Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

22. 4. 2010 14:28
jenomže ono se to tak děje

Přece, každý  člověk je hodnocen podle toho jak se chová ke svým bližním. Takže opravdu při pohřbu nebo svadbě paní domu ostřížím zrakem spočítá přítomné hosty, příbuzné a známé, kdo přijel a kdo ne, a začne probírat s nejbližší příbuznou. Proč nepřijela Jiřka, a proč Tonda se sebou nemá svojí polovíčku, a s jakým štramákem to přijela Júlie v tom mercedesu. A jestli se Jiřka omlouvá že nemohli přijet protože mají rozbité auto, tak proč nepřijeli vlakem jako támhle Toník co to má mnohem dál. Prostě  rodina je základ státu, a Evropská unie je taková rodina států, ve kterém by se k sobě politici měli chovat aspoň tak slušně aby jeden druhýmu přišel na pohřeb. Když ne, tak tím ukazují jedine-že o takové známé vlastně nikdy neměli zájem..

0 0
možnosti
Y

Yoachim

22. 4. 2010 13:18
Jde o slušnost.

Ono to není o prvním máji, ono je to o slušnosti v určitém společenství, kterým EU určitě je. Někteří vám podobní nechodí na pohřby svých kamarádů jen proto, že oni jim na jejich pohřeb také nepůjdou. Také logika a mají pravdu.

0 0
možnosti

oldiess

22. 4. 2010 13:46
Re: Jde o slušnost.

V první řadě bych řekl, že svou přítomností na pohřbu něco dávám. Pozůstalým ale jistě i sobě. Ovšem problém je v tom, že když neustále vyčítám druhým, že tam nepřišli, současně tak pořád zmiňuju i svou zásluhu a tedy svůj dar, že sám jsem tam přišel. Ovšem o darech se zásadně už dárce nikdy nesmí dál zmiňovat či je připomínat, to může učinit pouze obdarovaný. Čili v tomto ohledu má právo vyjadřování  pouze polská strana, nikdo jiný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik