Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

papaya.

20. 5. 2010 12:15
pane autore

mno buďme trochu objektivní ... to, že staříky okrade falešný plynař je asi tak stejně pravděpodobné, jako když důchodce někoho přetáhne hůlkou za obsazenou sesli v šalině :-)) :-) Ovšem nedávno mě rozčílilo chováni jakéhosi ukrajinského pobudy, dle sdělení mého starého otce, který si na parkovišti před obchodem vyhlídne právě starší lidi a doslova jim vnutí nějaký předražený šmejd, který by jinde někomu mladšímu neudal. Neb mladší člověk, vědom si své fyzické převahy, by ho poslal někam a hodně rychle.

0 0
možnosti

oldiess

20. 5. 2010 13:33
Re: pane autore

Ale jistěže máte pravdu, to jsem tam dal jako dva extrémy. Ale je fakt, že nejhůře dopadají důchodci staří poctivci, kteří pořád nepočítají s tím, že by je někdo chtěl záměrně odrbat. Navíc si vše nedokážou rychle vyhodnotit, nehledě na tu fyzickou nedostatečnost jak správně poznamenáváte. Ono i taky ten případ probíranej tuším v Na vlastní oči, jak důchodci si půjčili 400 tis. a podvodník jim dal podepsat, že barák nikoliv zastavují ale prodávají to dokládá, byť si to ten lump jistě ověřil i jinak, že třeba jejich syn není moc průbojnej a tak by jej třeba nezabil.

0 0
možnosti

jarinka

20. 5. 2010 6:35
Šetřete si na důchod, ať máte z čeho pak živit mladé.

Docela trefné.

I když jste to trochu zevšeobecnil - i mezi starými lidmi je hodně takových, kteří sebou manipulovat nenechají. Ale ti druzí se v dnešním světě opravdu nevyznají a mladší toho jen sprostě využijí.  Navíc jejich důchody jsou v porovnáním s výdaji za bydlení směšně nízké, proto musí nakupovat ve slevách. Když horko těžko něco ušetří, stejně je o to mladí připraví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik