Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jano.zincica

16. 7. 2008 15:15
hm...

zle je, keď je žena generálom...

najhoršie je, keď je generálom Rus...komplex stratenej hegemónie u Rusa je vražedný..nikdy nedopusťme, aby nám :-©zase Rus diktoval..

0 0
možnosti
PP

Pavlev

16. 7. 2008 13:59
Pane senátore,

říkáte, že Rusko považuje stř. Evropu za oblast svého vlivu – v kontextu toho, jak s touto tezí zacházíte mi to připadá jako velmi zjednodušený a zkreslený argument, který má působit na city a předsudky. Teď by to chtělo ještě vysvětlit, jak to přesně myslíte; to nás chtějí obsadit? Vojensky? Ekonomicky? Chtějí sem zavést ruskou legislativu? Vysvětlete mě to, neznalému tajných a zákulisních informací. Ekonomicky tady totiž přítomni vždycky byli a stále jsou, stejně jako USA, Německo a další mezinárodní kapitál. Ona totiž stř. Evropa a Evropa vůbec ruskou sférou zájmů je – jsme totiž jejich zákazníci, pokud se týká základních surovin pohánějících ekonomiku - v byznyse mě jako dodavatele vždycky zajímá, co se děje u zákazníka a na mezistátní úrovni k tomu samozřejmě přibývají i politické aspekty.

0 0
možnosti
PP

Pavlev

16. 7. 2008 13:59
Re: Pane senátore,

Ano, hrozba „uzavření“ ropných kohoutů je i dle mého názoru reálná. Proto by mě zajímalo, jak jste Vy (jako můj zvolený zástuce) a Vaši kolegové v senátním výboru vzali a vezmete v potaz tyto skutečnosti – máte zajištěny náhradní zdroje? Co nás to bude stát (myšleno i politicky)? Jak se k tomu bude stavět EU (kterou bychom patrně museli žádat o pomoc),  berouce v potaz fakt, že s USA jednáme víceméně za jejími zády? Jak se to projeví v našich vztazích s EU?  Abych to nějak ukončil – dle mého názoru je ve Vašem uvažování příliš ideologie a příliš málo realistického a reálného uvažování. Podle mě, sledujíce Vaše názory delší čas, nejste kompetentní člověk pro obranu a zahraniční politiku, aspoň tak na mě působí Vaše názory. A abych nebyl vůči Vám jenom negativní, tak vězte, že oceňuji alespoň Vaši snahu své názory prezentovat a vystavovat se přímé kritice.

0 0
možnosti
FS

František Stočes

16. 7. 2008 13:01
Proč je radar šílenstvím?

"Škoda, že ruský Ivan nemá smysl pro humor! Generál Bužinskij mohl například našemu knížeti slíbit, že když už nutí Rusko vyrábět nové rakety - které čeští občané zaplatí v cenách za ropu a plyn - pak pro ruského medvěda nebude problém vyrobit dvě navíc a namířit je přednostně na jeho panství: "Od podpisu smlouvy, pane Schwarzenbergu, klesne cena vašich pozemků na nulovou hodnotu a stanou se neprodejné.

Poněvadž koupit je či na nich pracovat může jen sebevrah." Možná by pak

ještě před podpisem smlouvy došlo k výměně českého ministra zahraničí." Jedině to může být cesta jak zastavit iracionální militarismus.  Proč je radar šílenstvím  pochopíte  ve stejnojmenném blogu na

http://stoces.blog.idnes.cz/c/42359/Proc-je-radar-silenstvim.html

0 0
možnosti
D

DeBracy

16. 7. 2008 11:55
Plně souhlasím.

Voliči ČSSD by se měli stydět, za to co předvádí pan Paroubek a jeho parta.

Pro ty co se do mě budou návážet a bránit ČSSD- USA  k nám své tanky neposlalo (kromě 2. světové války)

0 0
možnosti
M

markthrone

16. 7. 2008 13:01
Re: Plně souhlasím.

tanky ne, ale teď tu chce vojáky a radar...

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

16. 7. 2008 11:03
Je správné, že připomínáte

neblahé 40. výročí invaze. A nezapoeňte ještě podotknout, že se tak stalo poté co se Sovětský svaz ujistil, že proti tomu USA nemají nejmenších námitek.

0 0
možnosti
AJ

aljav

16. 7. 2008 11:31
Re: Je správné, že připomínáte

ty jseš komik  ;-D  ;-D  ;-D

0 0
možnosti
M

markthrone

16. 7. 2008 10:56
Omyl

Není to Rusko, nýbrž USA, které ukazují sílu a vyčkávají. Rusko je v tomto nevinně, pouze poukazuje na nehoráznou zahraniční politiku USA (a teď i EU). Jde o zbrojení, neboť i pouhý radar je zbraň. A to nemluvím o raketové základně (doufám že ne) v Polsku. Jestli obranná nebo útočná je zcela irelevantní. Rusko pouze reaguje na vývoj situace! Nedělejme ze sebe hlupáky [>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Lékař.