Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

snaduzdost

28. 2. 2009 21:11
Naše pohodlnost,

Karel Gott je dříč. Počátkem 60.let se po Praze povídalo: Přišli výrosci ke Gottům a zeptali se,  zda Karel půjde ven. A  matka K.G. jim odpověděla: Nerušte, Mistr  musí cvičit. Tak si to přeberte.

0 0
možnosti

oldiess

1. 3. 2009 1:06
Re: Naše pohodlnost,

Těžko se k tomu vyjadřovat, když nevím nic o tom, s jakou intonací ta slova paní Gottová pronesla;-D Ale pro úplnost musím zopakovat, že tenhle článek není v žádným případě namířenej proti KG

0 0
možnosti

mirek-storch

26. 2. 2009 21:55
Celentano pro mne Adriano = Azzurro :-)

Když opustím střední proud, tak v době Beatles-kterým u nás vyšla kdysi LP gramodeska -Oldies but Goldies - jsme měli rádi i Simona a Garfunkela, Donovana a celou řadu dalších cizích interpretů Hodně hudby se vozilo z Jugoslávie i z Ruska, kde vydávali taky občas něco ze západu.Radio Luxembourg bylo samozřejmostí a občas i Voice of America, i když často rušený. Dnes je na internetu velký výběr MP3 a MP4 videoklipů pro mladé. Ti už naštěstí nevědí, co to byla cenzura. Přejme to jim i nám.R^

0 0
možnosti

oldiess

26. 2. 2009 23:44
Re: Celentano pro mne Adriano = Azzurro :-)

Svým způsobem jsme si toho ale možná víc vážili proto, že to bylo přeci jen pro nás něco extra, co nebylo tak snadný sehnat. Ale i bolševik tady desky prodával, všetně třeba Janis Joplin nebo CCR od indické firmy Dum Dum, ty desky dost praskaly, taky jsem koupil v Prioru za stovku např. Beggar´s Banquet od Stounů ny Yugotonu, to už byla technicky lepší kvalita, vyšlo i pár titulů od Beatles, mimo vámi zmiňovaných Oldies... taky Abbey Road včetně všech textů a nějaký výběry, vše po 80 Kč a v Tuzexu se dala občas koupit jejich kompletní diskografie po 28 bonech.  Jinak VOA nebyl rušený vůbec,vyjma snad atmosférických poruch, byla to totič oficiální americká stanice. Rušili ovšem Svobodnou, když ale hráli odpoledne tuším od tří do šesti, tak rušilijen zprávy a písničky nechávali, včetzně průvodního slova např. Roziny, která i četla hodně věnování a vzkazů. Pochopitelně, že na krátkých vlnách se často písnička na chvíli ztratila ale byli jsme trpělivý.

0 0
možnosti
Q

Quick

25. 2. 2009 8:54
pisálek

Jestli si ten pisálek náhodou nevšimnul tak Gotta si oblíbili dlouhodobě zejména v zahraničí a to vezích de nebyl u vesla bolševik,takže to nemá s komunismem co dělat !

Co se nám to teď snaží namluvit ?

0 0
možnosti

oldiess

25. 2. 2009 12:02
Re: pisálek

Zdravím kolego písálku, nikdo nepopírá, že zejména v Německu, Rakousku a lido demo byl a je  Gott oblíben. Na Západě jistě u specifické části publika, kde jsou hlavně zastoupeny ženy v domácnosti atd. Snažil jsem se jen ukázat na to, že u nás média a rádia pořád nejsou schopna kloudně prezentovat jiné zpěváky, než Gotta a spol. A nám to ani nevadí, protože jsme většinou líní, sami si zjistit třeba o čem se zpívá v zahr. písních. Prostě v Německu dostane matinka a babuschka Gotta, otec vzpomíná u rokenrolu a děcka si ze světové nabídky vyberou cokoliv. Jenže u nás je to pořád dokola už půl století.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

23. 2. 2009 14:21
Gott

mi hudebně nic neříká, ale nemusím ho odsuzovat, zpívat umí a když si ho někam pozvou tak proč ne? Obávám se že za to že naši hudební scénu dusí ta kulturní mafie, on v ní sice taky tak trochu figuruje, ale není hlavní viník

0 0
možnosti

oldiess

23. 2. 2009 19:33
Re: Gott

Souhlasím, rozhodně jsou zpěváci, které třeba v autě přelaďuju mnohem častěji než Gotta. Ale cílem článku bylo ukázat na to, že se až moc držíme pořád v zavedených kolejích a to včetně hudebních dramaturgů, takže pokračuje jistá hudební negramotnost, která počala v totalitním režimu. Včetně těch kulturních mafií, které většinou působily už tehdy. Včetně toho jak se vzpomíná, že když se přidělovaly kvóty třeba na singly,tak to bylo po pěti tisících no a když přišel Janeček, tak se mu odklepl náklad 50 tis a nikdo ani nemrknul. 

0 0
možnosti
P

parnassius

22. 2. 2009 21:42
Náš Kája je modla

a na modly se nesahá.......maximálně tak po smrti, aby se vydělala nějaká ta kačka......

0 0
možnosti
T

Taffey

22. 2. 2009 18:03
Česká mainstream mě míjel od mých 13-ti let.

To bylo v roce 1972. V té době jsem měl na kotoučích Gotta, Matušku a podobné týpky. Jednoho dne mi kámoš přinesl pásek, na němž byly LP Deep Purple-Shades of D.P., Jethro Tull-Aqualung, YES-Close to the Edge, Bílé dvojalbum od Beatles a Sticky Fingers od Rolling Stones. Stačil jediný poslech Sexy Sadie a titulní písně z Aqualunga, a bylo vymalováno. Začal jsem domácí populár totálně ignorovat a dodnes mě to neopustilo. A to už je, bratru, drahně let. Nějakých 37.  Ale o protěžování Gotta vím a pije mi to krev. Bohužel je i většina Čechů natolik zpitomělá a zná jen to, co jim masmédia tlučou do hlav.

0 0
možnosti

oldiess

22. 2. 2009 18:23
Re: Česká mainstream mě míjel od mých 13-ti let.

No ale zase je mi toho českýho mainstreamu až líto,když  te´d píšete co jste na něj tehdy vytáhnul;-D To fakt neměl chudák šanci A víte co, hned su du pustit toho starýho sopláka jak čumí v parku po mladejch holkách, tudududu

0 0
možnosti
HN

handour

21. 2. 2009 13:33
Děkuju za Celentana

to je chlap, kterej mě dostával do kolen a stačilo, když se usmál...dál nebudu popisovat co bylo, když promluvil nebo začal zpívat...páč není po 22 hod.;-D

Karel Gott mě do kolen nikdy nedostal...byl a je symbolem Čech jako je pivo nebo auto škoda.Nikdy mi nevadil jeho zpěv,ale vadilo mi když promluvil nebo nedej bože, když začal tančit....Štve mě neskutečně to nucený servírování toho co je dobré a kvalitní, že tohle nás zaručeně musí pobavit?!Nikdo přitom nepochybuje o jeho kvalitách,ale prostě to není šálek mé kávy...než do sebe lejt vídeňskou se šlehačkou,která je možná dobrá,ale mně nechutná,radši si dám italské presso;-).Krásně si to napsal,HonzíkuV

0 0
možnosti

oldiess

22. 2. 2009 12:51
Re: Děkuju za Celentana

Celentano je fakt dobrej, asi před deseti lety uváděl v Miláně karnevalovou soutěž masek, skoro 4 hodiny, byl úžasně bezprostřední, taloši ho milujou, no ale zazpíval až na konci jen asi půl minuty ale nevadí, viděl jsem ho naživo. Pořád čekám jak se tady objeví dývka s jeho filmama ze 70. a 80. let, kdy hrál hodně s Ornellou Muti což byly geniální veselohry

0 0
možnosti
BO

Korytnaačka

21. 2. 2009 10:24
Milý pane autore

Mám z vás pocit, že zřejmě trpíte komplexem české malosti. Karel Gott je v první řadě Čech, a to ne ledajaký. Dokázal proniknout a získat si popularitu  i daleko za hranicemi své vlasti (Polsko, Rusko, Ukrajina,  Německo) a ani ti komunisti se kdysi netajili tím, že dokázal domů, do státní pokladny, dodat na daních  více valut než plzeňská Škodovka (možná i vy jste jedl banány dovezené za Karlovy dolary).

Karel Gott navíc není hloupý, má široké spektrum zájmů a mnohé naše celebrity a politiky by zcela jistě zastínil svými znalostmi.

Karel Gott je člověk, který žije na své možnosti neuvěřitelně skromně a dává zcela dobrovolně a povětšině anonymně nemalé peníze na charitu.

Karel Gott je velmi vhodný vzor pro mladou generaci, a to ho tak narozdíl od té střední chápe i bere - je totiž nekonfliktní, skromný, pokorný a jde příkladem.

Karel Gott patří  na hrad! R^

0 0
možnosti
BO

Korytnaačka

21. 2. 2009 10:39
Re: Milý pane autore

S tou českou pohodlností - v tom s vámi souhlasím, vždyť i to, že kritizujete anketu Zlatý slavík, a přitom v ní nehlasujete je důkazem, že tu jistá pohodlnost mává i s vámi.

Nemám také nic proti Beatles ani Stounům, z Elvise také nezešílím, ale myslím, že vám uniká jedna podstatná věc:

Anketa Zlatý slavík je o popularitě zpěváků Česka, i když letos měla poprvé i svou kategorii zahraniční zpěvák. A Karel Gott je prostě nejlepší, nemá a nikdy nemělo Česko větší talent.

Váš článek je jinak moc dobrý - jen nevím, proč do něj pletete právě Karla Gotta, proč třeba nekritizujete bývalého písničkáře, a spolupracovníka StB, dnes komerčního populistu  Jarka Nohavicu, který papouškujíc povětšině texty jiných, hlasu téměř nemaje, zní z éteru mnohem častěji, než Karel Gott?

Nic ve zlém, ale já bych raději slyšel z éteru Jardu Hutku, než toho vyléčeného alkoholika. Raději si zpívám ... co je nejkrásnější, co je nejkrásnější... ta lidská svoboda,  než Baníčku náš...

0 0
možnosti
P

pumprdlina

21. 2. 2009 9:03
Náhodou...

...Karel je dobrej, člověk jen musí poslouchat (mně se to stalo nedávno poprvé). Text jeho verze Eloise (vím, že jej nepsal on, ale interpretem je)... den co den tu jsem s tím rámusem/všech letadel...s tou kytkou chystanou/až přistanou...přistaň mi v objetí/tvé letadlo snad nesletí... je opravdu fascinující a žánrově nezařaditelný - snad socialistický surrealismus?

0 0
možnosti

oldiess

21. 2. 2009 11:47
Re: Náhodou...

Ale jo, ten text je jistě i lepší než v originále od Barry Ryana, kde je největším odvazem snad jen tohle: And as the days grow old, the nights grow cold,

I wanna hold her near to me, I know she's dear to me.

And only time can tell and take away this lonely hell,

I'm on my knees to Eloise.

Ale nepřeceňoval bych to, protože některý songy jsou záměrně jednodušší,  k tanci. A hudebně mi přijde originál našlapanější.:-)

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

20. 2. 2009 8:45
článek je pěkný

,má logiku,ale vaše starosti bych chtěl mít.

0 0
možnosti

oldiess

20. 2. 2009 8:56
Re: článek je pěkný

Dík za pochvalu,  a s těma starostma - tak jsem si trošku zarelaxoval, no;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik