Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lengly

21. 8. 2011 7:06
Děkuji.

Lépe to ani napsat nešlo. Naprostý souhlas!!R^

0 0
možnosti
KL

Tipeq

21. 8. 2011 5:38
V pasti

ten doktor ze záchranky byl v pasti tak jako tak, kdyby tu matku nechal být, soudila se s ním dnes za zanedbání povinností.

0 0
možnosti
SF

Stary Fafa

21. 8. 2011 5:52
Re: V pasti

R^ Asi tak. Vitejte v realite. Ovsem az se stane, ze v ramci tohoto pravniho "systemu" nikdo doktora v RZP nebude chtit delat, tak bude hodne kecu o Hippokratovi, povinnostech, poslani etc.

0 0
možnosti
MK

Atenka

21. 8. 2011 1:11
hysterie kolem domácích porodů je škodlivá

Jako matka tří dětí vím o čem mluvím. Hysterie okolo domácích porodů je příšerná. Z těch keců okolo (dítě mohlo mít nějakou skrytou chorobu a podobné kraviny) je na sto honů cítít, že se nic nedělo, jenom chtěl být doktor důležitý. Pokud by se něco vážného stalo, tak by ta matka do nemocnice jela určitě ráda. 

Porod dítěte je jeden z nejzásadnějších okamžiků lidského života. Pravda je jak na straně odpůrců domácích porodů, tak na straně příznivců. Stejně jako u kůrovce na Šumavě neexistuje jedno správné řešení. Pokud nevznikne možnost kompromisu (porodní domy, lékařská asistence u domácích porodů  či podobné věci), budou zbytečně umírat či se poškozovat narozené děti. Tento případ dá zase argument domarodícím matkám, aby lékaře vůbec nevolali, což je pochopitelně špatně. Lékař přece nesmí být nepřítel, vždyť jde všem o stejnou věc. Je strašně moc dobře, že soud dal najevo, že takhle od lékářů opravdu ne.

1 0
možnosti
H

habit-.!..

21. 8. 2011 1:39
Re: hysterie kolem domácích porodů je škodlivá

... takže je lepší odrodit doma, i když to má pět minut do nemocnice, a pak blokovat záchranku, protože si není jistá? ... jsou doktoři u výjezdovky vybavení pro vyšetření dítěte a pro to, aby mohli kvalifikovaně určit, že žádné komplikace už nenastanou? ... a kdyby nastaly, kolik by ta... s prominutím posvátná, vysoudila na záchrance, že ji neodvezli do nemocnice?Rv

2 0
možnosti
M

medlinka

20. 8. 2011 22:15
Koukam jaky je rodit v CR doma

priserny problem a pritom v Zapadni Evrope se rodi doma za podpory statu ,no jo,ale je to jasny,jinde jsou preci vsichni pitomy,to jenom v te krasne ceske zemi se vi jak je co spravne a jak by meli zeny rodit,jake vakciny by se meli pichat do nasich deti a podobne.Udelal sis dite,tak se starej financne,ale nemysli si,ze je tvoje,je tu tatinek stat a ten nejlip vi co je pro nej dobre ;-D;-D;-D a ty budes pekne poslouchat!

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

20. 8. 2011 22:45
Re: Koukam jaky je rodit v CR doma

Chyrolíne přírodní, přečti si můj text pár řádků dole. Je to problém práva a jeho nastavení v čr. Vybojujte si přez parlament, ať poslanci změní zákony a dělejte si co chcete. Těch dětí je mi ale fakt líto.

Chudost tvého ducha také ukazuje na žvanění o západu.  Mnozí z nás leckde pracovali a takové oblbováné v čr už nefunguje. Ono taky když někde je A jinak než v čr, je tam ještě B a C a D atd.

Docela bych vám přál např. anglické zdravotnictví, tam by ás fakt k ničemu nenutili, ale taky by jste si to odes. ral sám a soudit se s doktorem nebo špitálem za následky své vlastní blbosti by Vás rozhodně napadlo za život tak maximálně jednou.;-D

1 0
možnosti
V

vs7

20. 8. 2011 21:58
otázka pro Nejvyšší soud

V tomto případě je podstatná právní otázka: Má matka právo, v takto zásadníh otázkách jako je život a zdraví, rozhodnout za své novorozené dítě? Podle mého názoru nikoliv. S představou, že matka s IQ 90, totálně bez jakýchkoliv medicínckých znalostí a zkušeností, rozrušená situací a navíc zblblá domácími porody rozhodne, že její dítě vypadá zevně v pořádku, a proto není nutné, aby záchranář zasahoval, se tedy opravdu neztotožňuji. A co když to dítě nakonec zemře? Jak může mít matka právo rozhodnout při její naprosté naivitě a neznalosti? Co když svému dítěti vezme možnost dál žít? Copak je to v pořádku?....

1 0
možnosti
M

medlinka

20. 8. 2011 22:04
Re: otázka pro Nejvyšší soud

tak to Vam urcite vadi i potraty,ne ?

tam preci matka taky rozhoduje

0 0
možnosti
OH

Lanolin

20. 8. 2011 20:55
rodič nemůže rozhodnout za dítě

pokud je jeho zájem v případném rozporu se zájmem dítěte. Mamička o podivný bývalý přítel (naní opět přítel když cítí peníze) byli naprosto nepožitelní a nesvéprávní když nechali hodinu viset dítě na pupeční šňůře a pak zavolali RZ a nakonec odmítli v tom okamžiku nejlepší možnou péči o dítě.

Nebyla to domoroďka, která by měla při ruce odbornou porodní asistentku, jednalo se o nezvládnutý překotný porod. Lékař neměl informace o průběhu porodu jiné než od dvou hysterických a vystresovaných rodičů. Posoudil situaci a navrhl vyšetření na které RZ není vybavena aby nemohl být v budoucnu popotahován za zanedbání.

Všichni kdo tu hysterickyy hájí matičku a její práva by se stejnou chutí roztrhali doktora, kdyby jí vyhověl a dítěti se byť i po létech něco stalo či projevilo.

1 0
možnosti
R

radon77

20. 8. 2011 18:58
Rodička není pacient, ani rodící se dítě.

Nevím proč by měl cizí policajt, nebo i cizí doktor, rozhodovat o jakékoliv péči, pokud o to dotyčná nejen nestojí, ale neavíc s tím nesouhlasí.

0 0
možnosti
A

adam72

20. 8. 2011 19:17
Re: Rodička není pacient, ani rodící se dítě.

Víte, u nás to funguje tak, že by potom obvinili lékaře, že něco zanedbal. Ať si klidně o sobě rozhodne sama ale ať potom nese všechny následky toho rozhodnutí včetně všech případných právních důsledků. Co se zdraví dítěte týká, tak to je mnohem diskutabilnější komu tuto volbu svěřit.

0 0
možnosti
A

adam72

20. 8. 2011 18:08
autore

celkově souhlasím, mám na to podobný nárzor...až na jednu drobnost. Nechodil bych v závěru článku až ke slovu "vražda". To je prosím "zabití z nedbalosti". Nedbalost totiž jasně ukazuje, že zabití nebylo úmyslné, proto nemůže být klasifikováno jako vražda.

0 0
možnosti
A

adam72

20. 8. 2011 18:11
Re: autore

celkově ale R^

0 0
možnosti
PR

Patrik33

20. 8. 2011 16:23
Narodil jsem se císařským řezem

a není síly, která by mně nebo rodiče přesvědčila, že porody doma jsou bezpečné. Máma rodila v porodnici a když jsem se začal v průběhu porodu dusit, okamžitý lékařský zákrok mi zachránil život a nemám ani zdravotní postižení.  Porodní asistentky by z finančních důvodů rády viděly, aby mohly vést plánované porody doma, bez lékaře (v nemocnici můžou). Měly by svoji živnost a slušně by vydělávaly. Je jim úplně jedno, že některé rodině se v důsledku nedostatku kyslíku narodí postižené dítě a osud této rodiny. O dalších rizicích ani nemluvím (např. krvácení matky, smrt dítětě). Tak blbnou matkám hlavy, aby vytvořily tlak veřejnosti na placení domácích porodů. Zatím to dělají tak, že tvrdí, že šlo o překotný porod. Za zpackaný porod byla souzena prezidentka unie porodních asistentek.

http://www.denik.cz/z_domova/porodni-asistentka-konigsmarkova-je-pred-soudem.html

5 0
možnosti
C

culka

21. 8. 2011 10:53
Re: Narodil jsem se císařským řezem

Porody doma jsem ušetřila své pojišťovně docela hezkou sumičku. Slušně jsem zaplatila asistentce ze své kapsy. Za podobně nekomplikované porody platí pojišťovna porodnici přibližně dvakrát tolik. Pro mě se onen odpor zakládá na lásce k penězům.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

20. 8. 2011 15:58
Pokud pomoc nepotřebovala,

neměla ji volat. Rozhodnutí soudu je ostudné.

4 0
možnosti

STOP 09

20. 8. 2011 22:22
Re: Pokud pomoc nepotřebovala,

R^

0 0
možnosti