Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

P.Farsky

27. 8. 2008 20:58
Pane doktore, Vy také chcete dělat z války fotbal?

Pane doktore,nehodlám tady rozehrávat přibl*blé hrátky jestli Rusko, nebo Gruzie. Na to je ta situace přiliš složitá a zahynuli tam nevinní lidé.  Navíc přiblbl*ým rozpočítáváním viny mezi Gruzii, Rusko a nevím koho ještě, bych bral zábavu "historikovi" Václavkovi .

Proto bych se Vás, pane doktore raději zeptal na jinou věc. Ve Vašem článku je také samé Rusko, Gruzie vina, nevina, ale nečtu tam ani slovo o Srbsku, Kosovu, žádná komparace, nic.

Pane doktore, Vám jako akademické osobě není jistě nutné říkat, že solidně míněný článek, solidně vedená úvaha, musí mít seriozní metodologii . Nemyslíte si pane doktore, že pár úvah o Kosovu, pár úvah o genealogii tamního konfliktu, by Vám pomohlo lépe pochopit a možná i popsat i situaci v Gruzii ?

Nechci Vás strašit, ale bez seriozní metodologie byste se brzy mohl stát konkurentem Václavka Vy, pane doktore.

A to bych Vám rozhodně nepřál.

0 0
možnosti
RR

rezjir

27. 8. 2008 18:03
panu senátorovi by slušel knírek

Ten co zdobil Adolfa Hitlera. Byl by možná ochoten tvrdit, že kdyby v r. 1935 (?) Frantíci a Angláni reagovali na obsazení Porýní německou armádou vyhlášením války, tak by se dopustili porušení norem mezinárodního práva.

A  že Hitlerovo obsazení Poryní bylo naprosto v pořádku.

0 0
možnosti
NB

j@ck

27. 8. 2008 18:13
Re: panu senátorovi by slušel knírek

A kde vidis nejakou paralelu mezi Gruzii a Nemeckem?

0 0
možnosti
S

Slama

27. 8. 2008 14:11
Proč tak ostře?

Nevím, jestli jste si toho vědom, ale stylem, který jste zvolil, jen tak někoho nepřesvědčíte. Pan prezident řekl jen to, co si můžete přečíst v každém západním mediu. Jestli to není tím, že má kvalitnější informace než většina naší populace, odkázané na domácí "nezávislé" zdroje? Problémem je otázka, proč naše vláda uplatňuje dvojí metr. V květnu uznala odtržení Kosova, dnes kritizuje, když Rusko uznalo Jižní Osetii a Abcházii. Proč mají mít právo na sebeurčení Albánci a ne Abcházci? Vždyť mezi nimi a jejich situací není prakticky žádný rozdíl!  Snad až na to, že Albánci svůj národní stát měli, zatímco Abcházci nikoliv. Gruzínce nikdo nenutil, aby zaútočili z těžkých zbraní na civilní cíle a na ruské pozice. Bylo to jejich vlastní rozhodnutí. Zaútočit na civilní cíle nepřiměřenou silou je zločin proti lidskosti, ať to dělá ten nebo onen. Pokud se týče Krymu, Ukrajina by problém vyřešila, kdyby tento Chruščovův dar z roku 1954 vrátila Rusku.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

27. 8. 2008 13:51
:)

každej kdo má jinej názor ve své omezenosti nevidí tolik co vy? :) úsměvný k pláči

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

27. 8. 2008 13:41
O kus dále se nejmenovaný ústavní činitel

O kus dále se nejmenovaný ústavní činitel snaží vyjmenovat všechny věci, které jsou mu záhadou. Je s podivem, že zahraniční politice rozumí, ač nemá páru o základech fungování ekonomiky .... ČSSD je prostě trotl na hliněných nohách ...

0 0
možnosti
T

tromi

27. 8. 2008 14:02
Re: O kus dále se nejmenovaný ústavní činitel

aké štěstí, že internet je tak krááásně anonymní ... zanadávat známému člověku asi zvyšuje sebevědomí ... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
KD

KECHUD

27. 8. 2008 13:27
Zajímavé

do jaké společnosti se to náš pan samolibý profesůrský president ještě nějaké té hrstky k němu se hlásících Čechů dostal. Lukašenko, Kaddáfí, Castro, Asad, tam snad už chybí jen Kim čong-il a Mugabe. Gratuluju, váš hlas sílí den ze dne a za chvíli budete takový exot, že ho snad konečně dají vypraparovat pro uchování generacím budoucím.

Jakoby se stalo pravidlem, že každého čtvrt roku musíte, snad abyste neupadl ve věčné zapomění, vyskočit jako čertík z krabičky a dštít kolem sebe něco, co je pro zbytek světa zcela absurdní, až neuvěřitelné. Kdy si konečně uvědomíte, že nejste privátní Josef Novák ze Zapadlé Lhoty, ale že se úrovní vašich rádobymouder posuzuje i celá ČR.

Světu jste pro smích a naší vlasti pro ostudu.

0 0
možnosti
T

tromi

27. 8. 2008 14:05
Re: Zajímavé

zatím vypadl ze stáda amerických řiťolezců a nazval věci pravými jmény

0 0
možnosti
DK

Fonon

27. 8. 2008 12:37
kdo netáhne s Gruzií je automaticky komunista, hezké

jen tak naokraj, když budou komunisté tvrdit, že v desítkové soustavě je 1+1=2 budete tvrdit, že to není pravda? Nebo s nimi budete souhlasit, ale tímpádem se dle své logiky zařadíte mezi komunisty. Jestli jate takový chirurg jako máte logiku, tak bych se pod vaše ruce nechtěl dostat. Co kdyby náhodou vláda vyhlásila, že např. játra jsou v hrudníku?

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

27. 8. 2008 13:51
Re: kdo netáhne s Gruzií je automaticky komunista, hezké

Nechci vědět, co děláte Vy ... představa, že jsem s Vámi v pracovním kontaktu by mne také zneklidňovala ... sám jste to, co autorovi vyčítáte.

0 0
možnosti
MM

slavek133

27. 8. 2008 12:02
!!

Výborně napsané,karma a vůbec vám nezávidím čtení těch bolševických výlevů.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

27. 8. 2008 12:00
Ale, ale pane senátore

přestože se přikláním ke stanovisku ministra zahraničí a vlády těžko mohu souhlasit s Vaší argumentací. Podle Vaší argumentace vychází Gruzie jako svatá. Upřednostňujete teritoriální integritu před právem na sebeurčení doslova bez mrknutí oka. Na stanovisku Klause nevidím věcně či lidsky nic nepochopitelného, vadí mi že hraje sólo a ignoruje ministerstvo zahraničí či vládu či že se jako politik mýlí. Že by byl proto oranžový? K oficiálnímu stanovisku vlády se přikláním proto, že skuteční Osetinci či Abcházci spadnou z louže pod okap a nikdo jim nepomůže. Jsou předmětem mocenských hrátek jedné i druhé strany. Stejně jako Vy nevěřím, že jim Rusko bude garantovat skutečnou nezávislost. Motivem Ruska zcela jistě není nezávislost Osetinců či Abcházců. A Rusko je tam rozhodujícím politickým hráčem. Proto je nutná jeho kritika a snaha po jeho civilizování. Pokud bych věřil, že Rusko tu nezávislost skutečně Osetincům či Abcházcům garantovat bude, byl bych jednoznačně na ruské straně.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

27. 8. 2008 13:50
Re: Ale, ale pane senátore

ono těch viníků je tam více, nejen Grizínci nebo Rusové, ale ... ČSSD se tváří podivně jednostranně, zase provádí "stínovou zahraniční politiku"????

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

27. 8. 2008 11:54
vnitrostatni reseni

Vzpomente si, jak probihaly zpravy postupne, kdyz tento konflikt zacinal: Gruzinske vojsko vtrhlo za podpory raketometne palby s tanky do Cchinavali. Rusky utok prisel az pak, stejne tak jeho odsouzeni ze vsech stran.

Copak se takto resi vzbourenecka krize? Takove veci se resi vodnimi dely, obusky, slznym plynem a gumovymi projektily, ne plosnym postrelovanim mesta z raketometu, urcenych k otevreni budov a pobiti zive sily. I kdyby rusko kdovijak provokovalo skrze osetince, mel prece Saakasvili tajnou sluzbu a policii a skrze tu to mel resit, pak by byl utok Ruska nelegalni. Ale jestli ten blbec se pomatl a zautocil vojskem, tak co mel cekat? Choval se jako ruska loutka!

V tom ma Klaus pravdu, kdyz choromyslny vudce zautoci na mesto narokovane sebeautokratictejsi mocnosti, je namiste rici "choromyslny vudce zatahl svou zemi do valky", nikoli "zla mocnost napadla nebohou gruzii."

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

27. 8. 2008 13:48
Re: vnitrostatni reseni

aha, takže ti separatisti mohli celý počátek léta provádět odstřelování pohraničních vesnic z minometů (najděte si zprávy od května do srpna) a Gruzínci je měli dojet pokropit vodními děly ... přes ruské "mírotvůrce" (kteří nebyli až tak nevinní, kdepak ti separatisté sebrali svoje minomety? vyrobili je na koleni?), kteří chránili nebohé Osetince. Pane, Vy jste šašek. Gruzínci mohli celou situaci řešit jinak (a podstatně lépe), ale nejsou jedinými viníky - zaútočili po předchozích provokacích - minometnou palbou vedenou z území, které neměli pod faktickou kontrolou ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Lékař.