Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

José Alvarez

12. 12. 2010 22:02
co to je za hovadský blog?

taková snůška nesmyslů, lží a polopravd, nechte se vyšetřit na psychiatrii pane, než bude hůř

0 0
možnosti
C

cojanato

12. 12. 2010 23:23
Re: co to je za hovadský blog?

José, proč jste k našemu Jeníkovi Šestákovi tak krutě jízlivý ?8-o....

Vždyť on má zadané a rozvržené domácí úkoly a musí je plnit.  Jinak, bu bu bu !......Ještě má jeden poutavý článek, který jsem nečet. Nestíhám, musím si tam odskočit.;-D

0 0
možnosti
THJ

tvé horší já

12. 12. 2010 16:33
takze znova

neni mozne na lekare, sestry, sanitare, zachranare a ostatni zdravotnicky personal (ale i na jine statni zamestanance jako hasici, vedci, ucitele apod.) pohlizet stejnym metrem, jako na jine povolani. z jednoho prosteho duvodu. platy snizujici se v obchode a vyrobe a podobne se snizuji naslednekem krize, ktera ma na svedomi celkovy ubytek zakazek, coz znamena, ze je mene prace, tudiz je i mene penez za tuto praci. naopak v pripade lekaru a jinych zdravotniku, neni objem prace nasledkem krize mensi, je minimalne steny, pres to, dostanou mene.

0 0
možnosti
THJ

tvé horší já

12. 12. 2010 16:34
Re: takze znova

nemuzes proste koukat na tzv pomahajici profese stejne, jako na profese vytvarejici zisk, lekar zadny zisk nevytvari, krome toho, ze leci danove poplatniky, kteri pak muzo prispivat do systemu, to same hasic, nic nevytvari, jen chrani majetek a vyrobni prostredky, aby mohlo byt zase sypano do systemu, ucitele vychovavaji dalsi danove poplatniky...a tak bych mohl pokracovat. proste nemuzes vsechno zmerit na momentalni zist, musis taky premyslet trochu dopredu.

0 0
možnosti
PJ

ayahuasca

12. 12. 2010 16:16
hmmm

:-/ Malokdy mam tak smizene pocity jako pri cetbe tohoto prispevku, pocity moralismu propletene polotickou ekonomii s historickymi odkazy na socialismus kombinovane s dale nedolozenymi komentari sociologickeho charakteru. Fakt, ze nevim, k cemu tento clanek byl dobry - nepodarilo se mi totiz ztotoznit se s nazorem autora ani se postavit proti, a tak jen muj osobni pocit, ze tento clanek bylo pro mne zbytecne si precist.

0 0
možnosti
E

echo.3

11. 12. 2010 22:15
Zase jsi do něčeho šlápnul

Jeníku-Oldiess-J.Kudrnáči!  Opět provokuješ a snažíš se manipulovat veřejné mínění. Ty asi nepotřebuješ lékařského ošetření, spíše vyšetřit.

     :-(( 

0 0
možnosti
S

sorki

12. 12. 2010 0:59
Re: Zase jsi do něčeho šlápnul

..a teď to z vaší hlavy opravdu zadunělo véélmi dutě..:-P

0 0
možnosti
V

VN63

11. 12. 2010 22:03
Dobře jste to vystihl,

teď budou v diskusi ječet samí MUDři, jak nemáte pravduR^

0 0
možnosti

oldiess

12. 12. 2010 2:26
Re: Dobře jste to vystihl,

Ale myslím, že ne, prostě ten postup nezvolili dobře, a podle mě jim to už taky dochází.  Spíš je zmanipulovalo to vedení odborů, protože normální doktor se utahá už dost v práci, a těžko k tomu může organizovat další věci

0 0
možnosti
S

solway

11. 12. 2010 20:45
Odejde jen pár desítek lékařů.

Ostatní dávají výpovědi pouze demonstrativně nátlakově a v březnu budou určitě žádat obnovení smlouvy. A pokud se týká jazyků, tak je to bída s nouzí / osobně lékařský stav znám /, takže i tato okolnost je výrazně proti jejich odchodu.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

11. 12. 2010 20:28
Neumíte řeči, Šestáku

a jaksi automaticky předpokládáte, že ty ciczí jazyky neumějí ani lékaři. Myslím, že tomu tak většinou není, obvykle mají solidní základy, a po víceméně intenzivním úsilí si je doplní tak, že budou perfektní. Jsou to inteligentní lidé p.Šestáku, s těmi nemůžete soupeřit.

0 0
možnosti

oldiess

11. 12. 2010 20:52
Re: Neumíte řeči, Šestáku

Nev ím jak jste na to přišel, že neumím řeči uncle Joe, možná jich znám víc než si myslíte, třeba právě proto, že jsem nemusel ztrácet  šest let studiem mediciny;-DJinak s nikým nesoupeřím , ani s lékaři - s těmi se naopak spíš přátelím:-)

0 0
možnosti
E

eNden

11. 12. 2010 19:46
Vám museli doktoři

nějak hodně ublížit. Víte o nich kulovku s přehazovačkou, píšete své plky ze strany pacoše, ale o tom jak zde doktoři žijí víte opravdu nic a jalovec. Takový doktor samozřejmě musí umět napsat lékařskou zprávu v angličtině, takže bez vybavení cizím jazykem už asi doktor neexistuje. To za 1. za druhé bych chtěla vidět, který doktor by zůstal na podpoře ... článek chudoba, a zase chudoba, čistě populistický a účelový bléééé8-o

0 0
možnosti

oldiess

11. 12. 2010 21:28
Re: Vám museli doktoři

Mně doktoři zatím vždy jen pomohli;-D  vůbec jste totiž článek nepochopil, šlo mi o to, že forma demonstrativních výpovědí není vůbec dobrá

0 0
možnosti
H

holcman

11. 12. 2010 19:10
Ty, Mistře Kudrnáču,

ty se somruješ aj do felčarů? To máš teda vodvahu. Na doktora nemáš, tož si raději vyřeš ty svoje problémy s STB a vůbec v celý tvojí famílii. 

A už se vzpamatuj z toho sociálizmu.Ty seš úplně mimóza! Koho bys chtěl zrova ty držet na podpoře jeden rok, když podpora je 6 měsíců na maximum? Já bejt tvůj felčar a číst ty tvoje hlášky, tak ti prdnu jednu tuplovanó včelku destilovanýho wasru do jedný z tvých půlek, abys to trochu zažil. Bolí to fest, Kudrnáču, to ti můžu garantovat. Vyřvávat můžeš pak třeba english.

   :o))

0 0
možnosti
MT

drmiltre

11. 12. 2010 17:44
Šesták,Bečvář,Havránek-opravdoví znalci

Další kovaný odborník,který rozumí zdravotnictví a spolu s pány Havránkem a Bečvářem tady neustále matou celou veřejnost neznalostí elementárních faktů fungování našeho zdravotnictví.Staví tady lékaře proti veřejnosti,která nemůže mít všechny informace.Na vysvětlenou bych chtěl uvést několik faktů:V České republice je asi 36 tisíc lékařů,z toho je asi polovina tzv.soukromníků.Z tohoto počtu pracuje asi 16 tisíc lékařů v nemocnicích .Počet zahrnuje různou věkovou skladbu,různou úroveň odborné způsobilosti a délky praxe,tedy zkušeností v oboru.Z tohoto počtu asi 8 tisíc jsou lidé,kteří jsou schopni v nemocnicích provádět  v různých oborech úkony, o které jde(akutníchir.operace,provádět anestesie,

léčit akutní infarkty atd.)Lehkým výpočtem zjistíte,že se jedná asi o 80 lékařů na každý okres.A kyž to propočítáte na jedn.hlavní obory(interna,chirurgie,RTG,dětské),najednou je to asi 15-20 lékařů v oboru v okrese.Ano na tak málo lékařích visí Vaše zdraví ve Vašem bydlišti.Opravdu mají odejí?

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

11. 12. 2010 17:55
Re: Šesták,Bečvář,Havránek-opravdoví znalci

A Vám se zdá normální, že v době, kdy skutečně v pokladně peníze nejsou, tito lidé se defacto z pacientů dělají svoje rukojmí? Že prostě odejdou z práce a je jim fuk, jestli někdo třeba zemře jenom proto, že oni nebudou mít dobře zaplaceno? Že v televizi studentka třetího ročníku mediciny vyskakovala, že ona za ty peníze léčit nebude? Ještě nic nedokázala, ale už natahuje ruku. V soukromém sektoru si lidé utahují opasky už několik let. Běžte se podívat do nějaké normální firmy, která musí být ve zisku, protože by ji zavřeli a přesto na nějaké benefity a prémie prostě peníze nejsou. Zdravotnictvím protečou ročně stovky miliard korun a přesto v systému peníze chybí. Tak je třeba změnit systém. No a pokud ti lékaři odejdou, raději ať se nevracejí. Samozřejmě na to asi někdo doplatí. Možná třeba já nebo Vy, ale odmítám se nechat vydírat, protože dneska to budou lékaři, příště třeba ajznboňáci, pak metaři a pokud se těm vyděračům nebudeme umět postavit, klidně ta republika půjde na buben.

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik