Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

antizel

31. 1. 2008 20:57
ve vší úctě ,domnívám se ,že se pletete

:-)agresívní chování existovalo vždy, a jen díky tomu jsme jako křesťanská kultura  obstáli proti jiným kultůrám a národům.Tím nechci hájit,jen konstatuji.

Týrání zvířat je naopak silně na ústupu (oproti mediální masáži) , která byla rozpoutána po přijetí zákona ,díky jemuž je zabití kočky trestáno stejně přísně jako zabytí človeka(takřka) a tím pádem mediálně zajímavé.Vzpomeňte si jak jste se jako kluk(nebo Vaši vrstevníci) bavili nafukováním žab,přivazováním hořící větve kočce na ocas...

Za mého dětství byly dětské rvačky na denním pořádku,problémy jsme vyřešily a hrálo se dále.Dnes se každá facka řeší u soudu a v televizi.A děti( dospělí) si už nemůžou na "oči" 

s úctou  antizel@klikni.cz

0 0
možnosti
K

kion1

31. 1. 2008 22:38
Re: ve vší úctě ,domnívám se ,že se pletete

S tímto souhlasím,nicméně si myslím,že agresivity v mezilidských vztazích přibývá.

0 0
možnosti
K

Pražák Roman

31. 1. 2008 13:02
Volič Národní strany

Pro pana senátora:

Společnost se chová,tak jak to vidí u svých poslanců a zastupitelů,lidí,které volila!!! Ti,kterým byla do rukou svěřena moc mají obrovskou zodpovědnost,ale chovají se přesně naopak.Ať tzv.zprava či zleva.

Tak to je.

0 0
možnosti

antizel

31. 1. 2008 20:59
Re: Volič Národní strany

nemyslíte, že je to právě naopak? poslanci a zstupitelé se volí z toho co je k mání??

0 0
možnosti
SK

sarume

31. 1. 2008 8:37
Víra

Za prvé chybí víra , která defacto tvoří občanskou společnost . Nejsem věřící , ale ty základní pravidla jak by měli lidi žit bible obsahuje a zde se dostavam k problemu, teda aspon podle mě. PO x letech komunismu a nasledneho zveličení utrap se začal prosazovat absolutní individualismus . Podle vzoru za komaru nam do vseho kecali,. ted mame demokracii a muzeme si delat co chceme . No a protože děti a převažně mladiství mají jakousi sniženou hranici svědomí tak se nemužeme divit  tomu co dělají a kdokoli by měl snahu je okřiknout je pasovan za bolševika co se ma starat o sve . Podle mě pokud neopustíme zcestnou myšlenku , že v demokracii si mužeme delat co chceme v ramci zakonu a nezačneme znova prosazovat takove ty normalni zakony společnosti a moralky lepe nebude:)

0 0
možnosti

Karel z Norska

29. 1. 2008 3:34
porovnani

v Norsku se s projevem agresivity v podstate nesetkate,proto jsem rozhodnuty tu zustat,protoze v CR je to v tomto smeru opravdu priserne.. Dlouho jsem premyslel jak je to mozne a recept je v podstate jednoduchy-1. jasne a prehledne zakony 2.dobre fungujici obcanska aktivita a za 3. a nejdulezitejsi je dlouhodoba snaha vsech predchozich vlad o "sporadaneho obcana"(napr:potlaceni alkoholismu,opravdu vyrazne danove ulevy v pripade koupe nemovitosti=podpora rodiny a takoveto citeni"vlastnim dum-mam sousedy-chovam se slusne-staram se o svou povest=sporadany obcan=koncentrace na uspech v osobnim zivote=nizka agresivita,spokojenost) doufam,ze je to srozumitelne.Preji hodne stesti v prebudovani ceske spolecnosti.

0 0
možnosti

Profík

29. 1. 2008 19:26
Re: porovnani

Dosažení těchto bodů v případě gangsterů typu ODS opravdu nehrozí.

0 0
možnosti

neofyt

28. 1. 2008 10:30
Proč se zavírají oči například před násilím?

V dnešní společnosti je to obrana proti vlastnímu poškození. Jakkoliv zasáhnu například proti násliníkovi, vždy to odnesu - buď jsem zvolil nepřiměřenou obranu, nebo jsem zásáhl do násilníkových práv. Na mne, slušňáka, snažícího se o nápravu nějaké křivdy, pak policie a soudy okamžitě naleznou paragrafy a důkazy. Na násilníka, jenž je původcem toho všeho nemají nic a časem jej osvobodí. Problém tedy není v lidech ale v tomto šíleném systému vyšetřování a souzení. Se slušností ne, že nejdál, ale do pr*ele dojdeš.

0 0
možnosti

MaK

28. 1. 2008 9:22
Souhlas

Souhlasím s autorem. Agresivita začíná už používáním vulgárních výrazu a jeli to trpěno, přechází ve fyzické násilí jakéhokoliv druhu. Určitě se na tom podílí především výchova v rodině, protože to, co dítě do sebe vstřebá do svých šesti let se těžko dá jinou výchovou změnit. Svoji roli v tom určitě hrají i psychické dispozice a inteligence člověka.

hezký den všem a mějte se:-)

0 0
možnosti

27. 1. 2008 11:12
Hm

To je přirozený výběr-chcete-li evoluce.Když se nad tím hlouběji zamyslíte tak kdo dal lidem právo rozlišovat zlo od dobra?To co je pro jednoho zlo,je pro druhého ok- a opačně.Lidé už zapomněli,že jsou jenom zvířata mezi,kterými se čas od času narodí génius.Ale DNA člověka a opice se liší pouze ve dvou procentech.Vymoženosti jako státy,hranice,zákony apod. jsou jenom hlouposti,které slouží několika schopným jedincům ovládat zbytek tupého stáda.

Hezký den.:-):-)

0 0
možnosti

Hans

27. 1. 2008 10:35
delejte za co jste placen!

Clovece starejte se misto o kocky a motyly o prasarny, ktere ma na svedomi cesky stat. Tady budete krakorat o nejakych blogech a zviratech, ale ze jste vyhnaly po valce 3,5 milionu vlastnich obcanu, stovky a tisice z nich povrazdili, to je vam fuk, hlavne ze mate titul dochtor.

0 0
možnosti

antisocan

27. 1. 2008 13:16
Re: delejte za co jste placen!

bože ty jsi idiot

0 0
možnosti

Karel

27. 1. 2008 9:16
Hnus

Když za totality někdo z mladých polámal v parku čerstvě zasazený stromek nebo poškodil lavičku tak ze Svobodné Evropy, Hlasu Ameriky a dalších nás přesvědčovali, že je to hrdinný odpor proti nenáviděnému režimu. A ta hrůza, co se děje dnes - to je projevením lásky k současnému totálně zkorumpovanému a prohnilému  režimu?

0 0
možnosti
PV

F.

26. 1. 2008 6:10
Při čtení vašeho spotu...

..mě napadlo, že možná celý pocit něčeho nedobrého umocňuje v naší době snadná  dostupnost informací. Možná bylo zla vždy stejně, jen jsme o něm nevěděli "online" a v takovém množství.

 Ať už je to jakkoliv, je pravdou, že takovéto otřesnosti normálního člověka klidným nenechají.

0 0
možnosti