Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

sarumánek

28. 3. 2008 16:34
jednu věc nechápu

Tu věčnou českou stádovost. To, jak se všichni vyjadřují vždy a hromadně pouze k tomu, co je zrovna "in". A jak "překvapivě" docházejí ke stejným závěrům, jak si unisono přizvukují. OK, nedávno to byl třeba Čunek, teď je zase "in" Tibet, přestože jinde na světě děje se lidem mnohem větší bezpráví a umírá mnohem více nevinných. A nikdo proti tomu neřekne ani "ň".  Ale když už se tedy vyjadřuji k Tibetu, co se zamyslet aspoň JINAK než ostatní, nebo hlouběji? Co třeba téma "Je bojkot účinnou formou boje proti bezpráví?" A proč si tak duchovně a morálně vyspělý člověk jako dalajláma myslí, že nikoliv? Lze uvést příklady z historie, kdy bojkot sportovní akce přinesl pozitivní výsledky? A nebo (což je ještě zásadnější téma do diskuze): Není zcela  pokrytecké, když horujeme za bojkot sportovní (který nás nebolí, protože nejsme olympijští sportovci) a na druhou stranu nikdo nenavrhnul např. bojkot obchodní (který by nás už asi docela "bolel")?!? Obchodovat s tyranem je v pořádku? Atd, atd...

0 0
možnosti
MP

mildapr

28. 3. 2008 16:20
Já budu olympiádu

bojkotovat. Stejně jako všechny ty předešlé :-).

0 0
možnosti
F

Filosofelita

28. 3. 2008 16:14
Obecně tedy vztah sportu a sportovních organisací

a politiky  se  táhne  historií  našeho  státu jak červená nit.Průkopnící Sokola a sokolských myšlenek Tyrš, Fugner, Janíček jistě   netušili, že na XI všesokolském sletu v Praze se budou provolávat více či méně politická hesla pdoporující spíše. nár. soc....Podotýkám že po sletových dnech bylo hodně lidí postiženo existenčně, ekonomicky, ba i společenským postavením..

0 0
možnosti
MM

palmic

28. 3. 2008 15:16
JE DOBRE ZE JE TO PRAVE V CINE

Je to prilezitost ukazat svetu to svinstvo v cine. Je to prilezitost trasparovat Cine nas nazor na vec. A taky ukazat ze veci jako je svoboda my "vyspeli a svobodni" prodame za pouhy penize. Tak se podivejme jak to ve skutecnosti je.

Ja osobne myslim ze se tam stane neco velikyho, sam jsem zvedavej co.

0 0
možnosti
F

Filosofelita

28. 3. 2008 16:16
Podívejte se, na OH v Minichově

byli zastřeleni sportovci z Israele. Tak kdyby mělo být něco takového, tak  at se nestane nic..

0 0
možnosti
V

VAE2006

28. 3. 2008 10:52
tož koukám

jak vlezprdelkismus je u nás zakořeněn. Podlízačství -zrada - udavačství - už od dob husitů, CaK monarchie, 1.rep. , protektorátu, socialismu. Kdy dostane tento národ trochu národní hrdosti ?

0 0
možnosti
H

Hufner

28. 3. 2008 10:38
Zbožná přání nýmandů

Různí vlezdopr-píp-delníci jako mistr Sequens mají jediné přání:  vojenské základny USA v Tibetu s raketami namířenými na Čínu. To se ale těmto prosťáčkům nesplní, naopak bude to Čína, která na konci tohoto století s Americkou říší zla zatočí;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Z

zlatokrtek

28. 3. 2008 12:14
Re: Zbožná přání nýmandů

Hufneráčku, co to plácáš? ty snad čteš nějaký článek, že jo? Nebo že bys měl čínskou raketu v řiti?

0 0
možnosti
AF

Toli

28. 3. 2008 10:16
Slávistický homelessák

to gentlastwo: Každý může hodnotit cokoli, správná otázka je, zda hodnotí objektivně nebo ne. Nemá smysl odvolávat se na kompetenci, důležité je hodnocení samo. Jinými slovy, převádíte otázku zda je ČOV autorem hodnocen správně, na rovinu osobní, a tedy úplně jiný problém.

To sorgedoktor: má-li někdo podepsat něco navíc, něco co nikoho za  normálních okolností nenapadne dávat podepisovat, a dotyčný sportovec je pak konfrontován se skrytou hrozbou zákazu účasti jestli toto nepodepíše, pak ano, to je opravdu vydírání. Jak byste to nazval jinak?

0 0
možnosti

sorgedoktor

28. 3. 2008 11:28
Re: Vydírání Vydírání alias sport a politika

Podívejte se, byl Emil Zátopek Vyděrač??Jeden z Junwirtů  měl jaksi nepovoleno jet na olympiádu.Tak milý Emil sděli, že tam teda nepojede taky..Takže hodnocení co je vydírání a co není vydírání bude dost subjektivní..Uvedené  gestlo Emila Zátopka můžeme považovat za kolegialitu, nebo vydírání..

0 0
možnosti
PZ

Tuřínek

28. 3. 2008 10:08
a podle Vás

má Český olympijský výbor dělat co? Dovolit sportovcům, aby si v Číně řekli co chtějí? Předpokládám, že by pak hrozilo vyloučení všech českých sportovců, ne jen toho jednoho konkrétního, který by se provil. Tudíž tohle nejde, to by ten jeden vlastně podrazil všechny.

Jinak sportovci mají na výběr, ne že ne, nikdo je nenutí do Číny jet. Jde jen o to, jak se k tomu každý zvlášť postaví.

A teď trochu z jiné strany. Nedávno bylp nějakému srbskému plavci vzato vítězství a titul za triko "Kosovo je Srbsko". Také člo o politické vyjádření, které onen šampionát zakazoval. Proč tohle nikomu nepřišlo zvláštní? Vždyť jde o totéž a nikdo se nepohoršoval nad tím, že by to bylo nefér. Politické názory prostě na sportovišště nepatří. Obecně, je jedno, jeslti s těmi názory souhlasíte nebo ne.

0 0
možnosti

sorgedoktor

28. 3. 2008 9:48
MUDR Jirásek...a vydírání ????

To je  velice  subjektivní  interpretace.Kdo ví koho direktivy předseda MOV plní, oč se  snaží atd...

 No a  tady ho natřít  jako že  vydírá

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

28. 3. 2008 9:13
Hm no a jste vskutku kompetentní

hodnotit postoje Českého olympijského  výboru??

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Lékař.