Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

georgino

5. 12. 2009 2:18
Nazdar a jdu do Vás

Všechna děvčata, pokrové hráče, dobré přátele a kritiky zdravím a po přečtení diskusních příspěvků nikdo nemůže napsat, že stojí, gentlementsky řečeno, že tato vláda, stejně jako zvaná M, či O, stojí, stála za ............diskusi, tak Vás zdravím.

0 0
možnosti
MP

admiral666

4. 12. 2009 10:00
pravicovym blbum

Jelikoz modra arogance zde buji jako rakovina, sesumiruji priklad.

Mejme rodinu jednodussich lidi detske mentality, kteri si popujcuji na nesmysly typu iphone a plazmova televize. Nemaje na splatky, prijde exekutor a oni skonci na dlazbe. Otec rodiny se rozhodne opatrit penize na zivobyti a s nozem obere nejakeho pravicoveho rachitickeho project manazera z open spacu. Tento exponent kapitalismu pak vykrikuje svou nenavist k mensinam a chudine. Pritom stacilo, aby byla mensina uchranena pred svou vlastni hlouposti a nemela pristup k pujcce. Zruseni pujckovych firem stejne ekonomice neuskodi, protoze tyto negeneruji zadnou nadhodnotu. Jedine tim, ze skrze vyssati svych obeti generuji vice zlocinu a okradeny manazer musi pracovat vic, aby si vydelal na znovukoupi lupu ;-D

0 0
možnosti

oldiess

4. 12. 2009 11:08
Re: pravicovym blbum

Popsal jste to výstižně, jen bych to neomezoval pouze na pravici, i levice se zhojila např. na Grippenech atd. Jde o to, že ten příslušník menšiny co se vydá kompenzovat loupež na sobě zvolí způsob nelegální, kdežto on byl okraden legálně.  Jinak jste skvěle vystihnul to, že půjčkové firmy nic nevytváří a většinou ani k nějaké produkci právě půjčkami nepřispívají.

0 0
možnosti
V

Vikina

4. 12. 2009 2:07
Nu, hlavně,

že jsme teď převelice s velkou pompou oslavovali 20 let od "našeho" velkého vítězství. Tolik oslavných ód, rozebírání všeho možného, hlavně pak velebení našich velikánů. Ovšem ani slovo o tom, kam jsme se po 20 letech dostali, že se mnohem zhoršila morálka, že zelenou dostali lumpové, zatímco prostý lid se má hůře, že právní stav je nejspíš horší, než za komunistů. Počty obětí (a teď nemyslím jen ty fémové vraždy nepohodlných, ale třeba i zmrzlých bezdomovců), co na nový režim doplatili, počty rozkradených a vytunelovaných podniků, o tom tam nepadlo ani slovo. A to, co popisuješ, je jen špička ledovce. Tvrdí nám, že máme demokracii - a jak vidím z Tvé diskuze, mnoho vypatlaných hlav to žere - já tvrdím, že máme režim kriminálníků.

0 0
možnosti

oldiess

4. 12. 2009 8:58
Re: Nu, hlavně,

Začít musím Viki s úsměvem, kterej způsobilo to, že cenzor smazal tvý výstižný označení jednoho uštvanýho Rudýho bratra.  I to je charakteristický pro celou situaci, že se neumí rozlišit podstatný od nepodstanýho. Jinak máš stopro pravdu, je to ovšem logický, protože i po listopadu nadále vše ovládli ti vyčuránci, co šli kvůli prospěchu do KSČ a následně do všech funkcí, a tak stejnými metodami pokračují i nadále, byť to mají v jiným balení. Jen na okraj, jak budu mít čas tak napíšu blog o tom, že údajní hrdinové listopadu - studenti jsou vlastně lúzři, protože s výjimkou tří studentů brněnské architektury, kteří se postavili proti Snášelovi, si všichni ostatní  nechali líbit to, že  VŠ pokračovali prakticky v nezměněným obsazení, se všemi marxisty. Dlsledkem jsou nejen plzeńský práva ale třeba nynější podovody na brněnské Veterině, o kterých sice asi před týdnem napsaly Lidovky a Brněnský deník, ale už je ticho po pěšině, už to zahráli zase do autu.

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

4. 12. 2009 0:15
Škoda, že si moralista Šesták nezamete před vlastním prahem

... je mi stokrát milejší nějaký šejdíř z "houmkreditu", než práskač s krycím jménem Jeník z STB. Oba dva jsou jistě kreatury, ale ten z STB je víc odporný.

0 0
možnosti

oldiess

4. 12. 2009 0:45
Re: Škoda, že si moralista Šesták nezamete před vlastním prahem

Je opravdu výmluvné, když se člověk jako vy, který se stydí za své jméno - zřejmě proto aby nevyšla najevo jeho StB identita. Už jsem vám dávno napsal, že jinak byste se totiž jako chlap už představil, protože pořádnej chlap by nestrpěl, aby jeho jednání jakkoliv připomínalo staré estébácké metody. Jinak vás můžu ujistit, že vám odpovídám pouze v rámci informovanosti ostatních čtenářů, vaše frustrace léčit opravdu nejsem schopen.

Ostatním čtenářům si dovoluji poznamenat, že pán s nickem István Vinnetou se mi snaží znepříjemnovat život tím, že ke každému mému článku v diskusi zmiňuje, že jsem byl důvěrníkem StB což je hloupost, protože být důvěrníkem nebo být v seznamu důvěrníků je rozdíl /Vysvětlení i s dokumenty můžete najít v  blogu: Karel Gott, lágr v Dachau a naše totalita a třeba ještě v blogu  Proč nepostavit v Brně pomník práskačům?/

 

0 0
možnosti
T

tacet

3. 12. 2009 17:41
Pravda pravdoucí .

Zase  jste  dnešním  blogem  vyhmátl   jeden   náš  velký  problém .  Ta  lobby  opravdu  tak  silná  je !  A  jak  správně  píšete - je  to  nemravné .

0 0
možnosti

oldiess

3. 12. 2009 18:03
Re: Pravda pravdoucí .

R^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 12. 2009 14:37
Chce to znát

On ten zákon existuje. A většina i nebankovních subjektů ten zákon (kupodivu) respektuje.  Ten společný ukazatel má zkratku RPSN. Pokud je správně určen, je ukazatelem (ne)výhodnosti půjčky. Je (prakticky) úrokem, ovšem se zahrnutím všech poplatků, placených předem (o ty se vlastně sníží vlastní půjčka), v průběhu splácení i popř. na jeho konci.

Lepší srovnání nelze najít.

Jen to vědět, a hlavně si tu hodnotu RPSN vyhledat.

0 0
možnosti

oldiess

3. 12. 2009 19:05
Re: Chce to znát

To máte sice stopro pravdu, ale spoustě lidí nějaká procenta nic neříkají, ale kdyby měli jasně dané - dostaneš 50 a zaplatíš celkem sto, tak by už možná přemýšleli víc

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 12. 2009 14:14
nejen půjčky

Právě že to platí jen a jen v maloobchodě. Ono i když Vám nabídne zaměstnavatel slušnej plat, tak si musíte spočíta kolik dostaneme na ruku až se odečtou všechny daně, v bance Vám taky nevyklopěj při podpisu smlouvy kolik jsou přesně poplatky, v restauraci zjistíte až časem že se příloha platí zvlášt, našlo by se toho hodně ...

0 0
možnosti

oldiess

3. 12. 2009 14:18
Re: nejen půjčky

takže pořád platí ono známé Svět si přeje být klamán;-D

0 0
možnosti
P

PetrBrno

3. 12. 2009 12:54
Nemám rozhodně důvod se těch firem zastávat,

ala na druhou stranu je zajímavé kdo si pučuje. Jedná se o lidi mladé, relativně vzdělané, ale zároveň takové kteří chtějí mít všechno hned, pokud možno ještě včera. Takovou babičku která celej život střádá peníze do kredence by ani ve snu nenapadlo obrátit se na Provident, byť by jejich obchodní zástupkyně byla normální a pokaždé s ní prohodila pár slov. Sám jsem si bral půjčku jednou v životě, když mi odešla pračka a já jsem neměl tolik peněz. Sice to bylo předražené, ale bez pračky bych nevydržel ani měsíc. Nakonec jeden takovej úvěr se dá v pohodě splatit. Znám ale spoustu lidí kteří si půjčují snad na všechno. Na domácí kino, nábytek, dovolenou v létě, dovolenou v zimě, na vánoční dárky, na školu v přírodě.......  pak se hodně divějí.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 12. 2009 14:16
Re: Nemám rozhodně důvod se těch firem zastávat,

Hádám že ta reklama má znít jinak "paní obchodní zástupkyně byla dřív normální a pokaždé jsem s ní s ní prohodila pár slov, ale od té doby co jsem si u nich vzala a splatila půjčku mi nesmí na oči"...

0 0
možnosti
B

buldogg

3. 12. 2009 11:41
je to postavené na chtění obyvatel..

děti chtějí, rodiče také chtějí..ostuda státu je, že stejně, jako např. u dovolených dnes, kde už musí být koncová cena..je u půjček dole pod tučným textem maličkatými písmenky cosi dopsáno o procentech apod. Je to past postavená na televizní a časopisové masáži hloupých lidí...jednodušších lidí, kteří se chytí..stát nechrání své hloupé občany.

0 0
možnosti

oldiess

3. 12. 2009 12:02
Re: je to postavené na chtění obyvatel..

Trošku jim křivdíte v tom, že jsou hloupí - prostě se jen ještě nenaučili být člověk člověku vlkem - až se budeme snažit odrbat jeden druhého úplně všichni, pak to bude teprve zajímavé. 

0 0
možnosti
LM

Aaron71

3. 12. 2009 11:37
Je to o dobrovolnosti

Každý má možnost přečíst si Všeobecné podmínky, či smlouvu. A k podpisu není nikdo nucen...

0 0
možnosti