Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GF

Georgis Fasulis

12. 12. 2009 15:14
Souhlas

Souhlasím s autorem. Navíc není třeba evropskou normu, klidně stačí nařízení naší legislativy. Výměna všech branek za bezpečné. Mezitím stávající nebezepečné branky provizorně zabezpečit, případně stálý dohled dospělé odpoovědné osoby při použití.

Ale je to asi zbytečné, ono se stačí začíst do diskuse pod článkem, zase za to můžou "nezodpovědní fracci" (stejně jakko za ty schody v metru).

S touto logikou můžeme klideně i venkovní elektrické rozváděče nechat bez krytí (zlevníme je tím) a opatříme je jen cedulkami. Přece každý ví, že se na elektrické zařízení nesahá, tak proč to zabezpečovat drahým krytím. Je to tatáž demagogie jako s těmi pojízdnými schody, které se mají používat až po přečtení provozního řádu.

0 0
možnosti
JK

truepapas123

12. 12. 2009 16:13
Re: Souhlas

..tak s takovou se za chvíli dočkáme evropských norem například na hloubku zaříznutí slipů v pr.... Myslím, že snad stačí selský rozum a trochu zájmu o věc, ostatně jak tvrdila čt, tak kontroly již probíhají...

0 0
možnosti
C

coj@nato

7. 12. 2009 17:32
Ty branky, to není Vaše parketa,........

.....nechejte to odborníkům.:-)

A nebo dejte zlepšovák, případně patent !

0 0
možnosti

oldiess

8. 12. 2009 17:23
Re: Ty branky, to není Vaše parketa,........

Tak to byl jen takovej brainstorming, taky jsme se na brankách houpávali a vždy chytli balanc, obšem je fakt že na zadku jsme u PC nevysedávali, max 2 x týdně u šachů:-)

0 0
možnosti
C

cibich

6. 12. 2009 9:11
A pak ještě výuka fyziky pro panelákové děti

A co takhle vybavit zadní stranu branky protizávažím? Pro ty ,co méně chápou,myslím zadní trubku,co leží na zemi,tedy opěrnou.Stačilo by místo trubky plná kulatina 1"nebo5/4" a těžiště branky se změní

0 0
možnosti
C

cibich

6. 12. 2009 9:16
Re: A pak ještě výuka fyziky pro panelákové děti

Dodatek-nebo onu trubku naplnit alespoň betonem.

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 12. 2009 6:24
a kolik prosím váží běžná plastová bránka

Nedělám si iluze, že kdyby spadla na hlavičku malé holčičce, navíc hranou, tak by jí taky nebylo do zpěvu. Plus že o rozbitelnou plastovou se jde taky lehce pořezat..

Bohužel, tenhle svět není zcela bezpečný, takže buď budeme děti celý život držet za ručičku a povolovat jim na co smí šahat a co ne, a nebo---

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

6. 12. 2009 0:04
Šestákovi jeho populistický pokus nevyšel...

spíš se to obrátilo proti němu. Je přece evidentní, že branky, ale ani jiné "nástrahy" nejsou na vině. Je otázka, kdy jde o nešťastnou náhodu a kdy třeba o nevychovanýho fracka. Takže na tomhle si důvěrník STB Šesták body nezískal :-/

0 0
možnosti

oldiess

6. 12. 2009 9:43
Re: Šestákovi jeho populistický pokus nevyšel...

Informace čtenářům: Věc se má tak, že na mém každém blogu diskutující Ištván Vinnetou zmiňuje nepravdivý fakt, že jsem byl důvěrníkem StB /pozor, je rozdíl být důvěrníkem nebo být v jejich seznamu/ . Nedávno přiznal v diskusi, že mi nedá pokoj, protože jsem se ho nějak dotknul v diskusi ke článku o blondýnách.  Může to být ovšem i jinak, a protože zná i některé údaje o mně včetně toho, že jsem před 33 lety navštívil i na pozvání Johnnyho Cashe USA, buď může být on sám jedním z mých udavačů, nebo pracuje na jejich zakázku. V každém případě je veden jistou posedlostí, která se nejen vymyká běžnému chování ale přesně odpovídá estébáckým postupům za totality. Už jsem ho vyzval aby se představil a vyvrátil tak podezření, že je sám estébákem, kterému vadí, že činnost StB průběžně odhaluji, věřte či ne, zatím nezareagoval.

0 0
možnosti
MS

blob

5. 12. 2009 23:29
Pěstujte děti ve sleníku

a nikdy nevypusťte ven. Nebo je už konečně začněte vychovávazt. Společnost považuje každé dítě za nesamostatného, zcela neschopného a sebemenší zodpovědnosti nezpůsobilého kreténa. Je třeba ho chránit před ostatnímy členy společnosti i před sebou samým. A z toho titulu se dítě stává argumentem pro kdejakou zhovadilost, vedoucí k deformaci životního prostoru celé společnosti. V této

společnosti jsou pomalu nuceni všichni žít podle pravidel dětského světa, nikoli děti žít podle pravidel světa dodpělého, do kterého jednou budou také patřit a tak jak tomu bylo od počátku lidské existence.

Toto není z mé hlavy, ale souhlasím s každým písmenem. Kolik dětí ještě bude muset umřít, než někomu docvakne, že přehnané umetání cestiček a pžíkazy a zákazy směřované vždy jen k okolí a nikdy k dítěti, nejsou to nejlepší, co jim můžem poskytnout.

Takové branky existují snad 50 a více let, ale tehdejší děti asi víc znaly realitu a nepočítali s tím, že se i branka podřídí.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

5. 12. 2009 22:36
Heh...

..."Jistě každý z nás byl otřesen další zprávou o tragédii, kterou způsobila branková konstrukce." >> Ja teda NE, mne je to wurst. Za mejch mladejch let nic takvyho nebylo - a ejhle, ziju. A muj bratr taky a i cela ta smecka harantu, co hrala fotbal, kradla ovoce, stavela v lese bivaky, pozdeji bez papiru prohanela po poli motorky pochybne konstrukce.

-

Co se to vlastne stalo? "brankova konstrukce zpusobila tragedii"? Poposla, poskocila a semula nejakyho sviste?

0 0
možnosti
C

cibich

5. 12. 2009 21:04
Zas jeden chytrý.

Vážený pane,divím se,že naše generace vůbc existuje.Co v době našeho dětství existovalo všelijakých nástrah! /zemědelských strojů ve stodolách na polích na vesnicích,lesy ,rybníky a já nevím,co ještě jsme prolézali atd./ A teď něco z vyprávění našich otců : za protektorátu by jeden den byla na obecní tabuli vyhláška o zabezpečení takového veřejného prostranství a druhý den ráno by platila se všemi důsledky! To,co se nyní děje je důkaz naprostého úpadku morálky a discipliny ve společnosti.Naše zřízení není možné nazvat jinak,než "cochcák",kde si může každý dělat,co chce a ošetřovat právně to budou právníci "ze s Plzně ".

0 0
možnosti
A

Amoniak

5. 12. 2009 19:46
Co ještě

Ano, to by bylo nejlepší. Branky z papíru, nože bez špiček, všechny přechody se semaforem, sekery jen proškoleným uživatelům. Ještě vymyslet studený kamna. :-/

Pane Šestáku, svět je plný věcí které mohou zabít a dítě se mezi nimi musí naučit žít.

0 0
možnosti

oldiess

8. 12. 2009 17:22
Re: Co ještě

OK, taky jsme se na brankách houpávali a vždy chytli balanc, jenže tekdy asi nechodily mateřinky na hřiště, po šestileté holčičce to přeci jen jeden ještě chtít nemohl

0 0
možnosti