Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jka2005

15. 7. 2008 15:56
Už důchod je psychický záhul

Téměř denně slyším od ministra Nečase jak je nás mnoho a jak zatěžujeme státní rozpočet a ministr Julínek se také při každé příležitosti nechá slyšet jak nadužíváme lékařskou péči. Jsem státu na obtíž a proto dělám vše, abych obtěžoval co nejdéle.

0 0
možnosti
IRM

djpsx

15. 7. 2008 13:55
Částečná pravda

Souhlasím s kOBICHem. Především rodina by se měla postarat o své rodiče. Líbí se mi návrh Nečase, který finanční odpovědnost za LDN a další ústavy přenese na rodinu. Nejsem zastánce solidárního systému, proto se mi nelíbí, že mám z daní platit cizé lidi, kteří nemysleli (nebo jejich rodina) na zadní vrátka. Moji rodiče si platí důchodové pojištění a spoření na důchod...proč nemůžou ostatní? Ta 500ka se dá každý měsíc vyšetřit.  A s ušetřenými penězi na důchod jde spousta věcí ;-)

0 0
možnosti
JV

jka2005

15. 7. 2008 15:43
Re: Částečná pravda

Kdyby vás slyšel můj dědeček. Šetřil na důchod a přišla světová válka. Po válce začal znovu, přišla měnová reforma a šel do důchodu s nulou. Úspory se měnily 1:500. Také jsem šetřil a revoluce snížila kupní cenu úspor na šestinu. Připojištění si platím i z důchodu. 3% výnosů při 7% inflaci se vyplatí. Navíc peníze na penzijním připojištění nejsou pojištěny, takže při krachu nula.

0 0
možnosti
K

kOBLICH

15. 7. 2008 13:34
Pane autore...

... máte pravdu, je skutečně hrozné, když člověk zestárne a už nemůže fyzicky ani psychicky. Ovšem spoléhat se v takových případech jen na pomoc společnosti a státu je trochu alibistické.

Většina těch lidí má rodinu, a právě jejich nejbližší by se především měli postarat o svého seniora. Chápu, že není vždy možné mít doma těžce nemocného člověka, ale je možné mu právě pobyt v léčebně co nejvíce zpříjemnit zmíněnými drobnostmi od prostého popovídání, přes rozhlasový přijímač, mobilní telefon až po přenosný počítač s internetovým připojením.

Bohužel se pro všechny stesky na špatnou kvalitu péče o přestárlé stále zapomíná na to, že tito lidé přeci byli také mladí a jaksi (tím nebo oním způsobem) nejspíše zapomněli myslet na zadní kolečka.

Argumenty o tom, že nemohli, byla jiná doba nebo že jim všechny peníze berou děti jen maskuje skutečnost, že za slovem "nemohli" se skrývala lenost, za "jinou dobou" poslušné přikyvování komunistům a za nedostatkem peněz špatně vychované děti.

0 0
možnosti

sorgedoktor

15. 7. 2008 13:07
Hm no...

Ten   článek je hezký, ale   nějaký životní optimismus nebno   světlé horizonty před nás  nestaví..

0 0
možnosti
VK

vtech

15. 7. 2008 12:21
Pekny clanek

Diky za nej.

0 0
možnosti
VN

vitom

15. 7. 2008 11:24
Článek je to hezký

a bohužel obrážející realitu. Mám však obavy, velmi silné obavy a v této současné egoistické společnosti obzvláště, že se v tomto směru u nás ještě hodně dlouho nic nezmění, změní-li se kdy vůbec. To je vidět už z "přemíry" diskuzních příspěvků a názorů k tomuto článku. Mladé generace se totiž nastíněný problém netýká, protože ta přece nikdy nezestárne a bude věčně mladá, no a senioři sem z různých důvodů asi příliš nechodí, aby se vyjádřili. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Lékař.