Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HMC

Hrabě Monte Christo

4. 2. 2010 21:44
Jeníkovy Pohádky tisíce a jedné noci

tentokrát....Jak chudák do ještě větší nouze přišel :-)

0 0
možnosti
C

coj@nato

5. 2. 2010 11:40
Re: Jeníkovy Pohádky tisíce a jedné noci

:-)Včera jsem se optal slovutného autora, zda se v té báchorce neplatič Fanouš nejmenoval  ve skutečnosti třeba Jeník (?).

Ale od vždy tak pohotového Oldiess-Šestáka jsem se odpovědi kupodivu ještě nedočkal.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 2. 2010 21:41
Největší stupiditou je,

když si někdo myslí, že dopravce nemůže stanovit tarif (a jeho varianty, např. přestupní a nepřestupní). Může (a pokud má jízdenky o dvou cenách, tak vlastně musí).  Jestli se vám nelíbí cena, je jiná věc.

Fígl se zněním zákona (a tedy prosazování zaplacení nepřestupního tarifu) se mně ovšem líbí.

0 0
možnosti

oldiess

10. 2. 2010 21:46
Re: Největší stupiditou je,

Ještě se s odstupem musím vrátit k Vaší poznámce "že dopravce nemůže stanovit tarif " . Ony totiž Dopravní podniky jsou dotované akciovky ve spoluvlastnictví měst, a tak by se neměly chovat jako soukromý dopravce. Dám příklad z Brna - Bohunic, kdy třeba by chtěl jet někdo bydlící na začátku sídliště na ˇUstřední hřbitov, dejme tomu důchodce co chodí jednou týdně na hrob. Za 3-4 minuty sjede z kopce dolů, odkud to má další 3-4 minuty - dvě zastávky -na Centrálku. Protože tam není přímé spojení, nemůže využít nepřestupní jízdenku na 10 minut a musí si koupit zbytečně dražší. Ale proč? Jednou si koupil 10 minut jízdy, tak proč je to s výhradou, že nesmí přestoupit? Je to svým způsobem diskriminace a současně nedovolené obohacování se DPmB, protože zákazník, který si koupí jízdenku na kratší úsek je diskriminován  podobně hloupě, jako kdyby nemohl přestupovat někdo s jinou barvou pleti. Chápu, že minuta jízdy při delší platnosti jízdenky vyjde levněji. ale zákaz přestupu je hloupost.

0 0
možnosti
P

PetraHor

4. 2. 2010 16:18
Jak si tak pročítám vaše články,

tak zjišťuju že vy jste právník - amatér který si studuje zákony, hledá v nich nedostatky a pak si to ověřuje v praxi na důvěřivých lidech. Pochopte konečně, že plácáte kraviny. Proti všemu existuje odvolání a je na ní určitá doba. Vzhledem k tomu že se Fanouš proti pokutě nikdy neodvolal, podle práva se předpokládá že s ní souhlasí. Pokud nebyly vážné překážky které by mu zabránily využřít zákonné lhůty, což v tomto případě nebyly, tak má zkrátka smůlu i kdyby mu DP naúčtoval kdoví co. S tou vaší argumentací vás každej soud vyrazí už od dveří. :-) 

0 0
možnosti

oldiess

4. 2. 2010 17:06
Re: Jak si tak pročítám vaše články,

Máte trošku divné představy, v případě že se setkám s něčím co zavání křivárnou, tak se pochopitelně po tom začnu pídit, ne že bych si listoval v zákonech;-D

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

4. 2. 2010 16:08
Já jsem zas jednou nastoupil v místě

kde už mi neplatila síťová jízdenka. Měl jsem připravený lístek ke cvaknutí, jenže bohužel v okamžiku nástupu jsem se nějak z rostržitosti zamyslel a automa ticky jsem si sedl. Pár sekund jsem seděl, trolejbus se ještě nerozjel a dveře byly otevřené, když jsem si uvědomil, že bych si měl označit lístek. Jenže strojek byl obstoupen nějakými mladíky. Požádal jsem je o dovolení, že bych si rád označil lístek, oni vytáhli odznaky a už mě brali. Trolejbus ještě stál na zastávce, kde jsem nastoupil a dveře byly otevřené, ale prý jsem neoznačil lístek NEPRODLENĚ.

0 0
možnosti

oldiess

4. 2. 2010 16:12
Re: Já jsem zas jednou nastoupil v místě

Tak to je drsný, ale žel uvěřitelný. Dodnes mě mrzí situace, kdy v Brně na Šilingráku večer chytl revizor mladou holku. Ta byla ochotná zaplatit a dávala mu tisícivku, on jí ovšem řekl, že nemá drobné a že musí vystoupit s ním, což ona tedy udělala. A mě dodnes mrzí že jsem nereagoval dost rychle a neřekl mu, že když není připraven do služby, jeho chyba. a že dívka s ním nebude vystupovat. Kdoví co na ni pak zkoušel.

0 0
možnosti
VP

Live_in_the_death

4. 2. 2010 16:04
Nevím

ale není náhodou normální za službu zaplatit? Není normální, když se dopustím přestupku, což jízda načerno je, je za tento přestupek zaplatit? Dále každý normální člověk si hlídá svoje dluhy a tak by normální člověk šel hned ten samý nebo následující den zaplatit pokutu. Já osobně vím, kdy mi končí šalinkarta a vždy si ji den, dva, kupuji předem. Nikdy jsem neriskoval jízdu načerno, protože ono se to opravdu nevyplatí, to si radši připlatím a jezdím za to čtvrt roku.

0 0
možnosti

oldiess

4. 2. 2010 16:09
Re: Nevím

OK, ovšem ne každý je dokonalý, a navíc to není důvod pro to, aby DPMB takto přistiženým účtoval jízdné v rozporu se zákonem vyšší o 5 korun - tak se chová stejně ne-li hůř než přistižený občan, který jen zapomněl.

0 0
možnosti
T

tacet

4. 2. 2010 15:57
Nešlo to napsat jednodušeji a stručněji ?

Tato  rozsáhlá story  bude  zajímat  především  Brňáky . Ale   nejen  pro ně ,ale i pro  mimobrněnskou veřejnost  je  finanční  problematika  podána  tak  složitě ,  že  čtenář  tento  blog  určitě po  polovině  vzdá . Na  další  koncentraci  pozornosti   už    jaksi  nebude  mít  sílu .

0 0
možnosti

oldiess

4. 2. 2010 16:04
Re: Nešlo to napsat jednodušeji a stručněji ?

Ale snad to tak komplikované zase není, občan občas chce zkrátit DPMB o 10 korun, a pár právníků z toho má roční zisk v milionech, a přitom DPMB zkrátí občana o 5 korun, a dosud se nic nedělo

0 0
možnosti
JS

astar

4. 2. 2010 14:32
mimo to

Dovolím si ještě jednu věc----pokud si lidi budou kupovat šalinkarty, nebo jízdenky, tak nebudou zapotřebí revizoři, nebudeme muset platit dpmb navíc ani halíř. Pokud to ,lidi nepochopí, že za službu se platí, pak budou prostě platit. Na tohle hraje pan Jyrka, který tvrdí, že se dluhy neplatí. Jenže oni se platí, milánci, platí se do poslední pence, kterou dlužíte. Na tohle lidi, kteří jsou zprz***i komunismem zapomínají. .. myslí si, že každý má právo mít životní stansart, že se stát postará.. Bohužel, nepostará a ti, co to nepochopí na to dojedou...

0 0
možnosti

oldiess

4. 2. 2010 14:42
Re: mimo to

OK, ale berte  to tak,  že když jedete šalinou tisíckrát za rok, tak můžete jednou zapomenout, podobně jako občas zakopnete a spadnete, zvláště teď v zimě. A ne každej pak uhlídá to, aby nedošlo až k exekuci. Ale nic to nemění na mém názoru, že těch 12 tis. za neustále pajcované výzvy exekutora jsou v rozporu s dobrými mravy, a jistě i semeništěm korupce, kdy by bylo vhodné zjiistit, jak se k tomu byznysu ten či onen právník dostal. S výjinkou Prahy, kde to má přiklepnuté Tomáš Sokol jako náš právnický génius.

0 0
možnosti
JS

astar

4. 2. 2010 14:21
jasně..

chápu, jde Vám o princip.. dobře... budeme si tu hrát na to, kdo koho okradl o co... Dopravní podnik záměrně okrádal každý rok všechny uživatele předplatních jízdenek o 4 koruny, když ji vnutil plastový obal, který každému zbyl z loňska..Banky denně okrádají lidi o platby za vedení účtu a nikomu to nevadí!!!  Socani nás zadlužili na 2 generace a všem je to jedno!! ještě je lidi volí tak, že vyhrají volby!!  Lidi si chudáci nabrali úvěry aby se vyrovnali ,,standartu,, a ted je nehorázné exekutorské firmy nutí zaplatit 2x tolik!! Co na tom, že to ti penězchtiví spoluobčané podepsali všechno sami, oni prostě nevěděli, za co si to pujčují!! pomooc!! Už tu chápete , ty nesmysli co tu píšete?? ano, jela na černo, měla si jít vybrat peníze do bankomatu, když je neměla, měla si pujčit od rodičů (aspoň by dostala od rodičů přes papulu a  příště by si jízdenku koupila ) a měla by pokoj... Budeme si tu vyprávět o co koho kdy jak okradl..a můžeme začít třeba-Nezdaněné náhrady poslanců..co vy na to

0 0
možnosti

oldiess

4. 2. 2010 14:25
Re: jasně..

Stopro souhlasím Obávám se totiž, že popsané skutečnosti jsou i smutným obrazem národa českého, moravského i slezského. Za 50 let totalit jsme si docela zvykli na to, že fašističtí a komunističtí kolaboranti požívali značných výhod. Zdůvodňovalo se to tak, že odpor proti Hitlerovi a Stalinovi a jeho pohrobkům včetně našich je stejně marný. Jenže teď si už přes dvacet let vládneme sami, a v jistém směru je to ještě horší než za obou totalit. Protože takové okrádání a často zbídačování občanů by ani za války, ani po únoru 1948 zcela jistě neprošlo.   Pár právníků na tom vydělává desítky milionů, to je to nejhorší, kdyby to aspoň šlo zpět do MHD, bylo by to snesitelnější, jenže tam jde možná jen část formou provizí. 

0 0
možnosti
C

coj@nato

4. 2. 2010 14:03
Hele, .......

a nejmenoval se ten neplatič jízdenek František náhodou Jeník ?;-D

0 0
možnosti
JS

astar

4. 2. 2010 13:50
článek

Váš článek je značně demagogický a to..

1) když nemá Franta peníze, at chodí pěšky a nejezdí tramvají

2) pokud vlezete do tramvaje, vlaku, autobusu, tak svým nástupem souhlasíte s přepravními podmínkami, se kterými máte povinnost se seznámit, protože neznalost zákona neomlouvá. je jedno, jestli jedete na 10min. jízdenku, nebo na 45, v létě, v zimě.. prostě si máte cvaknout takovou jízdenku, která vám vystačí. hotovo.

3) nevím, proč se tady bavíte o našich černých kamarádek, to je snad jasné, že tahle lůza neplatí za nic a jen krade ve Vaňkovce a okolí kabelky, autorádia, navigace.. o tom se tu ani nebavte

4) chudák studentka, která jela na černo a nezaplatila pokutu a ted si ztěžuje, že ji to bude stát 13 taliřů je kráva,, která si na svoje věci nedává pozor. Jak takový člověk může mít volební právo?? Je podle vás normální,,zapomenout,, zaplatit tehdy 2 stovky za černou jízdu? spíš se na to vyflákla,....z toho plyne-kupte si každý metr šalinkartu a máte po starostech, nebo chodte pecho

0 0
možnosti
JS

astar

4. 2. 2010 13:53
Re: článek

to byste tu taky mohl napsat, že vás ty sv...ě z čezu odpojili, protože jim neplatíte za elektřinu,ale vy topit musíte, protože přece v té zimě neumrznete.... a že to není vaše starost že nemáte prachy, protže si chcete udržet životní standart a každej má přece právo na trochu tý elektřiny..

0 0
možnosti