Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tymiánka

23. 11. 2007 18:36
Nemáte úplně pravdu

Neschopenka -neschopenku jsem neměla už hezky dlouho, a kolegové z práce měli neschopenku jen v případě úrazu nebo operace.  Raději si bereme dovolenou, protože neschopenka stojí člověka dost peněz. Mí rodiče mají 75 let a k doktorovi chodí jen na prevenci, a to ještě díky tomu, že mají  doktorku sousedku na zahrádce a vždycky jim to připomene. Manželovu maminku, která má za sebou několik operací po úrazu musím k doktorovi zavést zase já, protože vyznává pravidlo, že když něco začne bolet, tak to musí taky přestat. Ve svém okolí znám spíše tento přístup, takže myslím, že se tento problém nedá takto generalizovat. A u spousty důchodců jde spíše o problém osamocení, doktor je alespoň vyslechne, zájem příbuzných se však bohužel naordinovat nedá, ale to je už zase jiná diskuze. Jen bych byla ráda, kdyby se někdo zabýval i tím, kolik lidí využívá zdravotnictví minimálně - obvykle jsou to ti, co do balíčku pojištění přispívají nejvíce.

0 0
možnosti

nyny.

23. 11. 2007 18:36
já těm řečem nevěřím

Nevěřím tomu, že by někdo chodil k doktorům zbytečně. Nikdo na to nemá čas, je to otrava a v práci se absence netolerují.Jak je tomu u důchodců neposoudím,ale zas na druhou stranu starý člověk určitě až na pár superželezných jedinců má problémů mnoho a těžko po něm chtít, aby posoudil, co je prostě stáří a co je nemoc. Všechno je to jenom výmysl pro zavedení poplatků.

0 0
možnosti

Lucifer

23. 11. 2007 19:04
Re: já těm řečem nevěřím

Ja bych misto pitomych  duchodeckych slev ,navrhoval obvodakum jednou tydne navstevu u nemocnych duchodcu.Dostali by i kafe a babovku,nehovorim  uz o te prevenci.Lekar posoudi celkovy stav pacienta lepe,kdyz ho  zna;-)K tem neplacenym prvnim trem dnum bych jenom dodal,ze lide budou proste doma dele,prujem dokaze cloveka docela zlikvidovat!;-D

0 0
možnosti

tridvaraz

23. 11. 2007 17:43
Kdy se dělá prevence

Ten test na krvácení ze stolice se doporučuje především lidem nad 50 let. Což jsou, kromě jiného, všichni důchodci, kteří prudí a zdržují v čekárnách a běhají k lékaři s každou blbostí (aspoň podle toho, co píšete). Co brání lékaři dát jim ten test při každé 24. návštěvě??? Aspoň by nebyla tak zbytečná.

0 0
možnosti

Jarda

23. 11. 2007 16:03
Ani ostych, ani strach, ale...

... plné čekárny překážejí. Kdo chodí do práce, nemá čas ani sílu vysedávat v čekárnách (a ještě poslouchat ty šílené důchdcovské řeči).

Snad se to po Novém roce zlepší a v čekárnách budou čekat jen ti, co k lékaři opravdu potřebují.

Je to dobrý článek, ale ještě je třeba, abyste se vyjádřil k eutanázii. Budete v senátu hlasovat pro nebo proti?

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Lékař.