Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dr No

6. 3. 2011 23:34
Se zdravotnictvím bude víceméně spokojena většina

ať už bude jakékoliv. Je to prostě tím, že u tak abstraktní věci jako je zdraví neexistují objektivní měřítka. Když vám v servisu špatně opraví auto, většinou to dřív nebo později poznáte. Když doktoři odfláknou péči o vaše zdraví, jak poznáte, že to mohli udělat líp? Kde máte nějaké srovnání, že by ten výsledek mohl být lepší než je?

0 0
možnosti

Danny boy

7. 3. 2011 7:30
Re: Se zdravotnictvím bude víceméně spokojena většina

Nepoznáte. Problém je, že téměř každý, pokud po těžké nemoci nemůže hned běhat maraton, si myslí, že pro něj lékaři mohli udělat víc.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

6. 3. 2011 22:35
Současný systém je ideální

veškeré tzv. reformy zdravotnictví jen zplundrují Rv

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

6. 3. 2011 22:58
Re: Současný systém je ideální

Z čeho tak soudíte, že je ideální? Většina lidí, kteří do toho vidí si myslí pravý opak.Nevím, pohledejte si fakta...některá jsem okrajově zmínil, těm nevěříte? Dají se dohledat.

0 0
možnosti
B

bla23bla

6. 3. 2011 22:21
Problém i pro odborníky a vliv peněz k tomu

Vážený pane doktore, u nás přece nemáme zdravotní pojištění, ale zdravotní daň!!! Z toho pak vyplývá přerozdělování peněz mezi pojišťovnami, neexistující definice nadstandardů ani drg plateb, rozhodování o úhradě léčiv v SÚKLu, ačkoliv to mají platit pojiš´tovny (nestátní a nezávislé :-) ) a další zdánlivě nelogická opatření. Ale pokud se na to podíváte jako na daň, najednou to vše sedí. On je to také mocný nástroj v rukou vládnoucí strany - modré nebo oranžové, vše jedno. Velké peníze vždy přitahují příživníky a ti by přišli o moc, pokud by se to vše ubíralo logickou cestou. Bohužel akce DO nebyla využita k realizaci velmi nepopulárních opatření, ačkoliv nekapitulatská reakce měla velikou podporu populace, škoda... Třeba zrušit nemocnici v Kyjově? :-) Vláda se mohla chovat podle hesla "nenahraditelných lidí jsou plné hřbitovy" a pacienti by to jistě pochopili. Škoda zmařené šance.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

6. 3. 2011 22:56
Re: Problém i pro odborníky a vliv peněz k tomu

Vážený diskutující! Že nejde o pojištění nějak píši v úvodu a celkem se zbytkem Vašeho textu souhlasím. ušení lůžek je velmi legitimní dotaz a občan by se tentokrát nemusel nechat zmanipulovat. Jinak nemocnici v Kyjově  postavili logicky v centru regionu s dobrou dostupností všemi směry a jistě by měl mít každý okres slušnou nemocnici +- této velkosti a tohoto složení. Podívejte se do sousedních  fungujících zemí, kde a jak jsou rozloženy lůžka.  ;-) 

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 3. 2011 21:58
občané s tím nic neudělají

Jich se totiž nikdo na nic neptá-paradoxně ani před pár týdny se jich nikdo neptal, ani celostátní politici,ani hejtmané, ani třeba ředitelé nemocnic, jak by se měla řešit krize ve zdravotnictví-tedy zda by upřednostnili  například zrušení některých (tj. svých nejbližších)nemocnic a dojíždět l kus dál, nebo zvýšení zdravotního pojistného, nebo dejme tomu zavedení přímých plateb ve zdravotnictví.Ani bůůů-vsjo jásno, sám vše rozhodl pan ministr zdravotnictví s řediteli pojištoven.

A takhle to bude i dál vláda jede jako tank, nedohaduje se s nikým, neposlouchá názory a námitky nikoho.Lidé už jsou teď naštvaní kvůli loňským škrtům, teď se k tomu ještě nárůst DPH a zmršená důchodová reforma.

Jestli se lidé rozhoupou a půjdou je vypráskat z parlamentu, tak jim k tomu můžou připočíst i ten bordel ve zdravotnictví. Jinak se asi nezmění nic...

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik