Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FP

Nechce se mi to dohledávat ..........

zkuste si tipnout sám .... máte ve více jak 50% blogů uveden výraz "STB", nebo se mi to jen zdá?

5 2
možnosti

J17a34n 56Š78e26s56t93á98k

17. 11. 2012 23:18

Jejda, tak to jste mě ale fakt zaskočil, jinak blog mám pochopiteně jen jeden;-Dae článků na něm asi 480 - a to jste fakt nějak zjistil, že ve 240 tam StB je? No nevím, to mi příjde už trochu moc. Ale je fakt, že asi jako jediný v republice pravidelně zveřejňuju matreriály z archivu StB, vždy jak se mi tam podaří něco dohedat, a taky je to dané tím, že se estébáci na naši rodinu včetně mě soustřeďovali hned po Únoru, strýc jako major francouzské armády musel emigrovat, kmocháček 5 let v Jáchymově, a sám jsem byl evidován v rodinném svazku už od roku 1958. Takže StB nás provází odjakživa, a mě vlastně ještě dnes. A jinak - Vám se to líbí, že o StB píšu, nebo snad ne?;-D

0 6
možnosti
JK

Z vašeho pohledu nesporně patřím ke spol., jen jsem netušila, že na mě doplácíte ani proč. Pracuji za 10,5 tisíce hrubého, můj důchod bude podle toho vypadat. Je mi šumafuk, kdo má jaký důchod a jestli si ho v té výše zaslouží či ne....Nepochybně by jste spravedlivě rozhodl kdo, kdy a kolik má pobírat. No váš sen!

Havel možná nebyl nejlepší politik a taky se tak nikdy neprezentoval. Byl to ale člověk, který měl podobný žeříček hodnot jako já a hlásil se k nim kontinuálně celý život. Už nežije a umřeme nesporně všichni. Na rozdíl od různě záslužných příjemců důchodů, včetně vás, na myšlenky a slova pana Havla nezapomenu.

8 6
možnosti

J27a85n 80Š22e63s89t31á52k

17. 11. 2012 12:53

Vy jste nečetla pozorně, nebyla řeč o Vašem důchodu či jiných z dneška, pokud jste tedy nebyla u StB;-D ale článek byl zaměřen na to, že důchod se vypočítává i ze mzdy za totality, kdy byli estébáci a další kazisvěti placeni nejvíc.

7 11
možnosti
JN

Už jsem se lekl, že by snad dneska nenapsal pan Šesták, důvěrník Stb s krycím jménem Jeník, nějaký článek proti Stbákům. Ostatně, co by jiného v životě dělal, než bojoval proti těm, ke kterým patřil dlouhá léta, aby tak zamaskoval své hříchy?

16 3
možnosti

J47a58n 31Š16e52s20t74á94k

17. 11. 2012 12:47

Pane Novotný, jaké hříchy by měl maskovat někdo, na koho byl veden svazek prověřované osoby a kterého estébáci a jejich nohsledi vyhodili z práce ještě za totality? Kde jse k tomu prosím Vás přišel? Sdělte mi to laskavě, moc díky. Jinak na mě vedený svazek si můžete prohlédnout třeba zde:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/155195/Jak-si-hotel-Continental-ochocil-brnenske-estebaky.html

A jinak k článku samotnému byste něco neměl, když už jste se tedy obtěžoval s diskusí?:-)

2 15
možnosti
RJH

Trapný. Jistě, estébácký důchody jsou hnusný a zajímavá je informace o tom, že Poláci je dovedli snížit, ale tahat do toho přes nesmyslné oslí můstky Havla, to mi přijde takový ubohoučký. Nejsem žádnej Havlův zapálenej, ba ani vlažnej obdivovatel, ale tohle jsem fakt nepochopil (výtku jste měl - logičtěji - směřovat celé politické reprezentaci polistopadové éry). A ta poslední, malou vozhřivou záští a závistí ulepená zmínka o marketingové kampani vypovídá spíš o vašich mravních kvalitách, než o čemkoli jiném.

15 3
možnosti

J80a83n 33Š80e80s34t66á23k

17. 11. 2012 12:56

Jde o to, že Václav Havel se po svém zvolení přestal o totalitu zajímat, což jako president nikdy neměl. Nějaká analogie německé denacifikace ho vůbec nenapadla. A uznejte sám, že bez "pronásledování StB" kdy chodil s estébáky i na kamarádskou do kina, by se světově proslulým asi nestal

4 11
možnosti
BT

někdy si říkám až za tisíc let bude nějaké česká kolonie na Alfa Centauri diskutovat o problému, nějaký potomek prohlásí že za to může Havel

10 2
možnosti
Foto

popíráním nebo bagatelizováním reality historii nezměníte. Havel je za stávající žumpu, kdy zde vládnou bývalé komunistické a StBácké kádry nebo jejich rodiny, velmi odpovědný, i když to pravdoláskaři nikdy nepřiznají.Rv

10 13
možnosti
MP

Nedoplácíme na Václava Havla!A díky za to, že byl.Samozřejmě se dost věcí mohlo dělat jinak včetně přísnějšího jednání s STB a živly , které popisujete.Ale v té překotné době byla radost z toho, že je konec s totalitou a byla radost z toho, že je to tak jak to je.Všechny tyto věci se mohly napravovat "ex post", nědělo se tak.Jo, teď to všechno víme, a to se nám , vám to kritizuje.Osobní otázka.Kde jste byl, když se bojovalo ?Tedy byl jste v dizentu? Nastavoval jste krk jako Havel a řada jiných? Ale to je otázka k nám všem , k mlčící většině.

8 3
možnosti
Foto

"nastavoval krk jako Havel" ? ...... člověče .... vy nevíte o realitě té doby vůbec nic .... Havel byl stvořen společně KGB a CIA, a komunisty s StBáky ochránil výměnou za prolomení Benešových dekretů, aby se on a jeho kancléř Šláfenberg dostali k zabavenému majetku, a za prezidentské křeslo. ..... jen si najděte jeho projev, kde slibuje, že nebude znova kandidovat... a jak to dopadlo :-/Rv

4 10
možnosti
Foto

máte pravdu ..... všude okolo nás se s StBáky a exponenty bývalého režimu vyrovnali .... u nás naopak tito a jejich potomci ovládají stát a řídí životy občanů :-(

2 10
možnosti
Foto

tak už tu dokonce 6 StBáků a kariérních komunistů dalo - ....... ;-D

0 7
možnosti
SB

Též nechápu,jak je možné, že profesionální služba v armáde v době komunistického režimu je půovažována za službu vlasti a odměňována výslužným. Ještě to pochopím u policistů, protože zcela upřímně řečeno, myslím si, že i za totáče běžný esenbák vykonával takové pracovní úkony, které na tehdejším režimu nazáviselo (potírání kriminality, řešení dopravních nehod apod.).

Ale lampasáci tady byli z 95% pozte pro režim. Občas vojáci byli použiti při řešení přírodních katastrof, jednou jsem byl svědkem toho, že vojáci byli použiti pro pacifikování hospodské rvačky (nic společného s režimem - ta situace tam byla taková, že by se proti výtržníkům muselo zakročit za jakýkoli režimu, protože to prostě byla záležitost kriminální a nikoli politická). Avšak z 95% byli lampasáci pouze oporou režimu a ničím jiným,. Měli by chodit kanály a penzi by měli dostávat spíše jako projev naší velkomyslnosti, avšak místo toho  dostávají výslužné za každý i za atotáče odsloužený rok.

2 4
možnosti

J63a32n 18Š84e63s75t36á94k

17. 11. 2012 11:33

navíc lampasáci měli vojenské byty kde platili poloviční nájem oproti bytům družstevním, byty si pochopitelně pak za pusu zprivatizovali

3 6
možnosti
MR

V pardubických hospůdkách se scházejí bývalí důstojnící, letci, ženisté,aj. včetně kontrášů a politruků. Všichni svorně klnou dnešnímu režimu a vzpomínají jaké že to bylo za armádního generála Martina Dzúra, když společně tvořili pevnou hráz socialismu a míru. Minimální výsluha u vedlejšího stolu byla 16000.- Jsou veselí, zachovalí a "vychechtaní".

4 4
možnosti

J40a73n 69Š13e43s79t78á98k

17. 11. 2012 11:32

Prostě v listopadu vyhráli všichni co byli tehdy na špici politického spektra, ať totalitního či opozičního;-Da jako obvykle ostrouhal obyčejnej člověk

4 6
možnosti
Foto

Možná trochu od věci povím historku o tom, jak Eliška Pilařová utopila Cikánku, v newspeaku tedy samozřejmě Romku. Ona Cikánka dlužila nějaký, celkem nepatrný, obnos dvěma chasníkům, kteří ji pokřikem, nebudu citovat, zahnali do mělčiny řeky Labe.

Nicméně, žena ze strachu řekou pokračovala až tam, kde se koryto úží a proud prohlubuje a nakonec skončila u vrbiček na břehu, kterých se ve strachu o život v únorovém proudu řeky držela.

Volala o pomoc a toto volání slyšela Eliška PIlařová, která bydlela přímo naproti. Snad zavolala hasiče, to přesně nevím, ale vydala se přes řeku té milé ženě pomoci. Ta se nechala přemluvit, že spolu s ní řeku přeplave, ale jak známo, toto milé etnikum si s plaváním moc netyká.

Romka či chcete li Cikánka zahynula, Elišce Pilařové hasiči nepublikovatelně vynadali a Václav Havel ji za to utopení vyznamenal. A to vše mi krátce po tom incidentu vyprávěl Jirka J. rodák z Vrchlabí. Nevím, proč by si vymýšlel.

2 8
možnosti
MR

Říkal to Jirka a Jirka má vždycky pravdu, no to dá přeci rozum. Na internetu najdete všechno, tedy i tento případ. Jirka to možná slyšel trochu jinak. I Jirka může žvanit.

5 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik