Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chytry.Levicak

25. 6. 2012 17:31
pane šestáku

nemáte náhodou na serveru lide.cz svou místnost (forum)jako stálý správce.jedná se o hudební místnot.

0 0
možnosti

oldiess

25. 6. 2012 18:47
Re: pane šestáku

jejda to ne, měl jsem tam kdysi nikoliv místnost ale teď ani nevím jak se tomu říká -diskusní fórum? ale jen na příspěvky, nikolv na chatování - Johnny Cash a Leonard Cohen, ale moc lidí tam nechodilo tak to zaniklo, ale to už je pár let

0 0
možnosti
MS

Metoděj Skřeček

25. 6. 2012 16:56
Nikdo není imunní

Mikrospánek je potvora. Jeli jsme s přáteli do Francie a já jsem celou dobu spal. Ráno jsem sedl odpočatý za volant a řídil. Po čtvrt hodině jsem na vteřinku usnul a zároveň narazil do svodidel. Nic se nám nestalo, ale chci tím říct, že i na odpočatého člověka může padnout mikrospánek.

1 0
možnosti

oldiess

25. 6. 2012 18:49
Re: Nikdo není imunní

no teda, ale mohlo to být iks důvodů. třeba si za tu noc organismus na to spaní v autě natolik zvyknul, že prostě chtěl pokračovat i za volantem

0 0
možnosti
OF

rachitico

25. 6. 2012 10:49
Včera jsem seděl

s řidičem, který osobně znal řidiče, který zahynul.Byl to prý velmi dobrý řidič. Co k tomu říct ? Mikrospánek může postihnout asi každého řidiče. Četl jsem,  že třeba zívání je varovným příznakem. Mohu potvrdit, že u mne to platí.

Jednou se nic nestalo, podruhé jsem sjel z cesty, naštěstí jsem jel krokem do kopce a nic se nestalo.

Jak bych to řešil ? Nejezdit v noci. Dnes spousta hlavně obezních lidí ma syndrom spánkové apnoe, to jsou ti co v noci chrápou a dělají při tom chrápaní dlouhé pauzy. Tito lidé mají údajně 7x větší riziko mikrospánku. Vždy jsem si myslel,

že pokuď jsem vydržel 15 let sloužit víkendové služny na JIP, že noční řízení zvládnu . Není to pravda. P.S Zajímavé je, že řidiče všichni litují, ale pokuď lékař na noční udělá chybu, tak by ho tak nejraději ukamenoval. Vy nejste výjimkou.

3 0
možnosti

oldiess

25. 6. 2012 11:00
Re: Včera jsem seděl

Tak tím závěrem jste mě fakt dostal, opravdu nevím jak jste přišel  jednak na to, "že řidiče všichni litují, ale pokuď lékař na noční udělá chybu, tak by ho tak nejraději ukamenoval." včetně toho, že sám nejsem výjimkou. Mám dojem, že řidiči neprojevil lítost zatím nikdo, prostě to totálně zpackal. A motat do toho ještě lékaře?  

 Jinak pokud jde o projevy mikrospánku souhlasím a dodám, že vždy, aspoň sám, to na sobě poznám. Je to už přes 30 let kdy jsem se vracel z PRAHY do Brna v noci, kdy jsem už předchozí noc spal pouze asi 3 hodiny a měl jsem mikrospánek za Jihlavou jenže naštěstí dálnice nebyla ještě úplně hotová a tak jsem sice najel na drny ve středovým pruhu ale nebyla tam svodila, tak mě to probudilo. Od té doby si dávám fakt pozor:-)

0 0
možnosti