Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Oslovuje se "vážená paní XY nebo titul". To není žádná záhada, to vám prozradí každá příručka věnovaná každodenní diplomacii. Vy jeden soudružko. Navíc jste nesplnil slib a u paní Válkové neuzavřel svoje osvětové okénko ;-O

0 1
možnosti

Nebuďte na mě zase tak přísná, slib jsem časově nelimitoval, ani jsme nemohl neboť třeba k PC jsem se dostal až nyní. Snad jen bleskově jedna drobnost, příručka diplomacie -hm, pokud se třeba pořád ještě bere aspoň trochu franština jako něco co stavělo základy diplomacie, tak tam je dobrej vzor, že se oslovuje bez těćh "vážených";-Dčili třeba jen Madame, nebo i Mademoiselle - a už nic k tomu:-)

0 0
možnosti
TS

Fantomazz

26. 10. 2012 7:55
vaše oslovení

je gendrově nevyvážené a diskriminační. EU vám to zatrhne. Korektní oslovení bude "Vážená osobo"

0 0
možnosti

oldiess

26. 10. 2012 8:37
Re: vaše oslovení

no nevím nevím, sice se snažíte pěkně ale pozor, aby se zase neozvali maskulinisti, ten ženskej rod je totiž přeci jen cítit na sto honů. Asi by to chtělo větší neutrum, nic mě ale te´d nenapadá;-D

0 0
možnosti
JK

J.K.S

26. 10. 2012 0:01
Vysokoškolský titul s paní

Slečna Vomáčková je paní magistra, paní doktorka nebo paní inženýrka. Prý. Nevím, je-li to správné, ale takto mi to vysvětlili na promoci mé svobodné dcery. Na synově promoci to bylo stejné. Žádná slečna inženýrka, jen paní inženýrky. :-)

0 0
možnosti

oldiess

26. 10. 2012 0:14
Re: Vysokoškolský titul s paní

no asi se má za to, že titul už dává definitivní punc dospělosti - je taky fakt, že třeba ke slečně doktorce by pacoši nemuseli mít důvěru;-D

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

25. 10. 2012 22:10
Já to v mailech řeším jednoduše a většina normálních lidí

také. Adresa je v záhlaví, takže mail jednoduše začínám "Dobrý den" či "dobrý večer", a pak pokračuji "děkuji vám za to a to, jste hodná..." Problém s oslovením tím odpadá, tím pádem i námět na blog. Ale fakt je, že v soudruhovi, co nikdy nikomu neřekl soudruhu, se začnou tlouct hormony...

0 1
možnosti

oldiess

25. 10. 2012 22:17
Re: Já to v mailech řeším jednoduše a většina normálních lidí

Uf, vidím že máte mozek plnej hormonů a tak musely jít ven;-D jinak Vám unikla jedna podstatná věc, že nešlo o začínání mailu ale o začátek odpovědi na mail, ve kterém jsem byl osloven jménem. Čili když Vám někdo napíš mail, kde Vás osloví Vážený pane Preslere, a podepíše se, tak vy reagujete Dobrý den? Tak to se nezlobte, ale to bych si připadal jako nějakej nazdárek, to už by bylo skore lepší začít Nazdar!;-D

0 1
možnosti
JH

bednarik62

25. 10. 2012 21:30
Vážený pane soudruhu,

vidím, že se zabýváte vážnými společenskými problémy, kterým se zdá opravdu rozumíte, tedy mohl byste pomoct vyřešit náš problém ? V domě žije pes jménem Denis a velmi miluje naši micinku Mařenku. My mu neumíme vysvětlit, že by měl své rozmnožovací choutky nasměrovat na fenku Dášenku z protějšího paneláku. Dokážete, prosím, nám všem poradit ?

4 1
možnosti

oldiess

25. 10. 2012 21:50
Re: Vážený pane soudruhu,

Jejda, teď mám výčitky, že jsem Vás připravil o čas, který byste jinak zřejmě trávil s kolegy důchodci a chovateli. Tak rychle zpět za nimi, ti Vám jistě i s Mickou poradí nejlíp:-) Jinak je podle Vaší odpovědi poznat, že už vůbec nijak "služebně" asi nekorespondujete, a i proto mylně považujete článek za nějaké extra vážné společenské téma. Klídek, je to jen drobnost, můžete klidně spát.

1 1
možnosti
JK

kotja

25. 10. 2012 21:28
To už snad je lepší

Ty strašidlo poštmistrovské, ty nosatá fuchtle, ty kometo, ty treperendo zvědavá, ty zmije, ty rašple, ty ježibabo

Cokoli jen ne soudržku - překlep mám schválně.

3 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

25. 10. 2012 21:56
Re: To už snad je lepší

Tesim se vzdy na Vase prispevky, kotjo.....a nick bednarik62 to ma o trochu slozitejsi nez ja. Svoji kocku volam: madame Bushido, mozna, ze by mohl pan Sestak pouzit ono kouzelne a tak malo v CR pouzivane sluvko "madame", tim by nic nezkazil, ani damu nepohorsil;-) Kdysi jsem tak titulovala sousku Diartovou a nikdy se nezlobila:-)

1 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

25. 10. 2012 21:14
A proč si myslíte, že nejste soudruh

soudruhu Šestáku ?

2 1
možnosti

oldiess

25. 10. 2012 21:26
Re: A proč si myslíte, že nejste soudruh

Tak jestli si myslíte, že mě při psaní nenapadlo, že se někdo jako Vy tady nebude předvádět, tak to jste na omylu. ;-D Ale držme se tématu, jinak se nebojte, brzy sem opět dám nějaké nové dokumenty dokládající jak se soudruzi i estébáci za totality činili. A věřte či ne, nejvíc útočili tajně skryti ve svých organizacích, obvykle se styděli postavit se za své činy veřejně. Skoro jako Vy právě te´d:-)

1 0
možnosti
NP

Nina_jedna

25. 10. 2012 21:00
etiketa

Podle etikety se oslovení slečna rezervuje jen pro velmi mladé dívky nebo pro ženy, které se vám tak samy představí. U ženy, která se prezentuje VŠ titulem, je slušné používat oslovení paní. "Vážená slečno nebo paní" píše do dopisu kdekdo a věřte mi, zase tak vtipné to není :-)

2 0
možnosti

oldiess

25. 10. 2012 21:18
Re: etiketa

Hm, takže Vy oslovujete paní aniž byste se na vteřinku zarazila? To já tedy ne¨, i když jsem to slečno či paní rozhodně nechtěl prezentovat jako něco vtipného, jen mi prostě přijde divné psát paní u každé ženy, a to už dlouhá léta, kdykoliv tak musím neznámou ženu oslovit, tak mi to dělá starosti a nechci to odbývat tou paní.  Prostě kdybych byl nějakou osmnáctkou. tak bych asi nebyl nadšen oslovením paní.

Možná by bylo zajímavé, kdyby nám napsala nějaká mladá dívka jak to na ni působí, Vy už zřejmě budete zralejší a tak s "paní" smířená.

0 0
možnosti