Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vosta Jindra

18. 6. 2008 10:25
Móda je spíš papouškovat Klausovy bláboly

Smlouva projde nakonec i u nás a platit začne. Ono totiž jiná možnost není. Stávající stav je špatný a věčným odmítáním změn se jen zhoršuje. A pak ti, kteří změny odmítají, můžou volat - podívejte, ono je to špatné a ještě se to zhoršuje! Silnou Evropu nepotřebuje ani Brusel ani Německo s Francií. Ti jsou silní dost. Je to právě třeba pro nás menší a střední státy, které by jinak v současném světě těžko obstály. Ale vysvětlujte něco lidem, kteří za jediný zdroj poznání mají brožury VK.

0 0
možnosti

AlenaNovák

16. 6. 2008 20:26
Reakce na irske referendum

v Cechach me presvedcuji o tom, ze je situace jeste o dost horsi. Nasyceni materialismem trpime dojmem, ze jsme pupkem sveta. Vystupme z unie, kdyz po nas chce treba to, aby ve spekaccich bylo fakt maso! K flavymu, nemate pravdu, cisticky by nebyly, kde by na ne obce asi podle vas vzali? To nekomentuju, ye nas boom plati nizozemci, tz by meli z unie vystoupit nez platit ceske darmozrouty. ;-)

0 0
možnosti

flavy

17. 6. 2008 10:11
Re: Reakce na irske referendum

Dotační titul nedostanete celý a hned před výstavbou. Obce se na něm spolupodílí. Například tak, že zastaví obecní školu. Se vstupem do EU jsme si „vyjednali“ tak přísné limity vypouštěného znečištění, jako nikde v celé Evropě. „Jsme na horním toku řek, tudíž musíme vypouštět menší znečištění.“ Tyto limity jsou na hranicích technologických možností čištění odpadních vod. Se samočistí schopností toku již nikdo nepočítá. Jsme tedy EU nuceni stavět drahé nesmyslné technologické celky, na které nám potom blahosklonně „půjčí“ peníze. ČOV se stavěly vždycky a byl to tehdy vodoprávní úřad ve spolupráci s hygienikem, kteří rozhodli  o limitech znečištění. Ne úředník z Bruselu. 50 mil. euro je mnoho peněz, tak se obce sdružují a z malého projektu se stane nesmyslně velký. Peníze z EU nejsou pro potřebné, ale pro ty, kdo k nim našli cestu. Kde vzaly obce peníze na výstavbu ČOV před vstupem do EU? Z MZe. Vodní hospodářství tu bylo odjakživa včetně potřebných financí. Nevzniklo až po vstupu do EU.

0 0
možnosti

zajicek8

16. 6. 2008 16:46
Reakce na irske ne

Reakce jednotlivych politiku, predstavitelu EU a osob podobneho profilu mne presvedcila, ze v ramci EU si o rovnopravnosti malych clenskych statu muzeme tak akorat vypravet pohadky.

0 0
možnosti

pimlico

16. 6. 2008 16:14
Pro vas jsou Cesi ...

tupci. Tak pro koho sem pisete ? A proc ?

0 0
možnosti

Majklova_proxy

16. 6. 2008 10:29
Coze??

Jasne, dotace, cisticky, hygienicke predpsy. Na druhou stranu ale taky pokriveny trh (prave temi dotacemi), zprznene ceske cukrovarnictvi (a nejen ono), napady na jednotne ramecky do ulu, potraviny zdrazovane v dusledku ichtylnich vymyslu z Bruselu. Ztratu suverenity bez jakekoli kontroly zde zcela pominu.

Jake namitky chcete po dokonceni ratifikace vyhodnocovat, kdyz ratifikace probehne v gesci parlamentu? Kazdy jeden parlament rekne "radikalni opozice trochu jeci, ale LS je nejlepsi dosazitlny kompromis" - a tenhle zaver bude pouzit jako bic na Irsko. Jak by to cele asi dopadlo, kdyby Brusel k ratifikaci ne-nedoporucil referenda, hm?

0 0
možnosti

flavy

16. 6. 2008 9:57
To je úlet…

Napsat, že nám EU postavila čistírny odpadních vod, nebo silnice, to chce vypnout mozek a nasadit nejvyšší laťku idealismu. Vy si myslíte, že bychom si bez EU žádnou čistírnu nepostavili? Ani silnici? Můžete mi napsat pane senátore, kde EU na ty naše čističky vzala peníze? EU peníze negeneruje, ale přerozděluje. Ještě k tomu zcela nesmyslně. Dotační tituly jsou nastaveny univerzálně, takže se na naše prostředí vůbec nehodí. Rozlišovací schopnost EU začíná od 50 mil. euro výše. Zkuste něco takového proinvestovat v obci s 60-ti trvale žijícími obyvateli. EU měla být světovým ekonomickým tygrem díky volnému obchodu a Vy si libujete v dotacích. Nechápu. RVHP hadr. Milióny litrů mléka se lijí do kanálu, protože je ho moc?!? Jasně, mír a prosperita. Za tuhle vznešenou politickou fekálii schováme úplně všechno.

0 0
možnosti

Jarcho

16. 6. 2008 9:41
Integrace na úkor malých?

Proč jen mi to tak intenzivně připomíná pangermanismus:http://www.youtube.com/watch?v=A_S-TIT2kbg

Integrace na úkor malých se mi rozhodně nezamlouvá. To jsme nemuseli likvidovat  Rakousko - Uhersko: mohli jsme přestat mluvit česky a stát se Němci a Lisobonská smlouva nám nemusela vadit. http://www.youtube.com/watch?v=xqAKJdv3fqU

Nebo jsme se mohli smířit s protektorátem Třetí říše, poněmčit se a podílet se na germánské homogenizaci Evropy v jeden stát a jeden národ pod jedním vůdcem.

Ne, když jsem v pátek odpoledne slyšel a viděl v televizi Špidlu, znovu jsem si ujasnil, že federovaná EU není nic pro mne a mé potomky. Všeevropský stát pod vedením velkých národů není nic, s čím bych se já mohl ztotožnit.

0 0
možnosti

CHYREN

16. 6. 2008 9:12
Módní?!

 Jako bylo módní být euroidealista? tAK TEDY ANO..TUHLE EUROSKEPTICKOU MÓDU NOSÍM RÁD..[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Lékař.