Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Selucký, nejsem zdravotník, jsem jenom pacient a měl jsem tu čest strávit týden v jedné nemocnici. Nevím zda lékaři přistoupili na hru o body, ale když jsem šel na předoperační vyšetření, tak mně pan doktor v nemocnici dal papíry a sdělil mi, že na odběr krve mám jít k tomu lékaři, na EKG k jinému. Podivil jsem se. vždyť vyšetření krve dělají v nemocnici a EKG tam mají také. Při nástupu do nemocnice jsem se podivil podruhé. přinesli mi večeři = dva krajíce chleba, k tomu sýr ve vaničce z nějž by měla večeři celá má rodina a čaj, tak jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou. Za tohle musí platit nějaké gastroslužbě? Potřetí jsem se podivil, když během dopoledne pacienti pobíhali z jednoho vyšetření na druhé, všude plno, čekalo se před vyšetřovnami, přístroje jely naplno. Kolem poledne, kdy se lékaři a zdravotncký personál začali trousit do jídelny, vše začalo tichnout a úderem druhé hodiny vše skončilo. Pacienti bloumali po chodbách a nikdo je nevyšetřoval, na oddělení byla jenom nějaká služba, všechny vyšetřovny čekaly jenom na náhlé případy. Podle mne to je naprosto neorganizovaný chod. Což není možno aby různé vyšetřovny jely na dvě směny? Aby ty drahé přístroje byly využity? O ochotě některých lékařů - shodou okolností to bylo v době, kdy děkovali a chystali se odejít, ani nemluvě.Potom jsem měl možnost zažít vyšetření na magnetické rezonanci. U soukromé zdravotní společnosti, z běžného zdravotního pojištění. Po objednání vyšetření jsem šel na řadu během 3 dnů. Pravda bylo to v v neděli  a v 10 hodin večer. Ochota, příjemní čekání do 30 minut. A teď mi řekněte, nejsou všichni placeni z jedněch peněz?

3 0
možnosti
JS

Dělám v nemocnici Agelu. Hlídají si provoz slušně.

Jinak kontrolní otázka . Kdo za to může? Nápověda: Ten kdo nastavuje pravidla. Víte kdo to je?

2 0
možnosti
MP

Souhlasím.Zdravotnictví je socialistické,proto takové hospodaření,proto chybí motivace k hospodaření a vztak k pacientovi.Velmi zajímavé řešení kapitalististického zdravotnictví měl Julínek,nyní má Strana svobodných.Stojí za to přečíst a v dalších článcích o těchto návrzích diskutovat

3 0
možnosti
MP

Pracuji v nemocnici.Většina lékařů má samozřejmě auto.Doplácí-li lékař některé léky za pacienta,pak asi není tak špatně placen.Lékaři mohou ušetřit na mnoha věcech-atd.Nepředepisovat léky lobujících firem,kdy má lékař placenou dovolenou za předpisy těchto léků,neobjednávat zbytečné přístroje a často i nový nábytek,a hlavně neposílat pacienty na zbytečná vyšetření.Pracuji v nemocnici,take jeden z mnoha příkladů-pacient s trávícími potížemi jde na oční,ORL,kožní atd.Až po týdnu jde na gastro či sono.Několik stejných pacientů jezdí každé ráno na CT,LOK nespolupracuje ne řešení těchto problémů a na snižování akutních lůžek.Lékaři mají kde šetřit.Že si dělají z pacientů rukojmí,to  je skutečnost.Dobrý i špatný lékař jsou hodnoceni stejně.Vidím každodenní plýtvání a naopak šetření na nesprávném místě v nemocnici.LOK by neměl politizovat,zvlášt  Kubek,ale s MZ spolupracovat na reformě,která už dávno měla být hotová.Chybí motivace v zdravotnictví a stále je k pacientovi vztah ne zrovna nejlepší.Kubek mě šokoval-chce psát recepty ne papír,ne přes PC-chce snad zaostalé zdravotnictví?

5 2
možnosti
JS

trochu k úvaze speciálně pro Vás. Moc mají politici. Peníze mají politici, stát. Pravidla fungování zadávají politici, stát, pojišťovny. Mrhání dovoluje systm. Nastavený a udržovaný státem. OK? To souhlasí?

A teď pozor otázka. Proč tydle ti hošani šikovní za dvacet let neuděleli nic pro to, aby to bylo lepší? Ba naopak, hodně dělají pro to, aby to bylo horší? Proč pane, proč? 20 roků je celkem dost času nejenom na žvanění.

Je v tom nějaký problém, který nechápete?

2 1
možnosti
PV

Článek je špatný. Z pohledu literáta je bída špinit ve svém textu jiného autora za jeho názory. Napište si svůj! Což jste sice udělal, ale s trapnou předmluvou a nepravděpodobnou výmluvou, že vás nepustí do diskuze. Všichni přeci víme, jak si pan Matějka tyhle debaty užívá. A za druhé, pohled lékařský. Neznám vás, nevím jaký jste lekař, taky mě ani nenapadne napadat vaše názory kolem medicíny. Ale můj skromný názor: je mi padesátpět a jedinou skutečně respektovanou osobou, s kterou jsem se za ta léta v zdravotnickém zařízení setkal, byla setra naší paní doktorky. Už se lekařům vyhýbám, pomoc hledám u sebe, popřípadě v alternativních oblastech. Pěkný den.

4 4
možnosti
JS

Děkuji a přeji pevné zdraví. Do diskuse jsem se fakt nedostal, našel jsem náhodou článek hned při otevření a tak mne to rozhodilo že se nejde dostat do diskuze, že jsem napsal reakci svoji zde. Problém je taky, že je to na rozsáhlejší reakci a to se do diskuse nevejde. Mimochodem.

Později už diskuze běhala a zapojil jsem se i tam.

Měl jsem tento článek vymazat?

3 1
možnosti
Foto

Vy ve svém článku: "Fakt je, že nastavení systému dělá stát (pojišťovny) a jeho řízení drží pevně v rukou." Já ve svém článku: "Problémem veřejného zdravotnictví je totiž sám princip veřejného zdravotnictví." A všechno ostatní je tomu podřízeno.

2 2
možnosti

Ubohost naše zdravotnického systému tkví v tom jeho financování veřejnoprávním pseudopojištěním, které je vydatně rozkrádáno a tunelováno, ve kterém lékař nesmí léčit podle potřeb svého pacienta a ve kterém pacient nemá právo sledovat tok svých peněz, a za to, že si je nechává rozkrádat, není zodpovědný za proplacení zdravotní péče. To se to tuneluje ta naše zdravotní daň!

:-)

2 0
možnosti
PP

Víte, dokážu pochopit, že dobří lékaři by měli být dobře zaplaceni, v mnohém máte pravdu, ale jednu věc jsem nepochopil ani já. Když tu probíhala akce "Děkujeme, odcházíme", zarazilo mne, že se má vlastně přidat všem lékařům stejně. To byla asi jedna z věcí, kterou protestující lékaři odradili část sympatizantů, a to včetně mé maličkosti. Nejsem už zas tak úplně mlád a za svůj život jsem poznal skutečně dobré lékaře, ale taky tzv. CVACHY (pro neznalé si pusťte Nemocnici na kraji města). A nerozumím tomu proč by se mělo oběma, tedy jak tomu dobrému tak i tomu špatnému přidávat stejně. To jsou socialistické metody - všichni budeme mít stejně bez ohledu na kvalitu odvedené práce. To je věc, s kterou bych opravdu souhlasit nemohl!

2 2
možnosti
JK

J81a17n 69K28l61á78s19e65k

16. 2. 2013 19:29

Ano, v justici taky přidávají všem stejně. A tam navíc nejsou ani za nic zodpovědni, ani si nemůžete vybrat .

2 1
možnosti
JK

J61a86n 42K75l54á37s92e36k

16. 2. 2013 18:54

Tak nejlépe jsou na tom soudci. Ti si prostě sami rozhodnou, že jsou jejich platy nízké a ohrožují tak jejich nezávislost, a přidáno dostanou okamžitě. A kolik procent obyvatel, kteří s nimi byť jen v civilním řízení přišlo do styku, je s kvalitou jejich práce spokojeno?;-)

3 0
možnosti

Nejhorší je, že stejně jako u nezaplaceného soudce je občan ohrožen v právu, tak u nezaplaceného lékaře je občan ohrožen na životě! Ale to nikomu vůbec nevadí!!!

:-)

1 1
možnosti
JH

J46i87ř82í 26H95a26n84s

16. 2. 2013 18:54

:-)Asi nestřelil, v opačném případě by pak musel postřelit sám sebe.

3 0
možnosti
JS

;-D To mne nenapadlo, když jsem to psal

2 0
možnosti
IF

Pane doktore, vím, že jste se zúčastňoval debat i na D-F a tam to je mnohem ostřejší než zde ;-) Tam si ani pan Matějka netroufne ;-) A na rozdíl od jiných potrefených lékařů jste tam diskutoval rozumně a proto jsem i zde rád za Váš pohled z druhé strany. Díky.

4 1
možnosti
JS

Děkuji. Jsem už poněkud stár . Snažím se alespoň šířit pravdivé informace. DF je dobrý, diskutéři se moc nemažou, já to hodně přivítal, je lepší ostrý názor proti než třeba nadávky k osobě. Velmi to tříbí myšlenky, dost to změnilo můj pohled na to, jak věci ze zdravotnictví vnímají občané. A protože jsem z naprosto řadové rodiny, nelékařů, nevysokoškoláků, nemám problém podat informaci tak, aby byla pochopitelná komukoliv.... ale stejně to moc nepomáhá....

4 0
možnosti
JT

J59a68k71u66b 64T58r33e67n96k

16. 2. 2013 18:33

Pane doktore, bohužel píšete pravdu  (mám doma také zdravotníka) takže se Vám tady v socanském a nevzdělaném Česku mnoho úspěchu nedostane.

4 0
možnosti
JS

Vím. Pracoval jsem v zahraničí

4 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik