Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ED

Edmond Dantés

16. 1. 2011 0:44
Jeníku...vzpamatuj se! Bony už nevykšeftuješ, důchod ti

pošťák přinese a no mezi sebou si můžete s přáteli z StB jásat někde v hospůdce v ústrety.... Co ti chybí? :-)

0 0
možnosti

oldiess

16. 1. 2011 1:19
Re: Jeníku...vzpamatuj se! Bony už nevykšeftuješ, důchod ti

Není nad vtipukující věčné totalitní mladíky jako jste Vy;-D

0 0
možnosti
LCDMC

Le Comte de Monte Cristo

15. 1. 2011 19:49
0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

15. 1. 2011 20:08
Re: Nuda, nuda, Jeníku, zvu Kroupology, ať si přijdou

Za kroupologa se netroufám ještě považovat, což ovšem neznamená, že bych uvedené stránky nemohl krátce navštívit.

:-)

U pana oldiess, důvěrníka-badatele po dvaceti letech, se cítím v tuto chvíli nadbytečný.

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

15. 1. 2011 18:27
Hotel plný estébáků?

Takových hotelů a fabrik, infiltrovaných udavači bylo! Co nám to chcete namluvit pane Šestáku, snad ne, že Váš Interhotýlek v Brně byl jediný v republice? Snažíte se převelice ale jste směšný.

Jak jsem pochytil z některých Vašich textů, patřil jste do "týmu", ale stal jste se nepohodlným nebo nadbytečným pro osazenstvo zkorumpovaného a zkompromitovaného vedení hotelu. Sametový převrat za humny a oni se již připravovali na velký třesk. Dotáhl jste to jenom na důvěrníka, což je nižší šarže.

Byl jste odvelen a nyní nemůžete někomu zapomenout, že Vás nevzali do hráčské partie. Uplynulo dvacet roků a Vy to nemůžete strávit. Nezlobte se, ale tak mně to celé připadá.

Že zveřejňujete jisté dokumenty (mně to nevadí), může někomu možná připadat chvályhodně nebo záslužné, ale Vaše skutečné cíle jsou jen pochybný stín. Nebudíte důvěru, ani ve mně. O dané problematice něco málo vím, věnuji se jí delší dobu. Dělá-li Vám to dobře, tvořte dál. Nikdo Vám za to hlavu neutrhne.

0 0
možnosti

oldiess

15. 1. 2011 18:57
Re: Hotel plný estébáků?

Jak jste jen přišel na to, že si myslím, že hotel Continental byl jediný s estébáky? Ovšem je jediný, kde je činnost StB alespoň částečně zdokumentována, díky tomuto blogu. Mmch. jak jste zjistil, že i v jiných hotýlcích vládla StB? Můžete nám říct, kde jste našel o tom důkazy, jistě nejsem sám, koho by to taky zajímalo. Jinak kdybyste četl pozorně a všimnul si poslední přílohy, jak StB  schválila cesty agentky Pavlíny do Rakouska od 22.11.1989, tak byste možná naznal, že se na třesk až tak nepřipravovali.

Jsem potěšen, že se problematice věnujete už delší dobu, je mi ovšem líto, že jste podle všeho zaúkolován tím, abyste bagatelizoval problematiku StB na blogu. Jinak byste nemohl nikdy plácat o tom, že jsem to "dotáhl na důvěrníka". Tak jste se pochopitelně odhalil, ovšem kvituju s povděkem, že Vám nevadí když zveřejnuju "jisté dokumenty". Ani nevíte, jak jste mě uklidnil. ;-D

 

0 0
možnosti
MK

taras

15. 1. 2011 13:07
Zajímalo by mě,

jestli ze sítě StB v tomhle hotelu  byl nějaký konkrétní výstup, konkrétní přínos pro bezpečnost totalitního státu. Mám totiž dojem, že státní správa a hlavně pak bezpečnostní složky tehdy (i dnes, viz ty kraviny, které ze sebe vytlačuje BIS) svoji práci markýrovaly, považovali ji za výhodný kšeft, a věnovaly se sbírání drbů, kdo s kým, šoupáním figurek, budováním vlastní pozice.

Fantastickej je poslední dokument, v době, kdy to už šlo do kelu pověřuje StB svou agentku-turistku "kontrolou spolucestujících" (jestli jsem dobře přečet tu poznámku u schvalovacího podpisu) a - patrně vrcholný taktický manévr - to, že má odmítnout nabídky cizích tajných služeb na spolupráci a na emigraci. Fakt máta hárá.

0 0
možnosti

oldiess

15. 1. 2011 14:51
Re: Zajímalo by mě,

Pochopitelně, že nikdy nikdo v žádným hotelu žádnýho špióna nelapil, ani v Brně ani v Praze či jinde.  Sám jsem s oblobou odpovídal, když se mě nějaké očko z StB na něco ptalo. Přeci si nemyslíte, že kdyby tady šel někdo s nějakým zlým úmyslem, tak by to vykládal pitomýmu recepčnímu v hotelu. A pak jsem ho uklidnil s tím, že USA a SSSR mají své sféry vlivu dávno rozděleny, zejména po konferenci o spolupráci v EVROPě v Helsinkách v roce 1975, takže nás každý nechává v klidu. Což byla pravda. Jedinou mezinárodní aktivitu co StB v hotelích realizovala bylo tedy jen ubytování příslušníku NDR se Zápaďákama, hlavně když se ubytovaly rozdělené rodiny, to pak předávali soudruhům Stasi v NDR. Jinak pochopitelně měli estébáci zlatej život, obcházeli denně pár hotelů, kde studovali kdo se přihlásil z vízových cizinců, šli na kafe či oběd s ředitelem nebo aspoň provozním atd. Kolem výročí srpna pak upozorňovali na zabezpečení kopírek, aby někdo nerozšiřoval letáky, a když byl veletrh  

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

15. 1. 2011 11:17
Pane Šestáku, nemáte ještě nějaké bony

? potřeboval bych tak asi cca 120 na rifle od Vietnamců (za 5,50)

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik