Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tomas123456

28. 12. 2011 21:39
Šokovaní novináři a uvolněné limity

Ve svém příspěvku píšete, že novináři na vše skočí, neptají se na podstatu a lidé ji nechtějí vědět. Připusťme, že novináři nejsou v problematice zorientovaní. Proč jim "nedáte školení"? Proč nezorganizujete tiskovou konferenci k danému tématu, kde byste stručně popsal konkrétní téma a pak zodpověděl dotazy? Nikdo nemá zájem o interview s Vámi? Vědí o Vás? Lidé se ptát sami politiků nebudou. Uvolnit limity na poskytování zdravotní péče, aby mohli pacienti "hlasovat nohama"? Myslím, že nějaký strop být musí. Jinak by se "všichni" jezdili léčit jen do pár nemocnic (těch s nejlepší pověstí v oboru) v republice a na okresech by zbyla jen pohotovost a LDN..

0 0
možnosti
AT

Antek

3. 11. 2011 7:40
Zdravotnictví

Dva pacienti, dvě různé ordinace.

Dva pacienti odkulhají současně na dvě lékařské kliniky se stejným zdravotním problémem. Oba mají těžkou poruchu chůze,zdá se,že potřebují náhradu kyčelního kloubu. PRVNÍ pacient je vyšetren během hodiny, stejný den je zrentgenován je vyzván k nástupu na operaci příští týden. DRUHÝ pacient navštívi obvodního doktora. Ten jej pošle ke specialistovi, kde je objednán na vyšetření za 8 týdnů.

Posléze je zrentgenován a jeho snímek je prozkoumán až následující týden. Konečně je mu naplánována operace, na kterou má nastoupit za dalšího čtvrt roku.Proč jsou takové rozdíly v zacházení se dvěma pacienty?

PRVNÍ z nich je zlatý retrívr. DRUHÝ je důchodce.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

3. 11. 2011 15:56
Re: Zdravotnictví

To je možná dobrý vtip, ale v reálu, pokud by důchodce platil stejně- tedy cash jako retrívr, bude  postupováno stejně. Pokud se Vám to nezdá, komunikujte to s ředitelem vlastní pojišťovny.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

2. 11. 2011 20:57
K čemu máme tolik zravotních pojišťoven,

když na kvalitu zdravotní péče nemá konkurence (?) mezi nimi naprosto žádný smysl pro pacienta. Nevíte ??

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

2. 11. 2011 21:18
Re: K čemu máme tolik zravotních pojišťoven,

Naskakujete na bludy politiků. Pojišťoven ať je , kolik se chce. Problém je, že pracují s veřejnými penězi a pro veřejné peníze musí být striktní pravidla. V Pojišťovnách se náklady na vlastní provoz snížily na 2% vybraného, míň to nepůjde, jak je vidět ve světě.Takty některé proto zkrachovaly Takže to je OK, máte jedno, jestli pojišťovna je jedna nebo 20. 2% je pořád stejně. Problém je, že nesmějí soutěžit, že když některá uspoří a mohla by to dát do pacientů, tak jim to stát sebere, prostě nefunguje to, jak má. Počet pojišťoven je oblíbená vějička politiků, musejí ukazovat, že proti něčemu bojují, když jsme si je zvolili....

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 11. 2011 20:29
dá se říci

Že novináři už se politiků neptají protože jim jejich lži nevěří,a ani nevěří že by splnili to co ve svých sdělení slibují. A ani nemají zájem tyto nepravdy předávat svým čtenářům a být tak za ně jakkoliv zodpovědní.

Pokud snad někteří občané ještě mají tolik času a iluzí aby ještě politiky vyhledávali,kladli jim otázky, dostávali na ně populistické ujišťování a vyhýbavé odpovědí plné frází a výmluv, je to na nich...

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

2. 11. 2011 20:34
Re: dá se říci

U novinářů je to jistě jinak. Stačí krev, populistické křiky, dramata- k prodání reklamy a k tomu, aby dostali výplatu. Protože obecenstvo ani nic jiného nežádá.

U politiků - jistě populismus hrubého zrna... ale při trvající paměti lidí- přijdou další volby, ... neměly by nám stačit výmluvy a populismus ze stejných úst.

0 0
možnosti
DK

dakram1

2. 11. 2011 20:14
Zajímá...

Zajímá mě jedna věc..zrušíme do konce roku cca 1500,- lůžek a příští rok další...ale k tomu se váže počet lékařů...sester...pom. personál...ty budou vyhazovat?

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

2. 11. 2011 20:21
Re: Zajímá... No to je otázka!

Těžko říct. Zdravotníků je spíš nedostatek,  akutní jsou asi místy navíc- hlavně lokálně, Chybí rehabilitace, doléčování, sociální lůžka a bude jich potřeba stále víc.

Má to další háčky- lůžka zruší- kdo rozhodne kde a kolik? Moudrý úředník v Praze? Víc v jiných článcích mého blogu.

Platba není a nebude vázaná na lůžko. Co kdyby uvolnili limity zdravotnickým zařízením, platby šly za pacientem jak slibují a pacienti by hlasovali vlastníma nohama, kde jsou která lůžka potřeba?

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik