Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

František Kostlán

4. 8. 2008 0:57
Trefil jste hřebík na hlavičku.

Dovolím si, krátkou úvahu. Neustále chrlení nových zákonů opravdu věci ne vždy pomůže, kolikrát i naopak (při jejich kvalitě, chaotickému rozmachu a neucelené "filozofii".)

Snad by se něco mohlo zlepšit rekodifikací občanského zákoníku (a posléze i TZ), která se chystá, ale asi jen v tom případě, když se o tom bude hlasovat jako o celku. Buď ano, nebo ne. Pokud podlehne pozměňovacím návrhům, vynucených různými loby, tak to dopadne nejspíš bledě.

Ale, jak pravíte, měla by u nás platit nepsaná pravidla. A k tomu napomáhá změna atmosféry ve společnosti. A k ní napomáhají i takovéto články.

Žijeme v podivné době - relativistické a přitom paušalizující, ideologizované myšlení je obvyklým jevem, jsme zdevastování komunismem víc, než sami sobě připouštíme. Každý takový hlas, obhajující etiku, je proto důležitý.

Díky.

0 0
možnosti

vagabund1

3. 8. 2008 16:52
Něco co funguje.

Pokud se Vám jeví jako nadbytečný zákon který alespoň z větší části zamezí ničení kovových zařízení a jejich následné zpeněžení jako kovový šrot,bylo by dobré upřesnit jak se společnost bude podobným jevům bránit.Ovšem pokud možno něco co bude fungovat nikoli jen úvaha o tom že pokud se lidé budou řídit desaterem bude vše jak má být.

0 0
možnosti

Anup1

3. 8. 2008 15:15
Máte pravdu,

skutečně by stačilo těch dest zákonů Desatera.A jako příklad,by s tím řízením se podle nich,měli hned začít církve a vlády.

0 0
možnosti

hayley

3. 8. 2008 14:38
Jenom otazka

Vy opravdu tvrdite, ze tyhle idiotske zakony se vymysleji a schvaluji v Cechach? Protoze ja ziju 20 let v GB a tyhle nesmysly sem prichazi z Bruselu a u nas v parlamentu se jenom odklepnou. Nas parlament v podstate uz o nicem nerozhoduje a MPs se tvari jako ze jsou zavaleni praci.

 Jelikoz CR je v EU, tak to u vas asi musi byt stejne, ne? Jenom pro informaci, a to taky k vam dorazi, nase "elf and safety" predpisy nedovoli postakovi jezdit na kole do kopce na vesnicich. protoze by eventualne mohol utrpet zraneni. Taky deti si nesmi hrat pod stromy, kde jsou kastany, protoze by je mohli..... dosadte si sami. A to nejsou fory na pobaveni. To je idiotska realita u nas.    

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Lékař.