Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

PeTaX

25. 1. 2009 8:35
Moc hezky jste to napsal

• Tak trošku jsem si vzpomněl na své dětství, byť o 10 let pozdější, než Vaše. Ale v lecčems podobné.

• A trochu smutně jej porovnávám s dětstvím dnešních dětí. O kolik mnoho jsou ošizeny, o kolik budou jejich vzpomínky chudší, ač materiálně jsou neskonale bohatší.

• Nebo právě proto???

0 0
možnosti

oldiess

25. 1. 2009 9:34
Re: Moc hezky jste to napsal

Těžko říct jak to je. Třeba kdybychom vnímali dnešek dětskýma očima tak by to taky nebylo tak špatný. Ale je pravda, že nad všechny politický a ekonomický systémy je vždycky obyčejnej lidskej kontakt, když se někdo děckám trochu věnuje. Ty to pak nikdy nezapomenou.:-)

0 0
možnosti
RR

rezjir

25. 1. 2009 6:57
Máte tam nepřesnost

František Blatný nemohl být tehdy mezinárodním mistrem, a navíc mám pokud vezmu do úvahu jeho oficiální životopis, v r.1958 pohybovat se na stejném místě jako vy.

viz

http://www.tenzor.cz/SKLokoBrno/osobnosti/blatny.html

0 0
možnosti

oldiess

25. 1. 2009 9:30
Re: Máte tam nepřesnost

Napřed milionkrát díky za přiložený odkaz;-D, fakt skáču radostí a jen to dokládá, co všechno jeden ještě na netu nestihnul objevit. A teď jedna z věta odtam z CV Františka Blatného:"Zúčastnil se čtyř studentských olympiád - v Reykjavíku 1957 byl nejúspěšnější na třetí šachovnici před Lvem Polugajevským a dalšími pozdějšími slavnými velmistry." A teď si představte, že jednou přišel do třídy před desetiletý rybízky a vyprávěl jim o tom, jak hrál na Islandu šachový turnaj. Mohl být pro ně někým jiným, než mezinárodním velmistrem?:-)

0 0
možnosti