Diskuse

Moje Amerika

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cojanato

13. 6. 2010 17:32
Pri oslavach nezavislosti USA....

.....vzpomenou Americane zajiste i vyroci historicky nezapomenutelne, kuriozni navstevy J.Sestaka-Oldiess, bojovneho a neohrozeneho "disidenta" v USA.

Komuniste ho tehdy, za dob tuhe normalizace, do USA pustit museli,aby J.S. mohl pohnout dejinami. Strach o neho nemeli. Vsak se jim take v poradku vratil. A pak, dukladne proveren, usedl zase na teplou zidli recepcniho v hotelu Continental v Brne, aby se opet plne oddal sve odbojove cinnosti proti nenavidenemu, rudemu rezimu.

Amerika nikdy nezapomene ! :-))

0 0
možnosti

oldiess

13. 6. 2010 18:42
Re: Pri oslavach nezavislosti USA....

Dobrý a navíc i vzletný pane profesore, rád Vás tady opět vidím. K článku samotnému byste ale něco neměl? Ona ta moje cesta je už přeci jen trochu obehraná;-D

0 0
možnosti

jrc

12. 6. 2010 21:54
Amerika je krásná zem,

spouta krásných parků, spousta zábavy, spousta soukromých klubu, zkrátka nádhera ! Má to jen jeden háček, musíš být úspěšný a musíš mít dolary !

Druhá strana je bída, zločinost, zloba a mafie. Nechoď pěšky večer, či v noci do města, vyhni se některým čtvrtím i přes den a vůbec raději jezdi jen autem !

Chudák Obama konečně zavádí zdravotní péči i pro chudé. My tady, náš celkem kvalitní a solidární zdravotní systém bouráme a privatizujeme !

Americká bída, je zakryta za nádherou ! Kdo na to má, bydlí mimo město !Dívejte se v amerických filmech na pozadí a obyčejný život, né jen na zázračné a pohádkové hrdiny ! Často budete vidět obyčejný život. Někdy lepší, ale často ten obyčejný, skutečně americký. Žádný americký sen, ale americká realita ! Běžní Američané velmi obrací a počítají každý dollar. Naše nátura je oproti nim, úplně jiná. Koruna sem, koruna tam, nic se neděje.  Máte karmu za tu pravdu a pěkný článek !

 

0 0
možnosti
MR

iluminat

12. 6. 2010 23:45
Re: Amerika je krásná zem,

z prispevku vidim ze znas Ameriku jen z Rudeho Prava

0 0
možnosti
P

papaya.

12. 6. 2010 21:49
hmmm

u vás jsem zvyklá na zajímavý postřehy od zarohu :-))

P.S. doufám, že zaroh je srozumitelný

0 0
možnosti

oldiess

13. 6. 2010 0:49
Re: hmmm

Tak něco málo mě napadá, kromě variant vtipů Muž za rohem, ale jistej si zase až tak moc nejsem, jak taky - po celodenním vedru, byť to večerní bouřka trochu ochladila;-D

0 0
možnosti
IK

ivuskli

12. 6. 2010 21:01
Jo, máte pravdu,

že Amerika určitě není to, co je v TV. A že lidi, kteří ji neznají, můžou být obětí mýtu. Já beru jako typický obrázek nejen Amíků, ale všech lidí tzv. západní civilizace, tedy včetně nás, Simpsonovy. Ale napsal jste to opravdu pěkně, díky, není špatné si to uvědomit.

Jenže Amerika je víc sledovaná a má větší moc, a páchá tím pádem skutky s větším dopadem, prakticky celosvětovým. Stejně jako kdysi Sajůz. A ty špatné jsou víc vidět.

Co se týká II. světové, tam to zvrátili Rusové a jejich děd maroz, a vyhráli pak s Amíky a spol. Co by kdyby moc smysl říkat nemá, protože to vůbec nikdo neví.

0 0
možnosti

oldiess

12. 6. 2010 21:11
Re: Jo, máte pravdu,

To máte pravdu s tím větším dopadem - svým způsobem by to mělo znamenat, že i obyčejnej Američan by měl mít větší odpovědnost a požadavky na svou vládu než třeba my - ale je to vůbec reálné? Možná vládnoucí klika v USA to má ještě snazší než u nás, kdoví?

0 0
možnosti
MR

iluminat

12. 6. 2010 20:53
hezke, a to ale plati na vsechny staty, kdyz se tu mluvi

o USA, Evrope nebo o Cesku, to same. I v zemich Latinske Ameriky, vse je jine nezli to co vidime v TV nebo filmech. To lide nechapou. Treba takovi Turci, hodni lide, nekolik jich z nam, jak tady z Ameriky tak z rovnou z Turecka, vsude ziji lide.

To ale neznamena ze treba dnesni Islam je nebezpeci, ne pro ty lidi, ale je v rukou silencu. Iranci - normalni lide ale jejich vlada - magori. Turecko, dnesni - ma roupy, chteji byt velmoc, cim myslim jeho vladu. Lidi se asi tezko tesi na nejakou valku, i kdyz jejich vlada  - to je jina. Ach jo.

0 0
možnosti

oldiess

12. 6. 2010 21:04
Re: hezke, a to ale plati na vsechny staty, kdyz se tu mluvi

Vzpomínám jak nám jednou za totáče odešel u škodovky v Maďarsku termostat, tehdy jsem ještě nevěděl, že když ho vyjmu, tak můžu klidně jet dál. Ale poblíž byl servis, kde nám Maďaři nezištně pomohli a přitom jsme si skvěle zanadávali od Brežněva přes Kádára až po Husáka na všechny aniž bychom k tomu potřebovali nějak extra moc společných lingvistických styčných bodů. ;-D To si vždy jeden uvědomil, že papaláši jsou něco jinýho, než  normální člověk.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

12. 6. 2010 20:44
;)

Jan Šesták je jedním z nejkvalitnějších blogerů iDNES, neboť disponuje jak faktickou zkušenností, tak nadhledem, za což si ho vážím i bez osobní známosti:-)R^

0 0
možnosti

oldiess

12. 6. 2010 21:06
Re: ;)

Ach jo - kam se obrací se žádostí o smazání příspěvku? Dosud jsem to nepotřeboval, ale teď asi přišel čas ;-D

0 0
možnosti
F

foticek36

12. 6. 2010 20:36
Nechci být šťoura...

ale v anglickém textu je několik buď překlepů nebo chyb. Což sice neubírá na kvalitě Vašeho článku obsahově, alébrž po stránce nedostatečného přečtení už napsaného. Přeji hezkou neděli.;-)

0 0
možnosti
AB

abarila

12. 6. 2010 20:33
Hezké.

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik