Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jv14

14. 6. 2009 20:25
...

u vasich clanku jsou vzdy 2 jistoty - zaprve se to vice ci mene (casteji spise vice) tyka komunistu a plivani na ne (nekdy pravem, nekdy jen ze slepe generalizace) a zadruhe odkaz na ten vas megaclanek;-D ale dejme tomu...

nicmene, kdyz pristoupim na vasi hru tak pojdme pocitat. vezmeme ministerstvo spravedlnosti. asi se shodnem, ze ministr(yne) by mel byt pravnik. vas nazor je, ze kdo za sel za bolsevika na prava byl a) proktekcni spratek, b) chtel utuzovat zlocinny rezim. takze potencialni ministr by mel vystudovat po revoluci. ale to neni vse! na prava chodi prakticky jen a pouze absolventi gymnazii. tam se za bolsevika taky nedostal kdekdo. gymnazium je v podstate stoprocentne pouze predstupnem nasledujiciho vysokoskolskeho studia, takze kdo chtel jit na gympl, musel mit "spravny" puvod a "spravne" nazory a chovani a projevovat jakousi loajalitu zlocinnemu rezimu.

0 0
možnosti
JV

jv14

14. 6. 2009 20:30
Re: ...

kdyz to sectu, mame to 5 plus 4 roky, celkem tedy 9 let. kdyz vezmu nastup na skolu v zari 90 (v zari 89 by to prece jeste jen byla vychcanost, nebot Listopad byl teprve budoucnosti), mame to ukonceni studia na jare 99 ve 24 letech. dnes by ted takovemu ministru bylo 34 a praxe nanejvys 10-ti leta.

to je pro vas idealni ministr? takovemu cloveku byste chtel sverit takovy resort, jakym je justice se vsemi problemy, ktere ji hybou? myslite, ze by to takovy clovek zvladl? ja myslim, ze jeden vrcholny politik, co mu bylo cerstve 30 a vystudoval prava po revoluci, tu uz byl a diky bohu, ze ho vzal das...

0 0
možnosti
JN

5alfa

14. 6. 2009 13:53
Ale no tááák...

Skoro ve všem pravda, jenže správný boj je třeba dělat prostřednictvím správných argumentů...

ESO (jak zpíval Paleček a Janík prodejny pro Ekonomicky Silné Občany) bylo pro všechny. Tedy i pro ty, co podepsali několik vět.  Pokud někdo opravdu chtěl a potřeboval zapůsobit na slečnu, tak mohl koupit na kolej na večer jabčák a májku a nebo našetřit a koupit za 10x větší obnos dobré víno a kvalitní paštičku. I rohlíčky tam byly o něčem jiném. Ano, nebylo to na denní používání, ale pokud přišla zvláštní příležitost, byla tu ta MOŽNOST. A já a spoustu kolegů studentů byly tenkrát za tuhle MOŽNOST pro všechny (co si chtěli, mohli a uměli našetřit) vděčni a stále to považuji za vynikající krok. Já si pamatuji, s penězi moc problém nebyl, problém byl legálně a v rámci normální ekonomiky peníze utratit.

Takže ESO nebylo pro stráníky - tohle je vytí na nesprávném hrobě!

Jinak souhlasím s tím, že bývalá prokurátorka z lidu a dnešní MinSpra jsou na tom lidsky a ideologicky hodně blízko.

0 0
možnosti

oldiess

14. 6. 2009 14:17
Re: Ale no tááák...

Asi jste mě lehce nepochopil, Horváthová i Wonka dávali právnické služby, jenže Wonka disidentům zdarma kdežto Horváthová státu za peníze protože aktivně pomáhala totalitu udržovat, čili chtěl jsem říct, že i proto mohla navštěvovat ESO jistě častěji. Kdyby se naopak chovala ona i její kolegyně jako Wonka, mohli jsme mít všichni demokracii dřív než v r. 1989 

0 0
možnosti
B

blanicek

14. 6. 2009 13:42
Pane Šesták

díky za tento článek R^ 

0 0
možnosti

oldiess

14. 6. 2009 14:18
Re: Pane Šesták

To jsem moc rád, že vás zaujal.:-)

0 0
možnosti
RP

Radim Paseka

14. 6. 2009 13:33
vůbec nechápu

jak si dovolujete takhle zobecňovat, znamená to, že všechni, kdo si prošli studiemi v devadesátých letech patří do jednoho pytle?

Vy jste studoval pávnickou fakultu?

Nebo máte pocit, že lidi kolem třiadvaceti těsně po škole, když jsou masírováni agitkou, jsou schopni rozeznat kam zajít a kam už ne?

Znáte cestu současné ministryně po roce 89, víte kde pracovala, co dělala čím si zasloužila tenhle post? Srovnání s Polednovou je brutální a vy jste dneska přestřelil.

0 0
možnosti
B

blanicek

14. 6. 2009 13:45
Re: vůbec nechápu

Já zas vůbec nechápu, jak můžou být komunisti 20let po revoluci ve vládě Rv

0 0
možnosti
MC

sualk

14. 6. 2009 12:42
Jen je, jak se zdá mladší.

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik