Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechci se mýlit, ale kati či katové byli asi v gesci ministerstva spravedlnosti a nikoli vnitra. Ale možná ne v 50. letech.

0 0
možnosti

tak to je to poslední, prostě ministr vnitra toho mohl hodně, stejně jako hodně věděl

0 0
možnosti
MS

Pokud se nemýlím, Lubomír Štrougal i Milouš Jakeš ještě žijí, takže není vůbec potřeba do toho zatahovat jejich děti. Oba pánové mají možnost dát svůj majetek na charitu sami. :-)

7 0
možnosti
AK

R^ Pravda! Autor tímto silně ujetým, provokativním článkem nadělá více škody, než užitku, navíc ještě v sobotu o víkendu. Pisálek Šesták, při své nátuře, by asi byl schopen zatahovat do takových záležitostí i jejich vnoučata.

4 0
možnosti
PB

Lze opravdu tvrdit, že to je pouze líbivé gesto?

Pokud nevíme, jak hrozný pocit musí být ten, který má dcera prokurátora Vaše, tak těžko můžeme posoudit, zda bychom náhoudou neudělali to samé!

Bylo by objektivní zveřejnit její vyjádření: "Odsuzuji všechny nelidské a nenapravitelné činy tehdejší doby. Tedy i činy, kterých se dopustil otec... Cítím se všemi, které minulý režim připravil o svobodu a právo žít šťastně. Vždy jsem nesla stigma dcery Karla Vaše a těžce se s tím vyrovnávám od dětství až do dnešních dnů,"

Vašova dcera také prohlásila, že nechce "krvavé" peníze po svém otci. "Finanční prostředky svého otce chci po vypořádání dědictví věnovat charitativním organizacím. Snad to bude alespoň kapka dobrého v moři nespravedlnosti, za kterou otec vždy odmítal přijmout odpovědnost."

Ona přesto, že ho měla jako dcera ráda, tak bojovala s tím, že on je k ní necitlivý a že má ráda "vraha z povolání". Byl to fanatik, který neuznal svou chybu nikdy! Věřím tomu, že se to  v ní muselo tlouct. Jako dcera splnila vůči němu svou morální povinnost a pečovala o něj ve stáří (poslední roky již byl na tom tak, že byl ve stálé péči pečovatelského domu na Jižním Městě). Ale jako člověk po jeho smrti nestojí o jeho peníze, vydělané způsobem, který se jí příčí. Proto peníze dala organizacím, které uznala za vhodné - a je to její věc, protože to byly po otcově smrti přece její peníze - může si s nimi dělat, co chce :-) A škodu ty peníze jistě v charitativních organizacích nenapáchají...

9 0
možnosti

jistěže máte pravdu, titulkem a nakonec i článkem jsem chtěl jen připoutat pozornost k tomu, že toto gesto sice dokážeme ocenit, ale abychom přímé původce tohoto po desetiletí trvajícího zla sami zkrátili na jejich příjmech, tak to ne, k tomu jsme se ještě nedostali

0 2
možnosti
DK

Víte, přinejmenším je to alespoň gesto a peníze nesmrdí, tak doputují k potřebným....Mezi námi je mnoho darebáku, kteří okradli jiné...ti se nestadí a také nic nedají...tak kdo je bez viny ať hodí kamenem...V

3 0
možnosti

Však o to mi šlo, že velký podíl na totalitě měl taky Štrougal, Grebeníčci a mnoho dalších... a ti nadále ještě za to berou odměny třeba v podobě velkých důchodů

2 0
možnosti
Foto

Mně taky, hezký pokus, jak zajistit, aby svět nezapomenul na Karla. Něco jako Nadace Adalberta Stieflera, která podmiňuje vyplacení příspěvku tím, že někdo cituje jeho díla.

1 4
možnosti
Foto

Myslím, že média celou událost zkreslila. Tak za prvé - ty peníze našetřil pan Vaš, nikoli jeho dcera, obdarovaní by tedy měli děkovat panu Vašovi. Za druhé - dcera se jen vzdala části dědictví po panu Karlu Vašovi, zatímco neidentifikovaný zbytek si ponechala.

0 12
možnosti
Foto

Ježíši Kriste, von je i tady......

11 0
možnosti
ZS

Vždycky to bude špatně. Věřte, že se najdou tací, co budou vykřikovat, že o její peníze nestojí. A ti, kteří podobné gesto neudělají, budou taky špatní, protože nic podobného neudělali. Pořád platí "nenajde se člověk ten, aby se zavděčil lidem všem".

2 0
možnosti

Ale tak sám to gesto pochopitelně schvaluju, spíš mně šlo o to poukázat na to, že třeba jak Vaš, tak  Grebeníček starší či Štrougal měli či mají nejvyšší důchody, jakoby se na ničem nepodíleli - což teď tedy dcera Vaše napravila:-)

2 0
možnosti