Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mmmm1

22. 8. 2011 19:40
Myslím že si to převážně jen namlouváte

- x lidí se v padesátých letech nedozvědělo vůbec o co šlo.... prstě se z toho udělala loupež a hotovo... myslím, že s politikou se to moc nepojila... maximálně použili spojení  imperialisté útočí... nevím jsem 1971....  myslím, že práskač a bachař sadista, že to nějak musí být ve člověku... mlátit na rozkaz,  pro zábavu....  těžko říct.... a Mašíni mi přídou trošku divní tím jak si počínali, nemůžu si pomoc, proč se nezaměřili na JZD a Národní výbory ,,  prostě ty vraždy mi přišli jednoduché a takové mi nenávidíme celoíu tuhle společnost, tak zabijeme každého kdo pracuje... spousta lidí dělala četníky i za nacismu a taky je nikdo nestřílel, ono zastřelit četníka když nemáte důkazy o jeho činosti... co kdyby pokladník a četník spolupracovali  s jinou odbojovou skupinou, to oni věděli že.... ,, prostě kluci to viděli dost jednoduše, ale nám se to dneska kecá v době internetu... ... jako příklad : četník v Lidicích... byl dobrej nebo špatnej...

0 0
možnosti
MF

corrompere

22. 8. 2011 9:58
Mašíni

zůstali jen sprostými vrahy, žádní bojovníci proti komančům.....RvRvRv

1 0
možnosti
C

cojanato

24. 8. 2011 0:07
Re: Mašíni

Zato vy budete asi hrdina, že jo ?:-/

1 0
možnosti
AT

Antonín, topič

21. 8. 2011 11:35
Je to pravda.

Díky komunistickým spojům (špatným) se zpráva o jejich činu dostala do Moskvy se zpožděním, ale jakmile se to Gorbačov dozvěděl, tak řekl: "Tavarišči, já bych to pro sichr rozpustil."

0 0
možnosti

oldiess

21. 8. 2011 11:41
Re: Je to pravda.

ha ha ha, skoro tak vtipný, jak aktuální blog o 3. odboji

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

21. 8. 2011 3:21
Mašíni dle průzkumů udělali i dnes kus dobré práce

Zatímco jen asi 15% s jejich vražděním souhlasilo, naopak Nečas a Vondra s jejich vyznamenáním 85% obyvatel pořádně naštvali. Bravo, jen tak dál.

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

19. 8. 2011 21:48
Díky za ačlánek, velmi souhlasím

Podstatná je příčina v případu Mašínů. Tady je třeba se ptát, kdo vraždil jako první.. H. Píka 1949, M. Horáková 1950 + další ze skupiny tehdy obžalovaných + další na uran. V dobách největšího komunistického teroru u nás v létech 48 - 54 zavraždili 241 lidí. plus další tisíce zničenýc životů.  Takže kdo vraždil jako první?    Útěk Mašínů - 1953 !

myslím, že to neví ani drtivá většina kritiků bratrů Mašínů, kteří pochybují o jejich odvaze a neustále je porovnávají s jejich otcem, že v roce 1946 byli oba bratři osobně vyznamenáni prezidentem Benešem za jejich boj proti nacistům československou medailí Za chrabrost. Udílela se vojákům za statečnost v poli a oba bratři, kterým bylo teprve 15 a 14 let, byli jejími vůbec nejmladšími nositeli. Byli na toto vyznamenání ohromně hrdí. A za co ji dostali?

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

19. 8. 2011 21:49
Re: Díky za ačlánek, velmi souhlasím

1. Na podzim roku 1944 Němci přes Poděbrady převáželi ruské válečné zajatce. Dvěma uprchlíkům pomohli, dovedli je domů a schovat ve větrací šachtě. To samozřejmě byla velmi riziková akce, protože jejich rodina byla kvůli otcově odboji na mušce gestapa, byla pod stálým dohledem a každou chvilku v jejich bytě probíhala prohlídka.

2. Ke konci války našli vesničané u kolejí po jednom vlakovém transportu tři těla, židy, kteří ještě jevili známky života. Ti se dostali k plukovníkovi Vaňkovi, kterému posléze mladí Mašínové ukázali písečné náspy v nichž žily kolonie králíků a kde měli vyhloubené úkryty. Zde tito židé, jeden z uvedených Rusů a plus další dva byli schovaní a Mašínové je zásobovali jídlem.

3. V noci chodili chlapci na železniční trať a když byla červená, vylézali na vlaky směřující na východ, na kterých byly převáženy tanky, letouny a kulomety. Bratři s pomocí kladiv rozbíjeli všechnu hydrauliku, přístroje a součástky, které rozbít šly.

0 0
možnosti
OK

AREDAK

19. 8. 2011 17:08
Už vím, co je hrdinství

Je neskutečné kolik blábolů a nesmyslů jsem si už na obranu Mašínů přečetl. Zatímco odpůrci Mašínů, kteří je nazývají vrahy , prostě uvedou . zavraždili bezbranného člověka jako zdůvodnění svého názoru, jejich chvalitelé tuto základní skutečnost jaksi opomíjejí a argumentují hrdinným bojem Mašínů proi režimu. Za velké hrdinství tedy považují 11 zapálených stohů a potom už o podlé vraždy. To, že vraždy Horákové a dalších byly zrudné je nezpochybnitelné, ale neopravňovaly žádné Mašíny ke stejným skutkům . Nehledě na to, že ani sami Mašínové nikdy nemluvili o pomstě za Horákovou. Děsí mne, kolik diskutujících schvaluje obyčejnou, podlou, ubohou a zbabělou vraždu a navíc jí vydává za hrdinství..

0 0
možnosti

oldiess

19. 8. 2011 18:40
Re: Už vím, co je hrdinství

Tak jste jasně řekl,že jste odpůrce Mašínů a tedy charakterní člověk,na rozdíl od ostatních. mmch. když jsme už u Dr. Horákové,má matka byla po válce u ní na návštěvě a vždy vzpomínala jak měla nádherně zařízený velký byt-co myslíte, že se s tím vším stalo?Sám netuším,ale zcela jistě se nic z toho nedostalo zpět její dceři.Jistě tam hned vlezl nějaký soudruh a vše si s posvěcením komunistů uloupil pro sebe.A zcela jistě patří jeho děti mezi ty, kteří teď na Mašíny plivou. Jinak Vám uniklo, že sám jsem dalek toho,abych nějak jásal nad tím,že únik Mašínů byl doprovázen zabitím.Ale zastávám názor, že vše se má posuzovat ve všech možných souvislostech.

Loni jsem to učinil ještě zde:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/150669/Nikdo-ted-neobhajuje-nasi-totalitu-vic-nez-skupina-bratri-Masinu.html

0 0
možnosti
BS

Brambach

19. 8. 2011 10:57
To asi né...

To, co píšete, mi přijde docela nesmysl... Že by se policajti a bachaři lekli a zmírnili...

0 0
možnosti

oldiess

19. 8. 2011 15:54
Re: To asi né...

Tak vyloučit se to nedá, podobně jako třeba teď po odhalení policejní mafie v Brně si zcela jistě dají ostatní policajti-mafiáni pokoj a přibrzdí, no aspoň na chvilku

0 0
možnosti
PP

echo.3.

18. 8. 2011 10:52
Z hotelového recepčního

pisálkem a historikem snadno a rychle. Že ano Jeníku-oldiess-Kudrnáči?

To, co jsi napsal, připomíná nedosolený eintopf či nedovařený guláš.

          :o)

Někdo to zde nazval blábolem, jiný zase provokací nebo potřebou se zviditelnit. Já mám u Rašínovců docela jasno, ty se v tom Jeníku stále plácáš ode zdi ke zdi..

A příště zase napiš novou storry o tom, jak Jeníka, svého důvěrníka-recepčního z Contiku, vyhodili před "Sametem" estébáci ze zaměstnání.

0 0
možnosti

oldiess

18. 8. 2011 11:23
Re: Z hotelového recepčního

Ještěže Vás mám, a můžu se tak spolehnout na to, že za mě vždy vše dovaříte;-D Rovněž jsem rád, že Vám dávám možnost používat iks oslovení aspoň u sebe, když sám se pořád cudně musíte skrývat za nick. Jak už jsem řekl dříve, bylo by to OK při diskusi třeba o psích hovínkách, ovšem když mě tady pořád vydáváte za nějakého důvěrníka, chtělo by to, abyste se za to už postavil celou svou osobností. Abyste prostě nevypadal jako nějakej estébáckej pohrobek, kterýmu pořád vadí, že jako jedinej tady pořád odhaluju jejich zločiny. Víte co mám na mysli?

2 0
možnosti
PV

grimosa

17. 8. 2011 23:07
Mašínové zabránili mnoha vraždám svých spoluobčanů

s tímto nadpisem se dá souhlasit, díky tomu, že museli utéct za kopečky se jim nepodařilo povraždit více čechů.

2 0
možnosti

oldiess

18. 8. 2011 1:43
Re: Mašínové zabránili mnoha vraždám svých spoluobčanů

Jsem posledním kdo by byl rád, že k tomu všemu došlo.  /podrobně jsem se k tomu vyjádřil zde :

http://sestak.blog.idnes.cz/c/150669/Nikdo-ted-neobhajuje-nasi-totalitu-vic-nez-skupina-bratri-Masinu.html

Problém je ovšem v tom, že kdyby to neudělali, tak by začali být pronásledováni mnohem dřív a tak by dávno byli sami mrtví - pokud totiž nevíte, tak zde tehdy vládnul vražedný komunistický teror, který se s žádným odpůrcem nemazlil

2 0
možnosti
A

antizelenka

16. 8. 2011 22:29
něco na tom může být

za 2 světové války čeští četníci udali partizány a němci je postříleli i s obyvateli vesnice,

kolegové partizáni potom vlítli na četnickou stanici a udavače rozstříleli a do konce války si pak žádný četník nedovolil udat partizány

2 0
možnosti

oldiess

17. 8. 2011 0:42
Re: něco na tom může být

Díky za tuto poznámku, asi na tom opravdu něco bude, nebylo by špatné znát svědectví někoho v nějaké obdobné situaci, a jaký to mělo na něj vliv, ale možná by to nebyl až tak velkej problém, třeba kdyby si nějaká obět šikany ve škole vzala jednou někoho silnýho, aby šikanujícím domluvil, tak se to rozkřikne, a už přeci jen bude šikanván pak míň

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik