Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

Klara L

22. 4. 2009 14:41
Fuj

Pane autore, jste nehezký populista a demagog. Za problémy dlužníků nemůže "nenažranost" bank, ale jejich vlastní. Pokud nemám da dovolenou nebo na novou televizi, ale přesto si ji musím pořídit teď a hned, tak za to holt musím platit. Nikdo je nenutil se zadlužovat. Normální člověk si na, s prominutím, pitomosti nepůjčuje, a pokud už ano, tak si předem dobře spočítá, jak to bude splácet (a to i v případě nenadálých životních situací). Pokud se takto nezachůvá, může si za to sám a nevím, proč to svádět na banky. Nikdo mu úvěr proti jeho vůli nevnutil.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 4. 2009 14:51
Re: Fuj

R^

0 0
možnosti
JV

jv14

22. 4. 2009 14:14
...

teda pane sestaku, ja vam nevim, ale z tech nekolika vasich clanku jsem nabyl dojmu, ze jste budto demagog, nebo zcela nekompetentni k tomu, k cemu se vyjadrujete. rada diskuteru vas zde usvedcila ze zcela chybnych zaveru, mateni pojmu a celkoveho amaterismu clanku. to same jsem zaregistroval napr. u clanku o soudech.

budto tedy zamerne mlzite a vymyslite si, cimz matete ctenare, kteri nejsou prave z konkretniho oboru - tim byste se stavel po bok vsech tech bolseviku a jinych nenazrancu. nebo o veci vite hodne malo, teoretizujete a pritom varite z vody a vlastnich vymyslu. nevim jaka varianta je lepsi...

dosel jsem k zaveru, ze mate oblibu ve fantastickych bulvarnich nadpisech, ale fakta ve clanku vam nejak plavou, nebo rovnou jdou na dno.

a jeste dotaz: vam vadi ta udajna nenazranost bank? nebo vadi panu paroubkovi? to jsem nejak z clanku nepochopil.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

22. 4. 2009 14:40
Re: ...

Nejhorší je, že z podobné články ještě víc prohlubují tu naprostou finanční negramotnost hromady lidí. Nejde o konkrétní banky, ale o princip, že neplatím dluhy (je naprosto jedno z jakého důvodu) a lump je ten věřitel, který to ze mě tahá.

0 0
možnosti
AH

nyny.

22. 4. 2009 13:56
hmm

úroky by mne až tolik netrápily, jako poplatky v celé své šíři, protože to je to, na čem banka nejvíce vydělává, je zkasíruje vždy, narozdíl od úroků a půjček. Mně na rozdíl od vás trápí neskutečná hloupost lidí, kteří se zadlužují, což může být opodstatněné pouze u hypoték, respektive půjček na pořízení bydlení, ovšem i tady úměrnost potřeby  a ceny a tedy i potenciální schopnost splácet. Naprosto základní rozumný přístup k životu, žiji tak, na co mám a držím si rezerbu takovou, abych alespo%n rok měl z čeho žít, kdybych přišel o zaměstnání nebo se se mnou něco stalo, se nějak vytratil.A já to nechápu.Jakoby lidi ztratili pud sebezáchovy.Jinými slovy, vždy je vina na straně těch, kteří si půjčují (s výjimkou těch, kteří naletěli regulerně podvodníkovi). Tam bych viděla tu rozežranost.

0 0
možnosti

oldiess

22. 4. 2009 14:03
Re: hmm

S těmi poplatky máte pravdu, to je x milionů denně, kvůli kterým banka ani nehne prstem. Ale jak chtít po lidech, aby se nezadlužovali, když i naše vlády - kde jsou ti nejlepší z nás - zadlužily republiku už víc než bilionem. Samý expert a bilion dluhů, co teprve normální človíček, povaha slabá?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 4. 2009 11:53
Rabat

Z čeho počítáte rabat bank?  Rabat se obvykle počítá jako rozdíl mezi nákupem z_b_o_ž_í  a jeho prodejní cenou. Z větší části hradí ostatní náklady.  V bance jsou zbožím peníze. Takže nakoupila za 101 mil. (100 + úrok) a prodala za 104 mil.  Rabat tedy je 2,97 %.    Je to všem nesmysl. Prostě takto se výnos bank počítat nedá.   Rabat v případě banky je prostě volovina až na půdu.

0 0
možnosti

oldiess

22. 4. 2009 11:58
Re: Rabat

OK, nejednalo se o pregnatní ekonomický rozbor, šlo o to ukázat laikovi, že když půjčí bance, tak za to dostane 5 x méně, než když půjčí banka jemu. Což pak přispívá ke zmíněným problémům, kterým se třba právě bolševik vyhýbal tím, že rozdíly mezi úrokovými sazbami byly minimálně. Protože věděl, že kdyby pár set tisíc dělníků nemělo na splátky, tak by byly problémy.

0 0
možnosti
M-F

Muslym - Fenix

22. 4. 2009 11:17
Trumfem bolševika Paroubka jsou především

líní a neschopní, a proto chudí, závistiví, zadlužení a zlí voliči KSČSSD.

Lenin, Hitler, Stalin, Mao ce Tung, Pol Pot a další diktátoři a masoví vrazi měli podobnou schopnost získat podporu takových lidí. Všichni to byli levicoví socialisté.:-©:-©:-©:-©:-©

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

22. 4. 2009 11:13
Pardon, o čí nenažranosti to mluvíte?

Nenažranost bank? Ta ale není primární, banka jen odpovídá na poptávku po úvěrech. Zcela logicky... kde je poptávka, tam je, dříve nebo později, i nabídka (a tohle platí i pro prostituci, drogy, násilnosti). To, že někdo neumí odložit svoji soptřebu a dotyčnou věc chce mít hned, není vina banky.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

22. 4. 2009 11:15
Re: Pardon, o čí nenažranosti to mluvíte?

P.S. Poslední údaj, co jsem registroval, mluvil o cca 500.000 domácností, co jsou v platební nouzi (nikoliv v exekuci). Vaše číslo (5 mio lidí) máte odkud?

0 0
možnosti
SK

blb

22. 4. 2009 11:05
Poznámka:

Rabat, pane, je množstevní sleva. Vy jste ve svém článku asi chtěl psát o marži - to jsou náklady poskytovatele zboží nebo služby, včetně jeho zisku! Ale nic si z toho nedělejte - úplně stejného omylu se blahé paměti dopouštěla i ministryně obchodu, paní Štěpová.:-)

0 0
možnosti

oldiess

22. 4. 2009 11:24
Re: Poznámka:

Ale tak že byste musel vytahovat zase Štěpovou;-D Jistěže máte pravdu, ale tohle je článek pro laiky, kteří pod rabatem rozumí něco co se dá získat a to jsem chtěl dát na vědomí - marže by už byla moc komplikovaná.

0 0
možnosti
M-F

Muslym - Fenix

22. 4. 2009 11:01
Už v roce 2006 prohlásil Paroubek v televizní

předvolební diskusi smrtelně vážně: "Dluhy se neplatí!"

Tehdy mu řada lidí uvěřila a teď mají dluhy, které nedokáží splácet.

Já jim to upřímně přeji, doufám, že bude tato jedna z mnoha Paroubkových lží díky exekutorům vyvrácena.

Další na řadě bude lež o bezplatném zdravotnictví, kdy se díky KSČSSD brzy můžeme obávat návratu ke kvalitě z dob socialistického realismu (a i tehdy stál recept korunu!).

0 0
možnosti

oldiess

22. 4. 2009 11:07
Re: Už v roce 2006 prohlásil Paroubek v televizní

To jsem tehdy nezaregistroval, ale i bych tomu věřil, nakonec co čekat  od člověka který rozkládal socialismus jistě i tím, že toleroval vnášené zboží v podnicích RaJ

0 0
možnosti
MB

MacX

22. 4. 2009 10:59
Dluhy nelze splatit

No, on celý problém plyne z faktu, že dluhy v globále nelze nikdy splatit. Z jednoduchého faktu - pokud se emituje 100 tisíc a chce se zpátky - díky úroku - třeba o 5% víc, tak kde se těch dalších 5 tisíc vezme? No, musí se natisknout. Jenže ty nově natisknuté peníze se do ekonomiky musejí dostat taky na úrok (už centrální banka půjčuje těm komerčním nové peníze na úrok ). A tak v globále úrokový dluh stále stoupá výš, než je celková zásoba peněz. Cást výkonnějších lidí skutečně své dluhy splatí, ale tím právě "vyberou" šanci těm druhým je splácet. A ti si musí na splátky svých starých dluhů půjčit nové...

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

22. 4. 2009 10:51
Lennost domýšlet důsledky, žádná nenažranost.

Normálně inteligentní člověk si dokáže spočítat, co dokáže splácet a co se může zvrtnout. Nezodpovědný si nabere půjčky ochotně poskytované, protože  zisk z půjčky je pro banku vždy zaručen, a pak se dlužník diví. Nemorální úroky jsou jiná věc. Ale nezodpovědnost je primární. Nezodpovědní volí Paroubka, zodpovědní někoho určitě jiného.Platí volební heslo ČSSD: Máte hov.. ? Volte Paroubka. Budete mít dvě !

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik