Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lze uznat, že Karlu Gottovi záleželo na jeho kariérní bilanci a na výjezdnosti do Německa (co v tom kdo shledává špatného), pročež se minulému režimu musel v nejnutnější míře podřídit jako ABSOLUTNĚ VŠICHNI, kdo za tehdejších podmínek chtěli něco dokázat. Každý žije pouze jednou a dobu, do které se narodí, si nemůže vybrat. Ovšem na to, čeho Karel Gott dosáhl, ani náhodou nepatřil mezi hnusné komunistické vlezlouše jako řada jiných, jimž to stejně k ničemu nepomohlo (dokonce nikdy nebyl členem KSČ). Tudíž si Jan Šesták ani výše zmíněné dílčí uznání nezaslouží. Celý článek totiž nesvědčí o ničem jiném, než o zuboženosti autorova nitra. Opomíjet Gottovu kvalitativní fenomenalitu a svádět čtenáře k závěrům, že všechno, co dokázal Karel Gott za Krylovy „nepřítomnosti“, vyplynulo ze služby Gotta režimu? Víte vůbec, pane Šestáku, o čem vlastně škrábete? Ve skutečnosti Gott vůbec nepotřeboval režim k tomu, aby se proslavil… Kdyby naopak měl možnost budovat svou kariéru v plné svobodě, pak nelze vyloučit, že se mohl stát hvězdou světové velikosti. Karel Gott zaslouží hluboký obdiv, ale stejně tak jej zasluhuje i Marta Kubišová. Ta ani přes všechno, co svým postojům zásadově obětovala a vytrpěla, nikdy nikoho nepoplivala špínou. Což naopak s rostoucí intenzitou činí mnozí její souputníci, kteří ze sebe tehdy dělali hrdiny, ale nezvládli se vyrovnat s důsledky , čímž nyní svou dřívější statečnost absolutně degradují. Kupř. Vy jste si krásně plivl, pane Šestáku, gratuluji k Vaší shora naznačené spokojenosti.Kdybych měl v sobě tolik závisti a žlučovitosti, kolik Vy jste na sebe touhle „prací“ prozradil, pak by mě snad mrzelo, že ještě vůbec žiju.

1 1
možnosti

J35a87n 89Š27e57s30t52á21k

19. 10. 2013 19:08

Teda pane Černohouzi, Vy jste mi to ale nadal co proto;-D Nevím ovšem, kde jste vzal tu žlučovitost či poplivání. Kdybyste četl pozorně, tak byste zjistil, že mi jde především o to, aby se konečně zjistilo, kdo třeba tu Antichartu vymyslel. Ale jak vidět, i Vy se spokojíte se socialistickým způsobem informování, kdy se většina lidí spokojila s tím co napsalo Rudé právo, a o víc se nestarali. Jo a pouštěli si k tomu Gotta. :-) Gottovi nevytýkám pochopitelně nic, jen jsem tady poznamenal, že promarnil šanci dát třeba jednoho Slavíka Krylovi v onom památném listopadu. Na druhé straně je ovšem fakt, že třeba  jeho nynější spoluipracovník Janeček byl pěkný prevít za totality.  Jo a že je vyhlášení´á nová anketa, to jsem opravdu netušil, přiznám se, že mé hudební zájmy se ubírají jinudy:-)

1 0
možnosti
Foto

Pozoruhodná náhoda, že bezprostředně poté, co se začalo hlasovat do letošního Slavíka, Jan Šesták projevuje úsilí zprotivit veřejnosti Karla Gotta. Možná má autor dojem, že svou snahu naplnil a na základě onoho dojmu si užívá spokojenost. Zvláštní a smutné, dosahuje-li někdo spokojenosti tím, že sobě nebo jinému něco protiví, aniž by k čemusi takovému měl nutný důvod. Kupř. já si protivím komunisty, partičku současných ministrů i dalších Zemanovců, Andreje Babiše a Tomia Okamuru, stejně jako socany (neboť půjdou s komunisty), jelikož se cítím být přesvědčen, že zmíněné "subjekty" představují riziko pro naše svobody, jakož také pro další významné demokratické principy. Nechápu však (a to by mne vážně zajímalo), jaké nebezpečí hrozí Janu Šestákovi od Karla Gotta.

0 0
možnosti
BT

no co na to říci, ano donesl a šel po kolenou a vzýval velikého Iljiče ať stojí při něm,

pane,  Karel Gott je Karel Gott ;-D

0 0
možnosti
Foto

Úspěch se zkrátka neodpouští ...

0 0
možnosti
Foto

KAREL GOTT A ANTICHARTA

Tak jak to tady pročítám , někteří se snaží znemožnit, zpěváka a zejména člověka Karla Gotta ,na téma Gott a anticharta bylo napsáno moc různých věcí , kolaborant , zrádce , komunista a jiné a i dnes ve věku který má , se někteří všemožně snaží , ho jednoduše srazit a však nikomu se to dosud nepodařilo ani v době kdy více jak 20 let je už komunismus minulostí.  Pan Šesták je zřejmě velice informovaný člověk , když ví kdo odnesl ten či ten dokument na ústředí , že Karel Gott se v té době snížil i k horším věcem než co se týče anticharty, Rudy Kovanda zpěvák z Brna byl odsunut díky KG a okraden o zlatého slavíka, Karel obdržel slavíky díky komunistům a měl by se stydět a když se vrátil Karel Kryl a zpívali v roku 1989 hymnu, měl Karel Gott minimálně jednoho slavíka darovat a omluvit se a podobné skutečnosti. Samozřejmě že s tímto nemůžu souhlasit, Karel Gott je na špici pop music díky své vlastní píli, vytrvalosti a odlišností od všech ostatních, tedy co se zpěvu týče ,zpěvákem různých žánrů od opery , popu , country až někam po lidovky a pokud nějaký jiný zpěvák ohromil, bylo to vždy jen na nějaký čas , zde ani nejde srovnávat Karla Kryla s Karlem Gottem, vždyť oba zpívali úplně něco jiného a zejména rozdíl byl v tom , že Kryl se věnoval jednomu žánru jako Daniel Landa a tím by se někde na špici dlouho neudržel a u Rudy Kovandy, nevím kde berou někteří, že byl daleko lepší než Gott , ale budiž. Gott nemůže za emigraci umělců a proč by se měl omlouvat,Také chtěl emigrovat , ale zůstal a zpíval všem i soudruhům a proč by ne , my jsme taky zůstali a pracovali pro soudruhy a platili známky ROH. Kdyby Gott neuměl, tak by se těžko prosadil a sbíral body i v dnešní době, přes 50 let dělá co dělá , kdo by to vydržel , do světa jezdí protože ho tam chtějí ,má nové a nové fanoušky a většina národa ho prostě bere, stále plné sály a toto jsou skutečnosti , vám kteří mu nepřejí , zůstane jediné a to jen nadávat , kritizovat a tak ,stejně to nepomůže.

0 0
možnosti

J20a71n 89Š33e10s97t16á43k

17. 10. 2013 21:17

Zdravím pane Grmelo, a díky za obsažný příspěvek. Asi je normální, že Vám uniklo to, že mi šlo hlavně o to, že přes profesionály jako USTR pořád o totalitě nic nevíme, nikdo nás s ničím neseznamuje, a tedy ani s antichartou.  Pochopitelně, že Karla Gotta jsem tady použil především jako návnadu, a v podstatě mu nic nevyčítám, ani to, že nedal jednoho Slavíka Karlu Krylovi. Spíš mi to přijde za něj líto, mohlo to být skvělé gesto. Na důkaz svého tvrzení přikládám odkaz na jeden ze svých článků tady, kde se Gotta zastávám. Těch případů bylo několik, asi moc dalších blogerů, kterí tady Gotta obhajují jak se snažím já asi nebude;-D

http://sestak.blog.idnes.cz/c/91104/Karla-Gotta-nemuze-soudit-nikdo.html

1 0
možnosti
JZ

Vážený pane, mám 78 let a je mi už přímo trapno, když neustále slyším , jak se mnozí a Vy také mezi ně patříte rýpají v nic neříkající minulosti.Dívejme se konečně dopředu.Hrabání v kejdách nám nic rozumného nepřinese, jen se neustále budeme vzájemně obviňovat.Pro Vaši informovanost pracoval jsem celý život na šachtě a na kraviny jsem prostě neměl čas ani zájem o ně.Politicky jsem se nikterak neangažoval, protože jsem měl starosti o rodinu děti a  jejich vzdělání.Ať byl Gott jakýkoliv,je to dobrý a oblíbený zpěvák a dost .Spíš mi lezou na nervy jiní rádoby umělci , jako Hutka a jemu podobní .I takovýKoler je  přímo vygumovaný hlupák.Lépe by udělal, kdyby místo keců jen hrál.Určitě nestrádá, tak proč se snaží politikařit ,podobně jako byl Kocáb.Nazdar.

2 0
možnosti
MK

Pan Machálek to řekl naprosto přesně o Gottovi......Minimálně měl říct něco na způsob "jsem vděčný Karlu Krylovi, že mi po tom všem dovolil s ním zpívat"...

Jenže pro Gotta to byl jen způsob jak se zase přizpůsobit a proto nic takového neřekl

1 0
možnosti
JB

Šokovalo mne těch 140 melounu.  Já si myslím , že na nic nedělání je to až moc. Finanční nenažranost je  krásna věc , každý kdo má hodně chce ještě víc. [>-]

1 0
možnosti

J18a80n 22Š21e94s45t34á12k

16. 10. 2013 15:48

No proto je asi i takový zájem o post ředitele a další místa, z poslední doby je znám jejich jediný počin a to instruktážní DVD pro učitele dějepisu, když jsem jim ale před 14 dny napsal, že mám o DVD zájem ať mi jej pošlou na dobírku, zatím žádná reakce.

0 0
možnosti

J35a94n 88Š62e60s21t32á46k

16. 10. 2013 15:32

díky, nebudu zastírat, že mi vždy udělá radost:-)

0 0
možnosti
MS

S tím Rudy Kovandou to je jen taková "donutilovská" latina. :-) Je  možné, že díky recesi zasvěcených Brňanů získal nejvíce hlasů, ale rozhodně nebyl znám v celé republice. Většina lidí se o něm dozvěděla právě až z vyprávění Donutila.

0 0
možnosti
Foto

A já až teď. A to už mám "nalítáno".

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik