Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jirkaknop

30. 9. 2009 13:50
Zapomněl jsem Vám napsat

že můžete odvolání poslat také tzv. blanketní ve lhůtě (t.j. jenom napíšete,že se odvoláváte) a doplnit jej později.Tam už není lhůta, maximálně Vás soud vyzve. To můžete učinit,než odvolací soud věc projedná. 

Možná byste měl napadnout i tvrzení o vlastnictví. Asi to nechápete,ale když nějakou movitou věc máte více než 3 roky, stává se Vaším majetkem.  § 134 občanského zákoníku. Podle odst. 1 tohoto ustanovení se oprávněný držitel stává vlastníkem věci, má-li ji nepřetržitě v držbě po dobu tří let, jde-li o movitost.

Tudíž musíte tvrdit,že majitelem je Magistrát.

Ať hlavně majitelka vozu nedělá kroky jako majitelka. Oprávněný držitel je Magistrát proto,že nečinil žádné kroky k vrácení vozidla a užíval jej. 

0 0
možnosti

oldiess

30. 9. 2009 17:05
Re: Zapomněl jsem Vám napsat

Moc díky, dnes jsem to podal a to doplnění se možná bude ještě hodit. To mě taky trochu napadlo, že možná bude lepší to auto magistrátu nechat a tak jsem paní Trenčanskou zase do toho toliknenutil, a ona asi sama vycítila že by to nebylo nejlepší a tak se před branami magistrátu otočila. Ta nepřetržitá držba je ovšem zajímavá, ptal ksem se písemně Magistrátu, kolik měli či mají takto dlouhodobě parkovaných aut a odmítli to sdělit kvůli ochraně osobních údajů, i když jsem nežádal o jména ale o počty.

0 0
možnosti
C

coj@nato.2

29. 9. 2009 21:55
Ach, ta třináctka !

.."Čtvrt mega za parkování.....Čas se nachýlil a do zítřka je třeba podat odvolání proti Rozsudku.......Pomůžete"?

Bylo to dnes ve 13:00 hod, když jste zveřejnil článek s touto výzvou !

Třináctka bývá někdy a pro některé nešťastným číslem. Doufám jen upřímně, že se to nestane i ve Vašem případě. Volat takto "o pomoc", navíc půl dne před zákonným termínem na podání odvolání v tak nepříjemně složité kauze a k tomu ještě na veřejně přístupném blogu, to už je na pováženou. Co jste s tím Oldiess dělal vlastně doposud ?

Měl jste nějak dlouhou odmlku od posledních článků, a přesto se našli tací, co se Vám dříve nebo ještě i dnes snažili něco poradit. Mám ale obavy, že ve Vašem případě platí spíše asi to nepříjemné rčení, že:  "komu není rady, tomu není pomoci".

Nechci maloval čerta ne zeď, ale jímá mě zlé tušení.  Pokud je zmiňovaná paní Trenčanská jen trochu v právu a mohla by mít naději spor vyhrát, tak Váš dosavadní postup a konání to jen komplikuje. Nezlobte se , ale je to asi tak.

0 0
možnosti

oldiess

30. 9. 2009 8:37
Re: Ach, ta třináctka !

Tak třináctku nechejme stranou, je vidět že asi neznáte song Johna Lennona God, jehož apel zní v tom, že nemáme věřit v žádné vzory a nadpřirozenosti ale jen v sebe;-D Jinak nevidím nic špatnýho v diskusi na veřejným blogu, papaláši mají parlamenty a tajný lobbisty, plebejec na rozdíl od minulosti si aspoň může něco dělat tady. Jinak znovu opakuju, že jsem jedinej kdo konkrétně reagoval na "cry for help" paní Trenčanské /mimo mnoho diskutujících jako hlavně shackala/ aniž bych se jí ovšem vnucoval.

0 0
možnosti
MU

Mira UL

29. 9. 2009 15:59
Díky za podporu.

Snažím se, ale je to vyčerpávající. Soudci nemají základní občasnské vědomí, o právním vědomí nemluvě. Jejich neodvolatelnost je pro spravedlnost a právo smrtící ranou.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
S

Shackall0

29. 9. 2009 15:27
Poznámky k odvolání

„Toto měl být zřejmě hlavní důkaz, na základě kterého byl vynesen tento naprosto mylný rozsudek. Nezbývá než věřit tomu, že příčinou byla  jen nezkušenost soudce a nikoliv zlý úmysl, protože jinak by se mohlo  jednat o návrat totalitního soudnictví v té nejhorší možné podobě, kdy prostý člověk neměl u soudu žádnou šanci proti vládní moci - v tomto případě tedy Magistrátu statutárního města Brna.“ – Pryč, jestli tam tohle zůstane, soudci bouchnou saze

„Je neodpustitelné, že tuto skutečnost nevzal Soud vůbec na vědomí“, - nahradit „Soud přitom nevzal tuto skutečnost atd…

Ad dotaz na polici: Na základě zákona 106/1999 se dotázat, který policista nařídil odtah vozu, aniž by manipulaci s tím začal vyšetřovat jako krádež a dále uvést, jak konkrétně pochybil

0 0
možnosti
S

Shackall0

29. 9. 2009 15:28
Re: Poznámky k odvolání

-       Tj. Neprověřil, zda se do vozu někdo nevloupal (jak píšete)

-       Neinformoval majitelku vozu (jak píšete)

-       Neprovedl vytěžení případných svědků (jak nepíšete)

-       Nevyhodnotil technický stav vozidla (tj, zda s ním vůbec mohl jeho provozovatel zaparkovat – jak opět nepíšete)

Dále – na základě výše uvedeného zákona vznést dotaz na policii, který policista přijímal oznámení o krádeži vozidla. Tam bych se poradil s právníkem, zda na něj podat, či nepodat stížnost na inspekci MV ČR. Já osobně bych ji asi nepodával, protože pokud by ji inspekce zamítla, spor prohrajete

0 0
možnosti
PJ

Hip

29. 9. 2009 14:00
nechápu

jak může někdo 7 let nechat vrak na ulici a ještě se tak hloupě divit. Píšete, že převážnou část celkového dluhu tvoří úroky. Proč to paní řeší až po sedmi letech??

0 0
možnosti

oldiess

29. 9. 2009 14:06
Re: nechápu

myslela si že jí auto ukradli a zkistila to až před 10 měsíci, kdy ji o tom magistrát poprvé informoval - vrak nebyl na ulici ale na parkovišti které je spřízněné s magistrátem

0 0
možnosti
S

Shackall0

29. 9. 2009 13:33
Papír od SNB

Dobrý den,

pane inženýre, máte k dispozici ten papír od SNB, že tam paní Trenčanská hlásila zmizení auta? Pakliže ne, nechci Vám brát iluze, ale jste f řiti :-P;-(

Dále, mě osobně na Vašem odvolání vadí hned několik věcí, ale bohužel teď nemám čas je rozebírat. Co je naprosto zásadní - dejte pryč všechny ty narážky na minulý režim. To v takovém dokumentu naprosto nemá co dělat a soudce tím s prominutím nas*rete. Ještě více jej nas..., že komentujete rozsudek soudu nižší instance. Každý advokát Vám u piva řekne, že rozsudky soudu se v odvolání NEKOMENTUJÍ! S tímhle odvoláním si prostě z mého laického pohledu naběhnete!

0 0
možnosti

oldiess

29. 9. 2009 13:42
Re: Papír od SNB

OK díky za koment, však je to jen koncept zatím

0 0
možnosti
J

jirkaknop

29. 9. 2009 13:29
Napadněte určitě také promlčení!!

Udělali jste to před vynesením rozsudku?

0 0
možnosti
J

jirkaknop

29. 9. 2009 13:35
Re: Napadněte určitě také promlčení!!

Podle mne je tady subjektivní lhůta promlčení, a to 2 roky. Víc zpětně asi nebude možné vymáhat. Přestupek je také promlčen,promlčoval se tehdy myslím za 1 rok. Dá se říci,že vozidlo bylo parkováno svévolně Magistrátem na jejich území,když k tomu nebyl právní důvod (přestupek promlčen). Tudíž náklady parkování jdou k tíži toho,kdo protiprávně jednal - tedy Magistrát.

Neznám ale komunikaci k této věci.

Další otázkou je, že věc propadla státu a není již majetkem té paní. Vlastnické právo k autu přešlo vydržením na Magistrát. 

0 0
možnosti
LM

M_Luke

29. 9. 2009 13:26
Přestaňte už brečet

a všechno svalovat na ostatní.

Na hrubý pytel hrubá záplata. A nejraději mám nepoučené neznalé "montéry", kteří se do všeho montují. Mimochodem, rozdíl mezi současným stavem a stavem, kdy jste se do celé záležitosti vložil je jaká částka? Úroky, penále atd.? Jasný postup mělo být - uznání dluhu, splátkový kalendář, a až následně cokoliv jiného.

Vy té paní nepomáháte, jen ji zaslepeně utvrzujete v chybném konání.

0 0
možnosti
S

Shackall0

29. 9. 2009 13:43
Re: Přestaňte už brečet

Víte, pokud je pro Vás částka nad 200 tisíc likvidační, je už tak nějak jedno, jestli po Vás budu chtít 205, nebo 382 ;-)

Adekvátní pokuta pro paní Trenčanskou je žádná celá nula nic. Ale o tom už jsem diskutoval pod minulými články p. Šestáka. Myslím, že bychom se ničeho nového nedobrali a tak bych tuhle diskusi znovu neotvíral. Argumenty pro a proti snad už padly všechny. 

0 0
možnosti
V

viveka77

29. 9. 2009 13:19
Zkuste taky

Zkuste taky právní poradnu na babinet.cz.

http://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=13

0 0
možnosti
MU

Mira UL

29. 9. 2009 13:14
Zoufalství a vztek

jsou moje pocity po přečtení Vašeho článku. Soudy a soudci mají za úkol bránit práva slabších, kteří se nemohou spravedlnosti domoci jinak. Na to ostatně soudci skládají přísahu. Případů podobných tomu Výše popsanému je mnoho - já sám čelím v obdobné situaci třem soudním rozhodnutím - a výsledkem je jen vyšší škoda na mé straně. Žijeme ve státě, kde právem se nazývá nespravedlnost a bezpráví, ve státě, kde spravedlnost byla již dávno zavražděna. Přesto Vám držím palce.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik