Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J78i67ř78í 53J77a78n97a85t48a

21. 12. 2012 12:53

To si tedy Pavel Wonka nezaslouží, aby ho skrz klávesy propíral kdejaký šestákový pisálek.

1 0
možnosti

Nějak Vám uniklo, že na tomto blogu byl opět Pavel Wonka připomenut, když na něj už skoro celá země dávno zapomněla. A co Vy sám?

1 1
možnosti
JH

J60i20ř80í 66H59a63n96s

20. 12. 2012 22:51

Totalitu přežil i pavlačový Šesták, alias Jeník.

2 0
možnosti

.Tak z koho jste se zase převtělil, z kojanáta, Ištvána či z Echa.3? K tématu byste asi jako obvykle neměl zase nic....

0 1
možnosti
JP

Opět další hrdina po bitvě...Dnes se to mluví, jak měl Havel zatočit s komunisty ...S Čalfou se spojit musel, jinak by neuspěl. A Čalfa toho udělal pro porážku komunistů a příklon k Západu mnohem víc než tzv. pravičáci! Uvědomte si, jaká u nás byla skutečná situace, o kapitalismu nebo dokonce trestání komunistů nemohlo být ani řeči. Ani o NATO a EU. To přinesl až další vývoj. Ale to už v domácí politice neměl Havel vliv, převzaly ho politické strany.

2 0
možnosti
RF

R68a79d60i53m 86F43r83a96n11c

19. 12. 2012 10:07

:-)..se nedivte, šesták J. autor kdysi více důvěrničil pro Stb, než by aktivně vystupoval proti bývalému režimu. Po dvaceti letech si veřejně, pomocí blogu, rád zahraje na hrdinu-rudobijce, málem disidenta, občas si kopne do někoho támhle nebo tuhle opakovaně třeba do V.Havla, při výročí jeho smrti.:-/ Rozproudí se diskuze, kde mu v tomto případě úspěšně sekunduje další vykuk, J.Hermanek (bývalý informátor, agent Stb) a myslí si, že všichni jim ty provokace a tlachy věří.

4 2
možnosti
Foto

Myslím si, že nebylo účelem komunistického režimu v osmdesátých létech zabít Pavla Wonku (to již v naší zemi nevládl stalinismus, kde fyzická likvidace odpůrců byla plánovaná a cílená). Nejpravděpodobnější je, že došlo k excesu, tak jako k nim dochází i v naší současné demokracii. I po r. 1989 bylo policisty ubito několik lidí. Ať již při zákroku policie, tak potom na následky zákroku. Jen v jediném případě jsem souhlasil s fyzickou likvidací pachatele bez soudu, kdy recidivista Kahánek bestiálně umučil malého chlapce. Pokud si vzpomínám, tak všichni dozorci byli soudem za ubití Kahánka osvobozeni.

3 4
možnosti
Foto

Byl to soudce lynč, ale spravedlivý a účinný.

0 4
možnosti
MN

jestli to neni tim, ze Havel byl ochoten s komunisty diskutovat a vyuzil toho, ze je v podstate mel na lopate protoze oni vedeli, ze lidi v te dobe proste slysi na jeho slova. Vyuzil situace a nechal se zvolit prezidentem vymenou za klidny prubeh odevzdani moci a misto komunistickeho premiera. Malokdo vi, ze Havla v dobe pred 17.listopadem navstivil na Hradecku, Miroslav Stepan,  revoluce kterou vlastne zacali protestujici studenti si v podstate privlastnil... nebo nekdo z vas dnes slysi o  studentech z te doby? I v zahranici je to tak, revoluce v CSSR neni revoluce= studenti .. ale revoluce= Havel. Mne Havel nijak nevadi, nechava mne celkem chladnym, jen si rikam ze se vytvari kult jmenem Havel a dela se z nej polobuh - z celkem obycejneho chlapa kterej mel rad pivo, zensky, Rolling Stones a svobodu kterou vnimal po svem .. trochu snilkovsky.

5 2
možnosti
PJ

P95e21t64r 44J15a58n32s58k51y

18. 12. 2012 16:49

docela jste me nastval pane sestaku.. patrne se domnivate ze cesky narod je sama picova a okamura kteri toho o historii mnoho nevedi

5 5
možnosti

J89a66n 61Š83e51s36t10á45k

18. 12. 2012 17:03

úplně Vás nechápu, a přiznám se , že velká slova o "českém národě" zrovna nemusím, ale chtěl jsem jen připomenout, že zde byli mnohem odvážnější lidi než VH jako třeba Pavel Wonka, kteří jsou už v podstatě zapomenuti - no nic, právě bylo ve zprávách že v Brně odhalili voskové srdce na památku Václava Havla, tak se tam asi půjdu podívat;-D

2 4
možnosti
OK

Pan Šesták evidentně toho o VH příliš mnoho neví, jinak by takový nesmysl zcela jistě nenapsal.

Především Havel byl ve světě známý (nikoli u nás) již od šedesátých let a jeho sláva stále stoupala (jeho hry se dávno hrály v Londýně, New Yorku nebo třeba i v Rakousku).

Proti režimu bojoval nejen svými hrami, které se pochopitelně veřejně hrát nemohly, ale také např. slavným dopisem Gustávu Husákovi, pozdějším spoluzakládáním Charty 77, díly jako Moc bezmocných, spoluprací s čs. emigrací atd.

Pokud se Havel rozhodl po roce 1989 spolupracovat s některými komunisty, vedla jej k tomu veskrze rozumná úvaha. Tato země neměla žádné zkušené kádry schopné řídit tuto zemi, které by se nediskreditovaly v minulém režimu. Naivní představa převzetí moci nezkoušenou partou disidentů byla naštěstí Havlovi vzdálena a tak se snažil zachovat alespoň některé "šedé myši" minulého režimu (např. Čalfu) po určitou dobu aktivními, aby svými zkušenostmi umožnili kontinuitu fungování státu. Určitě to přineslo řadu problémů, ale po bitvě je každý generál. Je dost dobře možné, že kdyby se Havel choval jinak, dnes bychom mu pro změnu vyčítali pravý opak.

5 19
možnosti
MC

Já myslím, že by se Pavlu Wonkovi nelíbilo, kdyby mu z pohřbu někdo udělal komedii a potom ho vnucoval i tam kde ho nikco nechce, to nebyl jeho styl.

6 2
možnosti

J65a16n 48Š21e88s27t33á42k

18. 12. 2012 14:52

tady jde spíš o to, že by mu zcela jistě vadilo, jak se komunisti rozlízají včetně toho, že nám hrozí president komunista - to je snad největší zneuctění památky Pavla Wonky

7 3
možnosti
PB

P41e92t32r 51B41e54r27g68l

18. 12. 2012 14:29

Články typu coby kdyby nic neřeší. Ale když už jste se s tím pane Šestáku lopotil, nějak jste zapoměl, že komunisti pustili Havla z vězení, aby jim tam neumřel na těžký zápal plic. Ale hra na kdyby se Vám zřejmě líbí, tak dobrá. Kdyby Wonka byl býval světoznámým dramatikem, tak jako Havel, možná by býval nemusel zemřít ve věznici ani on. Ale úvahy o tom, zda je lepší jestli jeden zemřel dříve nežli druhý, a nebylo by to třeba lepší naopak, no to je vážně fuj.Rv

3 5
možnosti
SB

Odsouzení pana Wonky jsem vždy považoval za komunistickou zvůli. Ale v jedné věci bych se té pseudoprávničky, která Wonku odsoudila, zastal. Myslím, že není její věcí přihlížet ke zdravotnímu stavu obžalovaného. Myslím, že pouze lékař měl právo Wonku označit za zdravotně neschopného, pokud jde o soudní proces. Pokud to neudělal, musela k němu přistupovat jako ke zdravému. A rozsudek, kdyby byl oprávněný (jako že nebyl, ale píši "kdyby byl"), též musel být vynesen. Soudce má potrestat podle míry provinění, nikoli podle zdravotního stavu. To je potom věcí dalšího postupu, zda odsouzený půjde na celu, nebo do vězeňské nemocnice. Prostě když za nějakou krádež má pan Wopršálek dostat tři roky, tak soudce mu ty tři roky má dát. Trest musí být vynesen, i když ten pán je nemocný (pokud byl schopen se procesu zúčastnit). Potom může být z důvodu zdravotního stavu odsouzeného trest prominut nebo odsouzený může jít do vězeňského zdravotního zařízení místo do cely, ale to už není věcí soudce. On pouze vynáší trest za spáchaný trestný čin.

Takže tato pseudosoudkyně je v mých očích špína, která odsoudila osobu, která za mříže nepatřila. Ale nikoli špína, která odsoudila nemocného člověka. Lékařská stránka té tragické záležitosti před procesem a během procesu nebyla jejím problémem, nýbrž věcí příslušných lékařů. Pokud nevydali neschopenku, na vině jsou oni. A stejně tak zařazení Wonky na celu místo do nemocnice.

1 6
možnosti

J41a69n 78Š43e58s84t37á34k

18. 12. 2012 14:47

ta právnička byla jen kolečkem v soukolí, nejhorší na tom je to, že tehdy už totalitě nevěřil jistě ani Jan Fischer na statistice, kde by případně bez problému mohl zfalšovat volební výsledky, pokud by tedy Pavla Wonku nechali kandidovat ve volbách - a přesto se všichni chovali stejně jako v 50. letech - i když nakonec, pořád to bylo pod Štrougalem

1 2
možnosti