Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cojanato

6. 7. 2009 0:03
To téma Vám nesedí

pane Šestáku ! Nějak jste se do toho nediplomaticky zamotal a chvílemi nevíte kudy kam.

Z určitého pohledu Vás lze sice v něčem pochopit, ale celé to vyznělo asi jako výkřik do tmy.

0 0
možnosti

oldiess

6. 7. 2009 0:28
Re: To téma Vám nesedí

Kanada mi byla celej život velice sympatickou zemí, a proto nerad vidím, že když se konečně přátelíme nejen jako obyčejní lidi ale i vlády, tak  se do vztahu s ní zase dostávají ty socialistický móresy oko za oko, zub za zub. To mě chladným nechat nemůže a tak jsem musel reagovat:-)

0 0
možnosti
MN

lunak

5. 7. 2009 14:16
Já bych ten problém

zase tak snedně neviděl. Existují totiž dvoustranné smlouvy mezi Evropskou unií a Kanadou a v těch něco o bezvízovém, respektive vízovém, styku existují nějaké dohody. Tím, že jsme členy Unie, tak se zmíněné dohody vztahují i na Českou republiku a její občany, takže si nejsem jist, že poněkud velkohubé Kohoutovo prohlášení nemá reálný základ. Ostatně uvidíme v úterý, zda bude kanadská exekutiva riskovat problémy s Bruselem...

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

5. 7. 2009 14:01
A reciproční opatření jsou naprosto logická

Každý suverénní stát se snaží minimalizovat sankce, které vůči němu ostatní státy uplatňují. Kdyby k Vám chodil soused zdarma na zahradu a Vy byste na tu jeho nesměl, pokud byste nezaplatil poplatek, asi byste se také bránil.

0 0
možnosti

oldiess

5. 7. 2009 14:57
Re: A reciproční opatření jsou naprosto logická

Ale pokud bych mu na zahradě třeba lámal svou neopatrností větve,  tak bych se zamyslel a zkusil být třeba opatrnější, což by bylo lepší než si uvalovat navzájem poplatky.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

5. 7. 2009 13:59
Milý pane Šestáku,

když jste se zastával mladé učitelky ze Znojma, byl jsem plně na Vaší straně a fandil Vám. Nyní mám ale pocit, že se snažíte za každou cenu přijít s kontroverzním postojem a to i na úkor elementární poctivosti sdělení. Především není pravda, že Česká republika používá Kanadu jako odkladiště Romů, natož aby to byl legitimní důvod k zavedení víz pro české občany. Protože v takovém případě bychom museli zavést víza pro Slováky hned v roce 1993, kdy se Romové v obrovských vlnách hrnuli k nám.

 

Emigrace do Kanady je obrovský byznys, ze kterého žije poměrně hodně lidí a nejde jenom o emigraci českých Romů. Kanada tento problém mohla dávno vyřešit zpřísněním azylové politiky, doporučuji skvělý rozhovor zde: http://www.lidovky.cz/emigrace-romu-je-byznys-byt-nekdo-veri-ze-pomaha-dobru-pf7-/ln_domov.asp?c=A090705_084621_ln_domov_mtr

0 0
možnosti

oldiess

5. 7. 2009 22:26
Re: Milý pane Šestáku,

Ti Slováci mě taky napadli, ovšem tam je to daný tím, že byly silné vazby. Kdežto nemůžu si pomoci ale pro Kohoutovo podvědomí ja Kanada stále nepřátelský přívažek USA.  Trošku mi vadí, že se Kohout do Kanady nerozjede a nepromluví přímo, včetně té vaši poznámky o tom jakým byznysem emograce je. Určit ě by to bylo lepší než dávat prohlášení na základě neověřených informací z kanadskýho tisku, vždyť by ikanadskýmu Zamini třeba otevřel oči,jenže nemůžu si pomoci ale on má jistě pořád v srdci spíř Východ než Západ, je to logický, na Východě dostal drill v mládí atd. Taky proto mi všeobecně vadí exkomunisti v naší vládě.

0 0
možnosti
JK

babacek

5. 7. 2009 13:11
Ministr Kohout

Nevěřím, že bude Evropa kvůli cikánům skákat jak Česko bude pískat. Taktéž i Kanada.

0 0
možnosti

oldiess

5. 7. 2009 13:29
Re: Ministr Kohout

jasně a výstižně

0 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 7. 2009 10:15
Je zajímavé, jak hlupák musí svou hloupost vykřičet!

1.Reciproké vyhoštění diplomatů je nejběžnějším projevem diplomacie. Děje se ve světě nejméně jedenkrát měsíčně (poslouchejte či čtěte zprávy). Prosím, nezanášejte sem bolševické manýry (ono vidět za vším Sovětský svaz /či jeho nástupce/ je stejně debilní a nebezpečné, jako vidět za vším amerického imperialistu).

2. Pravidlem bývá i reciprocita ve vízových vztazích. Nic nového, tím méně sovětského. Sundejte své klapky. Kdybyste sledoval zprávy, věděl byste, že i jiní politici mají podobná stanoviska. Komunitární právo EU totiž s takovým recipročním krokem počítá (že v praxi je s uplatněním tohoto práva potíž je jiná věc). Na toto právo jsme se my i ostatní "noví" členové EU odvolávali, když jsme požadovali na EU, aby pomohla se zrušením víz so USA.  Víte houby, jen prostě pomlouváte.

Takže doporučuji: Mlčet. Je lépe mlčeti (nepsat) a vzbuzovat zdání nižší inteligence než promluvit (napsat blog) a toto zdání proměnit v jistotu.

0 0
možnosti
QNT

qui n tana

5. 7. 2009 10:17
Re: Je zajímavé, jak hlupák musí svou hloupost vykřičet!

;-DR^ mejme s nim soucit, starikem, chtel sice psat o hudbe, ale nejak mu to stale neda a neda. skoda, tam by alespon neco rozumneho napsal, ale takhle ...

0 0
možnosti
QNT

qui n tana

5. 7. 2009 10:03
skoda

na te fotce vypadate chytre a dokonce i inteligentne, ale zdani klame, pane Sestaku. Vy mate z tech vsech lidi, co dokazali pochopit system velky mindrak. kdybyste se radeji venoval dulezitejsim vecem, ale asi vam zustane jen ten blog a blog HN. ;-)

0 0
možnosti

oldiess

5. 7. 2009 10:17
Re: skoda

Rovněž škoda;-Dže nám povídate jen  o svém zdání, místo abyste nám pověděl něco o pochopení systému. V y jste jej pochopil kdy? v roce 1948, 68, 78 nebo až 1989? Zkuste raději něco o sobě než úvahy o druhých, budu se těšit:-)

0 0
možnosti
E

editi

5. 7. 2009 9:55
Šestáku,

příliš čteš a věříš pisálkům z MF iDnes, ale málo o napsaném  přemýšlíš. Každá strana mince má rub a líc.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
K

krosita

5. 7. 2009 9:52
jsou to kašpaři

a dělají zemi jen ostudu, všichni dohromady

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik