Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Bouše

12. 9. 2012 12:38
"Vzpomínka na doby, kdy byl svět ještě v pořádku."

"Naštěstí z něj zbyly dodnes aspoň ty vysoké důchody."

 

Tyto dvě věty stačí, aby si soudný člověk poťukal na čelo. :-/

0 0
možnosti
T

tuneldedek10

12. 9. 2012 15:04
Re:

o vás, asi má pravdu

1 0
možnosti
SK!

STOP Komunistům !!!

12. 9. 2012 9:10
PODLE MEZINÁRODNÍHO PRÁVA JE TO VRAH A ZLOČINEC

politicki, kteří přímo vydávali rozkazy na zabíjení lidí stojí před mezinárodním soudem obžalováni za vraždy a jsou označeni za zločince, proč tomu není tak u komunistického ministra vnitra, místopředsedy a předsedy vlády, který nechával střílet lidi na hranicích ???????

1 0
možnosti

oldiess

12. 9. 2012 9:38
Re: PODLE MEZINÁRODNÍHO PRÁVA JE TO VRAH A ZLOČINEC

Jenže jim nedochází, že třeba samotný Adolf Eichmann osobně taky nikomu ani nezkřivil hlas, podobně jako soudruh Štrougal.

0 0
možnosti
SK!

STOP Komunistům !!!

12. 9. 2012 9:05
JEN JSEM SI ZADĚLALI NA STAV DNEŠNÍ SPOLEČNOSTI

nedokázali jsme se s těmito zloději, vrahy, tlučhuby vyrovnat v 89 máte tu jejich kulturu kradení a papalášství i dnes, jenže bez cenzury, která vše skryla, NAMÍSTO TOHO ABY ŠTROUGAL SEDĚL NA MÍROVĚ si píše cinty v knihách a dožívá za kopitalistické důchody a v kapitalistickém zdravotnictví o kterém se mu ani nesnilo, proto si komunisti stavěli nemocnice kam normální lidi nemohly SANOPZ, je ostuda, že tohoto lumpa nepotrestali a s ním i jeho bandu: jako ministr zemědělství znárodňoval a krad lidme majetky, jako ministr vnitra nechal střílet do lidí na hranicích a násilně nás držel jako kolonii SSSR jako místopředseda vlády nechal střílet do demonstrantů v 69 a jako předseda vlády zničil co šlo v normalizaci, PODĚKUJTE TĚM, KTEŘÉ JEJ NACHALI NA SVOBODĚ a s ním komunistickou spodinu !!!!

0 0
možnosti

oldiess

12. 9. 2012 9:27
Re: JEN JSEM SI ZADĚLALI NA STAV DNEŠNÍ SPOLEČNOSTI

nezbývá nežR^

jen tak mimochodem, proč se Šíp nezeptal Štrougalovic dcerky, jestli táta sám nevymyslel Antichartu?

1 0
možnosti
FM

fr-mottl

11. 9. 2012 9:55
kdyz tak zde ctu ty pozitivni prispevky o Strougalovi

tak si rikam, jestli ten Strougal vlastne nebyl disident a jestli vlastne nebojoval (tak nejak tajne) proti tomu komunistickemu systemu. Minimalne vyznamenani by mel od prezidenta dostat (za zasluhy o Ceskou republiku)

1 0
možnosti

oldiess

11. 9. 2012 10:05
Re: kdyz tak zde ctu ty pozitivni prispevky o Strougalovi

No je fakt, že oblibě Štrougala hodně napomáhají dnešní korupčníci, protože lidi si neuvědomují, že ti zloději nahoře vzešli z těch Čalfů a Kočárníků, Junků atd, že jsou to všechno pozůstatky totality. Jinak jak jsem poznamenal níže, tak v Německu by šli za takové oslavování totalitního zločince sedět, jenže u nás je i aparátčik, který páchal zlo celých 40 let, oslavován.A lidi se cpou ve frontě aby jim podepsal své bláboly.

0 0
možnosti
R

reverend3

11. 9. 2012 0:23
No,a pak, že staříci neumějí zacházet s PC.

Podívejte, jak jsou aktivní.Jedno voko nezůstalo suché.Na bolševíky, jim nesahat.Rudovousové.

0 0
možnosti

oldiess

11. 9. 2012 0:28
Re: No,a pak, že staříci neumějí zacházet s PC.

;-D

0 0
možnosti
JK

barbudos

10. 9. 2012 23:10
Kdo není s námi, ten je třídní nepřítel !

Díky Štrougalovi jsme nedopadli, jako Poláci či Rumuni. Jeho hospodářská politika nam udržovala  celkem slušnou životní úroveň. Z příspěvku čpí malost a zažranost autora. Po bolševicku ztepal vše,  s čím nesouhlasí. Z té party , která nám vládla byl   Štrougal jeden z mála schopných, což uznával i Západ. České vysílání BBC jej hodnotilo jako hospodářského pragmatika. Za něj jako  předsedy vlády jsme nemuseli dovážet maso, vejce, máslo, zeleninu a ovoce . Pravda na banány a pomeranče byly fronty. Nakonec díky jemu mohl jeho zeť Janoušek  z MF vydat knihu hovorů s Janem Werichem, který byl na indexu.[>-]

0 0
možnosti

oldiess

10. 9. 2012 23:26
Re: Kdo není s námi, ten je třídní nepřítel !

Je hezké, že se dle Vás Štrougal měl zasloužit, že jsme nedováželi základní potraviny. I když na druhé straně, než se soudruh Štrougal chopil moci ruku v ruce s Gottwaldem a dalšími maśovými vrahy, tak jsme potraviny i darovávali ven  -"K nebývalému utužení přátelství překvapivě přispělo mistrovství světa v ledním hokeji v Praze r 1947, které přineslo zlato československému mužstvu. Stalo se tak „zásluhou“ Rakušanů, kteří v poslední den šampionátu výhrou nad favorizovanými Švédy vlastně medaili Čechoslovákům vybojovali. Následovala dnes již těžko představitelná solidarita s Rakouskem, do vyhladovělé Vídně směřovaly z Prahy jako „odměna“ vagóny uhlí, brambor a jiných potravin. Popularita Rakouska u širokých vrstev obyvatelstva tak nikoliv z politických důvodů nebývale vzrostla."

1 0
možnosti
J

Jaromir.Petrik

10. 9. 2012 18:51
Lubomír Štrougal

byl jedním z nejschopnějších a nejinteligentnějších politiků totalitního režimu. Kdyby byl v r. 1968 generálním tajemníkem KSČ, tak tehdejší situaci ustál a k Ruské invazi by nedošlo. Řada jeho nápadů byla na svoji dobu velmi pokroková, bohužel žil ve špatné době a reprezentoval špatný režim. Řada dnešních politiků, kteří mají plnou "hubu" demokracie a hledí jen na svoji kapsu mu nesahají ani po kolena.

6 1
možnosti
KASPTH

kladivo a srp, poroste ti hrb

10. 9. 2012 21:20
Re: Lubomír Štrougal

L.Strougal nepochybne nebyl zadnym blbcem, ale ze se J.Petrik stane jeho verejnym obdivovatelem, kdo by tusil?;-D

2 0
možnosti
P

petrajana

10. 9. 2012 15:46
A co dělali modří důchodci ?

Ano to !

2 0
možnosti

oldiess

10. 9. 2012 14:50
Všem obdivovatelům dr. Štrougala doporučuji fejeton

Najdete na Rádio Česko-ukázka

Jiří Stránský: Za Tomášem Sedláčkem

A já zase musel myslet na to, co mi Tomáš řekl o zpupnosti, zvlášť když nás prezident oba (a nejen nás) nadzdvihl, jak se při návštěvě prezidenta Medvěděva přimlouval za ruský projekt pro Temelín. Tomáš mi tehdy řekl: On si snad myslí, že když jsem válčil na Dukle a při povstání, že budu stranit Rusům proti Američanům nebo Francouzům. Jenže já mám anglickej výcvik.I v srdci.

Kromě toho Tomáš skoro osm let fáral v uranovém dole (já míň, já jen šest a půl), a všichni jsme dobře věděli, že v těch padesátých letech týden co týden odjížděly dva dlouhatánské vlaky, jimž se říkalo věrchušky, až za Ural, a tam z jejich obsahu vyrůstalo smolincové neboli uranové pohoří, které je dlouhé mnoho kilometrů. A z téhle rudy, kterou jsme za laskavého zacházení strany a vlády dobývali pro Velkého bratra, se v Rusku vyrábějí ony palivové tyče do reaktoru, které nám–jak na té tiskovce řekl pan prezident–dávají levněji než kdokoliv jiný.

1 0
možnosti
KV

_-1-_

10. 9. 2012 15:03
Re: Všem obdivovatelům dr. Štrougala doporučuji fejeton

Je fakt, že kdybychom za vyvezený uran dostali zaplaceno ..... tak jsme patřili mezi nejbohatší země v Evropě.

3 0
možnosti
KV

_-1-_

10. 9. 2012 14:12
Ten závěr je myšlen vážně, nebo ironicky? .....

..... nedochází mi to, nedokáži určit správnou variantu.

1 0
možnosti

oldiess

10. 9. 2012 14:29
Re: Ten závěr je myšlen vážně, nebo ironicky? .....

ať si každý vybere co chce;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik