Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

18. 5. 2010 6:19
Chudáci ublížení.

Myslím, že obsah předvolebních tabulí normálně uvažující člověk ani nevnímá nebo jsou pro něho jen komedií, které se může s chutí zasmát. Je pak zcela jedno, kdo je autorem.

K těm soudním poplatkům: Nikdo nepopírá, že k bezpráví došlo i v rozvinutém socialismu. Jako ve všech režimech, jako všude na světě. Ale nepřirovnávala bych to až k německému nacismu. Ale: Po sametovce se přihlásili také takoví, kterým prý komunisté ublížili, ale ve skutečnosti to byli lidé, kterým se nechtělo pracovat anebo byli jen stíháni za neplacení alimentů. Znám jednoho člověka od nás, který roky v pracovní době vysedával po hospodách, popíjel a nadával na Husáka. Nakonec dostal devět měsíců natvrdo. V devadesátých letech vysoudil nějaké peníze a nemusí tak pracovat nadále. Chudák ublížený.

0 0
možnosti

oldiess

18. 5. 2010 9:38
Re: Chudáci ublížení.

TaK ONO  jak známo popíjeli i chartisti;-D stejně jako si půjčovali manželky, když byl nějaký ve vězení. Ovšem nastolil jste zajímavý problém s tím nadávajícím na Husáke, který snad  pořádně nepracoval. Chtělo by to ovšem více podrobností, jestli jej třeba nevyhodili z práce a tak se na vše vykašlal a začal pít. Pochybuju ale, že byl někdo zavřený kvůli neplacení alientů a pak dostal odškodnění za odboj.  Přirovnání k nacismu ale jsitě sedí pokud jde o totalitu, likvidaci jejích odpůrců, byť třeba následky u nás nebyly tak hrůzné jako za války, v SSSR tomu ovšem bylo jinak. Navíc nacismus byl férovější v tom smyslu, že nacisté nelikvidovovali vlastní občany tak jako komunisti.

0 0
možnosti

oldiess

15. 5. 2010 18:31
Diskutující cojanato2 už ani neskrývá, že je s estébáky

"...odpuštění soudních poplatků se konat nebude. Platit se musí. .." - citace cojanata2 z příspěvku níže.  Takže na rozdíl od fašistických obětí, které pochopitelně žádné poplatky při žádostech o odškodnění platit nemusely, oběti komunistické zvůle platit musí, aspoň podle ochránce estébáků či zřejmě estébáka samotného, cojanata druhého. Konečně se aspoň odhalíl, byť se tady snažil i když diletantsky ze sebe dělat odpůrce rudé totality. S citovanou větou se ovšem neudržel, protože si uvědomil, že to by znamenalo reální nebezpečí pro sortu StB, kterou tay tak vášnivě brání. Pochopitelně, že estébáci jsou na tom finančně mnohem lépe než jejich oběti, a tak zatím k žádným soudům nedochází, protože si niko zatím d nemůže dovolit drahý proces proti těm, kteří zásluhou StB zbohatli.

PS: A jestli simysléte, že se teď s ostudou cojanato druhý stáhne, tak to ani omylem. Poodbně jako kdysi Rudé právo peskalo své žvásty ještě po Listopadu, bude chvíli pokračovat i cojanato druhý.

0 0
možnosti
T

tacet

15. 5. 2010 17:09
Psychologicky zajímavá úvaha .

Skutečně  může  být  pravdou , že Paroubkovi  paradoxně  pomůžou  i  na pohled  škodící  proklamace .

0 0
možnosti

oldiess

15. 5. 2010 18:20
Re: Psychologicky zajímavá úvaha .

Když trochu odbočím, tak je to podobné jako když komunisti pomlouvali třeba Plastiky. I když pro většinu lidí byla jejich hudba neposlouchatelná, stali se přemětem obdivu právě proto, že do nich kománi pořád šili.

0 0
možnosti
C

coj@nato.2

15. 5. 2010 16:26
Zase podivné bláboly.

Pane Šestáku-Oldiess, alias "Jeníku" !

Vy se asi s komunistickou minulostí ani vyrovnat nemůžete, i když ste v KSČ nebyl.  V KSČ totiž nebyla ani většina spolupracovníků StB, což bylo z konspiračního hlediska to nejvhodnější,  jak proniknout do řad "nepřátel socialismu".

A Vy, co by stále evidovaný důvěrník StB, pod krycím jménem Jeník, byste nám zde chtěl něco povídat o odškodnění. Za co ? Vás snad StBáci nebo jejich udavači  nějak poškodili ? Mnohokráte jste nepravdivě ve svých článcích a hlavně na diskusích tvrdil, že Vás StBáci vyhodili ze zaměstnání, ale pravda to nebyla. Lhal jste všem okolo a zřejmě se chystáte lhát i nadále. 

Jeníku, udavači StB klidně udávali kohokoliv, dokonce i udavače z vlastních řad, protože o sobě ani nevěděli. Byli to snaživci, prostě takový neviditelný udavačský ping-pong.

Takže si Jeníku srovnejte všechno v hlavě, protože odpuštění soudních poplatků se konat nebude. Platit se musí. ......Už ste si podal žalobu na neoprávněnou evidenci v registru StB ?

0 0
možnosti

oldiess

15. 5. 2010 17:59
Re: Zase podivné bláboly.

Pane XY aka Cojanato, čestný a férový člověk - neestébák, by si nikdo nedovolil pouzkazovat na údajné třeba důvěrnictví, a hrát si tady na arbitra a jediného spravedlivého. Jednoduše proto,  že by jako anonym nemohl dát čtenářům možnost k ověření, že sám není estébákem. Přesto ale pořád   zaplevelujete každou diskusi pod mým blogem neustálým papouškováním, že jsem byl údajně důvěrníkem StB. Ćímž hlavně odvádí pozornost od skutečných estébáků, o jejichž zločinech  zde informuji včetně důkazů, jako jeden z mála v celé zemi. Dělají tedy činnost, která charakterizuje právě estébáky, protože je především v jejich zájmu, aby se na jejich zločiny neukazovalo

0 0
možnosti
VB

velky bratr

15. 5. 2010 11:35
Byla-li tato zeme ovladana agenty KGB

A dodnes nebyl jediny obvinen, pak z toho plynou pouze dva mozne zavery:

1) zadni agenti KGB tu nikdy nebyli

2) Tato zeme je dodnes rizena jen agenty KGB, resp jeji pokracovatelky.

.

A tento problem adresuje prave jedna jedina strana, adresuje jej jiz od nasehoplysoveho prechodu z komunismu do fasismu a stale ji lide odmitaji slyset. Volte Pravý Blok - stranu za snadnou a rychlou ODVOLATELNOST politiků a státních úředníků PŘÍMO OBČANY, za NÍZKÉ daně, VYROVNANÝ rozpočet, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU a NEZKORUMPOVANOU policii a justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii http://WWW.CIBULKA.NET

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik