Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tomas123456

28. 12. 2011 21:03
Vyhlášku prověří až čas

Já si myslím, že jste to napsal celkem zřetelně, ale asi nikdo momentálně nedokáže dopad úhradové vyhlášky (už kvůli množství těch proměnných) odhadnout a ze strany dotčených jde o ono preventivní zlepšení vyjednávacích pozic s pojišťovnami. Občany že to nezajímá? Nedivte se, jde o navýsost odbornou věc, o tom by měli rozhodovat i lékaři z "terénu", veřejnost se v tom nemůže orientovat.. Veřejnost zajímá až výsledek, nová realita, co to bude znamenat pro pacienta. a to není jisté. Zhoršení kvality a dostupnosti zdravotní péče? To by bylo špatně.. Zavírání a koncentrace nemocnic? Rušení ambulancí? Prý máme mnoho nemocnic, mnoho lékařů ambulantních a nedostatek lékařů nemocničních, takže takto by to šlo správným směrem.. Myslím, že ministr by s Vašimi závěry nesouhlasil, uvidíme..

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

19. 2. 2012 19:45
Re: Vyhlášku prověří až čas

Určitě by s mými závěry veřejně nesouhlasil žádný politik, to si pište. Proč by taky měl? Následoval by totiž dotaz, co s tím chce dělat.

Rušení kapacit? |o tom píši. Z nařízení moudrého jistě neúplatného úředníka pod tlakem lobistů.... tak si to představujete?  V jiných státech za prvé nastolili férové podmínky (DRG) a počkali, co se jim samo vyřeší (necelých 20% úbytek lůžek v USA), a zbytek se nějak uřídilo. Ale u nás? ani náhodou!

0 0
možnosti
D

dareo

11. 12. 2011 23:41
Chápu co chceš říct

jen i jako odborník v oboru semtam nevím....pro laiky je to naprosto nečitelné... sorry Peťa

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

12. 12. 2011 1:33
Re: Chápu co chceš říct

hm. Nehoním karmu. pokusil jsem se víceméně laicky vysvětlit, o co jde. Těžko to napsat ještě  jednodušeji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik