Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

zpetak

8. 6. 2011 20:20
No, nevim.Nikde na svete jsem nepotkal chudeho zubare.

Ani v Cesku.

0 0
možnosti
PK

repanak

8. 6. 2011 20:19
Je možné, že amalgámové plomby jsou ztrátové,

ale nemyslím si, že by stomatologie byla pro zubaře neekonomická (z dlouhodobějšího pohledu) a hroutila se jedna ordinace za druhou. Moje snacha jede naplno, nové pacienty nebere a vydělává velmi slušně. Samozřejmě ne tolik jako v Německu nebo za svého několikaletého pobytu v Irsku.

0 0
možnosti
R

raks

8. 6. 2011 20:17
tak nám už konečně sdělte

jméno zubaře, který žije pod životním minimem. Zajedu se na něj podívat. Pokud tedy něco umí...

Vy i já víme, že lidé jezdí ke svému zubaři z Prahy do Brna, druzí z Brna do Prahy, Liberce, Plzně atd., a že jsou to platby a výkony, o kterých pojišťovna nemá potuchy.

Amalgamové plomby je téma pro plebs. Zubaři vědí, jak na to...:-(

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

8. 6. 2011 22:28
Re: tak nám už konečně sdělte

takového zubaře neznám a tvrdím, že se mají podstatně lépe, než doktoři v nemocnici. O tom ale ten článek není. Plomby jsou jenom ukázka toho, jak dementně funguje systém  zdravotnictví u nás. Nějaké plomby si nakonec zaplatíte, nebo je vynecháte, když ale půjde třeba o léčení zásadní nemoci, může být(nejspíš bude) takto dementě naceněná a pak si trvejte na nějaké kvalitě a úrovni. Nějak si to domyslete. A nemůžou za to ani zubaři, ani jiní zdravotníci, to si pište.

0 0
možnosti
J

jurneff

8. 6. 2011 18:40
Je to manipulace zubařů

Ano, při započtení režie obsahující např. odpisy všeho nakoupeného vybavení, může dělat cena plomby 400 Kč.

Pokud by plomby nedělali, bude křeslo v tu chvíli prázdné, ale cenu pořízení musejí tak jako tak za tu chvíli splácet, sestra bude sedět, ale stejně ji platím, atd.

Tzn. i když dám cenu plomby jen za materiál a energie (extrém), pořád neprodělávám. Je to klasika - prodej za holou nákladovou cenu. Chápu, že chtějí víc a že chtějí amalgámem umořit i milionové křeslo.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

8. 6. 2011 18:50
Re: Je to manipulace zubařů

Docela bych Vám přál vyjednávat nějakou cenu s pojišťovnou.Budete mít vše pekelně přesně doloženo, propočítáno....a budete jednat a jednat a jednat třeba i deset let a efekt 0. R^

0 0
možnosti
R

raks

8. 6. 2011 17:44
nic není zadarmo

když si řidič pořídí kamion na leasing, stojí to víc než zařízení ordinace. Dělá v kuse

co to dá. Stará se o své kšefty, fakturaci, pojištění. Nikdo mu povinně nevodí dopravce. Kdyby někomu řekl "odvezu Vám to za šest týdnů", tak skončil. Jak tak vidím tu debatu, asi budeme muset pozvat zubaře ze zahraničí. Ti naši jsou naprosto vyčerpaní, zbídačelí, strhaní a chudí. Radši půjdou dělat ....- ale co vlastně?

Když špatně opraví zub, kdo je za to potrestán - no jenom pacient.  Jaká odpovědnost? Už někdo vysoudil zbytečně vytržené zuby ? :-(

0 0
možnosti
VC

vena65

8. 6. 2011 19:25
Re: nic není zadarmo

Chcete -li srovnávat zubaře s řidičem, pak jim také stanovte stejné podmínky. Žádná pojišťovna a zákazníci ať si vše platí. Kdo se chce soukromně pojistit jak je libo. Viděl byste jak by byli zubaři hýčkáni.

0 0
možnosti
MM
DG

dashag

8. 6. 2011 21:18
Re: zajímavá tabulka cen

To znam. Kdyz me loni pri navsteve CR chytl zub, musela jsem k zubari  = soukromnikovi. Byla jsem v ordinaci asi 5 min a za vyfouknuti vzdychem kousicku neceho co se mi do zubu dostalo a doporuceni svycarskeho zubniho kartacku jsem zaplatila 1500,-. Nauctovano to bylo jako konzultace 8-o8-o8-o

0 0
možnosti
PH

petrph

8. 6. 2011 16:34
problém je v tom,

Že Heger lže jako když tiskne. Jak může současně tvrdit, že bude placený nadstandard vedle standardu v ceně pojištění, když současně chce platit standard v hotovosti.

Je fakt že zdravotní reformou ve stylu-platím si povinně zdravotní pojištění plus platím si standard v hotovosti plus na nadstandard si ještě připlácím by vysoce překonal myšlenky a  důchodovou reformu svého guru, chemika Kalouska...:-)

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

8. 6. 2011 17:11
Re: problém je v tom,

Myslím že nelže, že to říká na plno, akorát novináří to nevezmou.... docela to vysvětlil  v nedělní partii na primě. Myslím , že ho tlačí ekonomika a hledá každý groš (tady mám dojem 1,2 mld) kde by ušetřil za každou cenu a bez zdravotního rizika. To zubní kazy jsou.

Druhá Pravda v ČR nestravitelná je prolomenítolik propagované  hranice- základní výkon zdarma !! Myslím si, že  mediálně je to neštěstí, jako obvykle  zdravotníci nejsou mediální borci ani manipulátoři, berou to tak, že kdy je jim to jasné, tak to pochopí každý..... a ono ne.

Elegantní řešení by bylo- bazál platit pojišťovnou, ale přátelé v reálné ceně, cokoliv navíc- platí se pojišťovnou bazál a pacientem příplatek. V Anglii je to např tak, že buď jdede do NHS - tedy státního, nebo do privátu- a tam platíte kompletní cenu.

0 0
možnosti
V

viet

8. 6. 2011 16:17
blbosti

Asi si nikdo nevšiml, že tlachy o placení amalgamových plomb prolamují jedno dosud nepřekročitelné tabu: V každé skupině indikací musí být alespoň jedna standardní, která je placená ze zdravotního pojištění. Pokud by výplň zubu mohla být z dřevěných pilin, budiž to standardem. Je-li nejlevnější amalgam, pak není o čem diskutovat a zubaři ať řeší plombování s pojišťovnami, nikoliv s pacienty.;-€

0 0
možnosti
VC

vena65

8. 6. 2011 16:20
Re: blbosti

Jistě, ale i za tu nejlevnější variantu by se měla hradit skutečná cena a je jedno jestli pojišťovnou nebo pacientem.

0 0
možnosti

jakobin česky

8. 6. 2011 15:32
Blábol

!!

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

8. 6. 2011 16:09
Re: Blábol

ve které části? Co vidíte jinak? Napište.:-P Jinak vypadáte jako slepý střelec- v lepším případě.

0 0
možnosti
KJ

Karel Jiráček

8. 6. 2011 15:03
Kalkulace

Můžete místo fráze "lékaři to mají zkalkulované" uvést nějaká skutečná čísla ? Nepochybuji, že náklady na zařízení a provoz ordinace skutečně existují, ale pokud odečteme materiál, potom při cca. 10 minutách práce vychází požadavek 2400,- kč/hod. To není zase tak úplně málo.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

8. 6. 2011 15:27
Re: Kalkulace

nejsem zubař, ale vím, že už za Pekárka se dělali profi firmama kalkulace cen pro jednotlivé ambulance a docela bych tomu věřil. Tyto kalkulace se také opakovaně předkládaly k jednání s pojišťovnou a pokud by nebyly v pořádku, věřte tomu, že by to bylo to první, co by jim politici omlátilin o hlavu. Osobně mám dojem , že je to kalkulace ještě docela při zdi. Taky nemůžete počítat 10 min, nevím, zda jste byl někdy u zubaře, ale pokud počítáte čas od příchodu do odchodu (ambulance je Vámi blokovaná), nemůže jít o 10 min ani náhodou ani za malý kaz. V textu píši průměrný kaz v průměrném čase nebo něco takového.A cena od 400 výš, protože pokud se pracuje déle a v pečli s požadavkem na vysokou kvalitu, použije se nadstandard amalgám..... jsme úplně jinde. Věřit mi nemusíte, zeptejte se svého zubaře.;-)

0 0
možnosti