Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chci se jen zeptat těch ,kteří tvrdí, že 9.5.1945 byla již Praha svobodná protože 8.5. němci v Praze kapitulovali kde se vzaly na Klárově ony dva německé tanky + protitankový kanon které rozstřílely T 34 č 23 poručíka Gončarenka?

1 1
možnosti
Foto

Jsme bohužel jediná země ve střední Evropě, která má cosi tak hanebného na svém území. Sochu rudého maršála, jenž je symbolem cizácké ruské poroby trvající přes čtyřicet let a který má na rukou krev obyvatel těchto zemí. ;-(

3 1
možnosti
Foto

pochopil bych, že Koněv spáchal mnohé hříchy mimo rámec své osvoboditelské mise, co však učinil zlého tank na Václavském náměstí, že ho naplácali růžovou barvou

0 5
možnosti
Foto

Protože byl falešnej!

4 0
možnosti

sprosty rusky vrah jako ostatne mnoho dalsich

2 0
možnosti

Pan Blacha a pan Novotný mě označili za komunistu, bez důkazů a bez omluvy, kterou jsem žádal. Nechci, aby mě za trochu jiný názor někdo bez důkazů takto urážel. Já mám třeba jiný názor než p. Ziegler ohledně husitů, ale nebudu ho označovat za třeba fašistu. Stejně třeba p. Trizuljak - občas mám jiný názor než on, ale velmi si ho vážím, nenapadlo by mě ho označit na komunistu či fašistu kvůli trochu odlišnému názoru. Každý snad máme trochu jiný názor. Tato urážka se mě dotkla, a to velmi, protože můj děda za komunistů seděl. Nejsem práskač, to není můj styl. Ale pokud mě ještě jednou někdo označí za komunistu - a to bez důkazů ( jsem ročník 1976 ), tak si ho zjistím, a rozbiju mu hubu !!!!!!!!!!!! Toto varování myslím vážně, smrtelně vážně. Od pana Blachy a pana Novotného čekám omluvu, a to ihned !!!!!

3 0
možnosti

Naprosto s Vaším příspěvkem souhlasím. Pouze s tou hubou jste si ho úplně zbytečně pokazil.

1 0
možnosti

Osobně si myslím, že onomu maršálovi je (obrazně) úplně jedno, kde a zda bude jeho socha stát. A třeba by se mu ani nelíbila.

Komu to není jedno, to jsou prvně politici, neboť je třeba se věnovat všemu, co by mohlo přinést nějaký ten politický bod a nebo alespoń pozornost nějakých mocných nad nimi.

A pak to není jedno všem, kteří si v sobě uchovávají nějakou tu nenávist a přikrmují ji, ba dokonce jsou připraveni ji přikrmovat do své smrti. Je to ryze jejich volba.

Každý režim si upravuje historii podle sebe, vytrhává události z kontextu, jak se říká, po bitvě každý generál. A jelikož už mi je víc a něco pamatuji, mohu s naprostým klidem konstatovat (citivat) že historie je iluze psaná vítězi.

Za komunistů jsem zažil sundavání několika soch a zakrývání pamětních desek. Tehdy jsem byl bytostně přesvědčený, že takto se chovají jenom diktaury. Dnes si nejsem jistý, zda jsem se tehdy mýlil, nebo zda dnes máme diktaturu, jenom trochu jinou.

3 0
možnosti
Foto

Situace se vyvíjí zajímavě. Městská část Praha 6 zakrývá Koněvovu sochu bedněním. Hodlá tím zabránit opakovaným vandalským útokům do doby, než se vyřeší, co s ní bude dál. Co oči nevidí, srdce nebolí.

Krásnou formulaci v souvislosti se zakrytím sochy použil jeden z radních: Prý je to "dočasně trvalé opatření" ;-D. To je nádhera a velmi trefná narážka na údajně "dočasný" pobyt sovětských vojsk v Československu, který trval 23 let. Téměř čtvrt století!

Naštěstí pro nás to nebylo na věčné časy, jak si to Velký Bratr přál.

Líbila by se mi myšlenka udělat státní svátek ze dne definitivního odchodu sovětských okupačních vojsk, a taky to každý rok náležitě slavit.

11 1
možnosti

Tak tak. Možná také proto už jsem postřehl i návrhy na zakrytí Karlova mostu. Co oči nevidí, srdce nebolí. R^

0 2
možnosti

P80e35t16r 57N74e11d18v69ě20d

30. 8. 2019 10:30

Proč tolik štráchů s tou sochou, proč až teď? Většina měst se zbavila kontroverzních soch a památníků hned zkraje 90 let. Ať si 6tka rozhodne, dá sochu s cedulkama třeba do muzea, nebo ji rovnou zničí. Za pár let tam může být nějaká pěkná administračka, či luxusní bytový dům. To si myslím je jádro současného povyku.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Se sochou Koněva žádný štráchy. Obednění je velmi dobré řešení, které ji chrání před vandaly. A naopak chrání i zrak a srdce lidí, kteří se na ni nemohli koukat. Vzpomínka na ruskou agresi z roku 1968 je stále živá. Jednoduše komunisté neměli s takovou sochou provokovat v roce 1980. V době, kdy jsme byli okupovanou zemí!

3 0
možnosti

Pravdu máte. Ať si jej Rusi odsunou do Ruska.

5 2
možnosti

Už jsem to psal jinde, napíšu to i zde. Ta socha za nic nemůže, a maršál Koněv je už dávno mrtvý(1973), takže to už stejně nikomu nepomůže. Pokud se to mělo řešit, tak v roce 1989, kdy se houfně "desovětizovalo" všechno, včetně zastávek metra v Praze ( Anděl se dříve jmenovala Moskevská,Dejvická se dříve jmenovala Leninova,Florenc se dříve jmenovala Sokolovská,Háje se dříve jmenovala Kosmonautů). Teď už je to jen prázdné a populistické gesto, stejně jako celá naše politika.

8 4
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 21,33
  • Průměrná čtenost 1886x
  • Sluníčkář z přesvědčení

  • Havločlověk

  • Občanský aktivista

  • Blogger - Idnes

  • Blogger - Fórum 24

  • Blogger - Týdeník Respekt

Seznam rubrik