zboznovali.

Na druhou stranu se klidne priznam, ze i ja jsem se do te kapitalisticke ciziny za totality podivala. Pak uz mi byly vsechny zadost i ( opakuji pro neznalce: zadost o vstup do banky, aby si clovek za sve vymenil penize u prepazky) zamitnuty s oduvodnennim, ze uz jsemv roce 198x jiz byla.

1 0
možnosti
S

sajba

14. 4. 2012 12:32
Včera

Pane Šestáku,omlouvám se ale už jenom ten včerejší nadpis vašeho příspěvku mě tak vytočil,že jsem nebyl schopen pochopit tu ironii.

0 0
možnosti

oldiess

14. 4. 2012 12:43
Re: Včera

ale jen žádný omlouvání, je taky fakt že s těma přílohama to bylo nepřehledný, zvláště když mi ten text utíkal kolem nich, to pořád neumím upravit, a taky je fakt, že je to téma, který nás rozčilovalo celej život, takže se člověk hned zase naštve než by řekl švec:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik