Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Myyra

13. 9. 2012 13:06
zodpovednost?

To opravdu potrebujete mit takovou vec danou z narizeni statu? Nejaka osobni zodpovednost neexistuje? O riziku otravy z lihovin pochybneho puvodu slysel behem poslednich par dnu v teto zemi skutecne kazdy. Kdo se tedy otravy obava, ten si alkohol nebude kupovat, ani ho konzumovat. K tomu skutecne neni potreba plosny zasah statu a zakaz prodeje vsech lihovin.

Mimo to, kdo bude chtit pit, ten si nejakou flasku sezene i pri zakazu. V takovem pripade je lepsi, aby ten clovek mel pristup k lahvi, ktera je s velmi vysokou pravdepodobnosti nezavadna - treba od zminovane likerky Stock. Jinak vezme zavdek cimkoliv.

A konecne, pise se ze nejlepsi protilek proti otrave je kvalitni destilat - za normalnich okolnosti dostupny v kazde samoobsluze! Clovek vypije zavadny alkohol z domacich zasob, uvedomi si to vcas, bude si chtit dobehnout do obchodu pro protilek - jenomze ouha, plosny zakaz prodeje, protilek je nedostupny - a tento zivot pujde paradoxne na vrub zakazu prodeje.

0 0
možnosti

oldiess

13. 9. 2012 14:15
Re: zodpovednost?

Neřekl bych, že o tom slyšel každý a právě proto bych to klidně stopnul než se opravdu najde zdroj této smrtonosné pasti. Jinak ta Vaše poznámka s tím protilékem je jistě vtipná, ovšem právě proto, že by v obchodě si mohl pořídit další pančovaný a ještě víc se  dorazit , tak by se to mělo napřed dořešit a pak znovu prodávat.

0 0
možnosti
O

oooo

13. 9. 2012 11:27
Stranické OTRAVINY

To víte, triky s LTO (lehké topné oleje) už stranické pokladny pokladny neživí, tak si museli politici nalézt podobný lukrativní byznys, na kterém je možno - při dočasném oslepnutí státní správy - zotavit hubnoucí pokladny. Politicky podmíněná a lobbysticky zaplacená slepota se nyní zvrhla - zmutovala ve slepotu jedem podmíněnou. S čím kdo zachází, tím také schází. Škoda, že do parlamentní dotované nálevny asi hoši ze Slezska tuzemák nedodávají - poslanci jsou beztak slepí k zájmům republiky a občanů i bez něj, ale teď by aspoň měli omluvu. Na jaký kšeft přijdou stranické sekretariáty příště?

0 0
možnosti
IB

isabell

13. 9. 2012 9:45
.....

Je naprosto jedno, jestli vláda nařídí prohibici, nebo jestli lidé v obavě přestanou alkohol kupovat i v kamenných obchodech- jestliže budou lidé dál umírat a hospitalizovaní tvrdit, že měli lahve s kolkem- pak to vyjde to se ztrátami pro výrobce a pro stát skoro nastejno :-/

2 0
možnosti
IH

kesouf1

13. 9. 2012 9:43
poznámka

k autorovi - ve smrti jsme si všichni rovni a nezlehčoval bych ji školními výsledky postižených - oběti si zaslouží aspoň elementární slušnost a pietu už jenom z toho důvodu, že o nich nic nevíme a fakt, že možná někteří z nich bydleli na ubytovně tomu nic neubírá

2 0
možnosti

oldiess

13. 9. 2012 9:54
Re: poznámka

Mrzí mě, že jste to vůbec nepochopil, to byla totiž narážka na takové zlehčování v mnoha diskusích, kdy spousta rozumbradů tvrdila, že se měli líp učit aby si nemuseli kupovat levnej alkohol. Měl jsem zato, že to bude z celkového tónu článku jasné, třeba v souvislosti s tím, jak řediteli likérky Stock Pavlíkovi jde jenom o obrat, o ti mrtví jsou mu ukradení.

0 0
možnosti
AA

Saša

13. 9. 2012 9:40
Metanol není příliš nebezpečný.

Počet zabitých matylalkoholem zatím stále ještě nedosáhl počtu zabitých lidí na silnicích za jeden měsíc, a to i přes to, že se u nás víc chlastá než jezdí.

Etylalkohol skrze volant zabíjí častěji než metylalkohol skrze daňové úniky.

2 0
možnosti

oldiess

13. 9. 2012 9:50
Re: Metanol není příliš nebezpečný.

To jo, ovšem tak jako se snažíme počet mrtvých omezovat na silnici, tak bychom měli snad stejně postupovat i jinde.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

13. 9. 2012 9:17
Nejde o to, že by výrobcům způsibil ztráty,

ale především o to, že by se tím prodej lihovin - včetně kvalitních, nepančovaných, přesunul do černé zóny. A to už by se tepev uhlídat nedalo.

Apropos: Tu hanáckou vodku s kolkem z večerky přece někdo té večerce dodal. Vedoucí prodejny by měl(a) zpívat.

1 0
možnosti

oldiess

13. 9. 2012 9:24
Re: Nejde o to, že by výrobcům způsobil ztráty,

Jistě, jenže tady je vlastně černá zóna pořád, od veksláků za totality, přes topné oleje až po alkohol plus iks dalších. Jinak nechápu, že po tom policajti nejdou, podle mě se ta flaška nemohla ztratit, a mám dojem že byl i další případ jak ten borec říkal, že koupili 4 půllitrovky rumu a že ví, že to bylo s kolkem protože si s tím jedním úzavěrem hrál. Ale nikde už nebylo, že by se policajti snažili ty láhve či kolky najít, přestože jistě ne všude jezdí popeláři v pondělí, takže to muselo někde ještě ležet.

0 0
možnosti