Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Verunka

29. 11. 2007 16:32
tradičně

karmička:-)

0 0
možnosti

Franz

28. 11. 2007 12:29
Je to sladká

představa, že si Česko udělá pořádek s migranty. Jsem skeptik-- když to nedokážou země jako Německo, Rakousko, Švýcarsko-- MOC bych se divil, kdyby nám to šlo. Lumpové a paraziti jsou tu okamžitě, ihned, na to tata. A ti, kteří by zde chtěli opravdu pracovat a žít dle našich zvyklostí=== tak těch je celkem asi osm. Tyto slušné lidi chce dnes každý stát.--těch je moc málo.

0 0
možnosti
I

Ikhor

28. 11. 2007 12:11
Pevnost Evropa

tenhle pojem se mi zdá sympatický;-)

0 0
možnosti
AH

nyny.

28. 11. 2007 12:00
no já bych nejprve preferova udělat si pořádek

Mne totiž docela šokovaly informace, které mi dala kamarádka vdaná do zahraničí. Ačkoli tady zdravot.pojištění neplatí, má nárok 1x za rok zdrama (respektive jako platící občan žijící zde) na zdravotní péči jeden měsíc )měsíční vydaná karta ZP) Já jako občan jsem ale povinná platit ZP měsíčně bez ohledu na to, zda jsem zaměstnaná či nikoli. Co se důchodu týče, pokud se ona vrátí v důchodovém věku a doloží, že pracovala v zahraničí(byť zde neodváděla sociální pojištění) bude mít nárok na důchod.Takže toto bych tedy nejprve narovnala a teprve pak dělala pravidla pro cizince.Stít sdírá občany o ZP a připlácení si na zdravotnictví, zvyšuje léta pro odchod do důchodu a přitom značná část takových peněz teče na lidi, kteří na tyto sféry neplatí.

0 0
možnosti

Eva Pallotto

28. 11. 2007 21:54
Re: no já bych nejprve preferova udělat si pořádek

Milá Nyny, kamarádka tě zřejmě informovala nepřesně.

Hodně záleží na tom, kam je vdaná. Pokud je to v EU, tak se jí do důchodu započítávají ty roky které odpracuje jinde... ale jen pokud platí odvody na důchod tam. Pokud se ťulík (jako já) vdá třeba v USA, nemá nárok na nic. Tak maximálně si může zažádat o vrácení v zahraničí zaplacených odvodů na důchod... a v ČR se ho nikdy nedožije, protože se jí ta léta do důchodu nepočítají. Když náhodou získá "zelenou kartu", tak už si nemůže požádat ani o to vrácení peněz... takže pokud pendluje mezi více zeměmi, žádný důchod ho nikde nikdy nečeká.

Co se týče zdravotního pojištění, tak pokud v ČR ZP neplatí, tak ho prostě nemá. Může mít nárok na zdravotní péči jako jakýkoli jiný cizinec z EU nebo země která má s ČR nějakou reciproční dohodu... právě znovu z titulu odvádění srážek ze mzdy jinému státu.

Rozhodně zde zádné "záhadné" výhody ti kdo žijí v zahraničí nemají. Neboj, není to na tvůj úkor, nic zadarmo nám tenhle stát nikdy nedal. ;-)  Eva

0 0
možnosti

GoGo54

28. 11. 2007 10:46
Nevládní organizace

jsou pouhé nátlakové skupiny, s pochybnými zdroji financování, které se snaží v cizím žoldu rozvrátit místní kulturu i způsob života. Pokud si Zulukafr přeje uchovat si svou kulturu i své zvyky, protože jsou přece lepší než ty naše takže je nehodlá respektovat, ať si zůstane doma. Za ním mohou odtáhnout i aktivisté "nevládních organizací".

0 0
možnosti

alex hart

28. 11. 2007 20:16
Re: Nevládní organizace

Ano, máte naprostou pravdu, ti nepřizpůsobiví Zulukafři ať táhnou domů.

Ale ti aktivisté nevládních organizacíjsou bohužel většinou občané ze zemí jako je třeba Velká Británie, kde třeba píší beletrii, nebo z USA a podobně. Takže byste je vyhazoval asi dost obtížně.

Ledaže, by si naši předpokakaní úředníci někomu z USA dovolili neprodloužit víza a oni by nám zde pak za trest nechtěli postavit ten radar. 

0 0
možnosti

Jarda

28. 11. 2007 10:20
Pro voliče jistě zajímavé xenofobní téma, ale

jaký názor máte na eutanázii a zvedenete ruku proti tomu zákonu, co je zatím v šuplíku, nebo eutanazijní přání poslance MUDr. Šťastného podpoříte?

TO mne jako Vašeho voliče zajímá.?

0 0
možnosti