Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Bohužel, lidé stále většinou věří politikům, že když dají na zdraví občanů o 15% méně peněz, že dostanou za to více zdravotní péče!R^

0 1
možnosti
ZK

Z63d16e22n48a 35K11o93č11í

16. 2. 2013 16:32

Prostě platy lékařů jsou vyšší, než do zdravotnictví ročně nateče peněz !!

1 2
možnosti
ZK

Z78d63e58n78a 12K27o77č55í

16. 2. 2013 16:41

Před 20 lety se dost nesmyslně nastavily podmínky financování a čerpání nákladů ve zdravotnictví. Za 20 let žádný ministr nenašel odvahu na změnu, nebo alespoň na výraznou úpravu zjevných nesmyslů a zdravotní pojišťovny si začaly samy dělat co uznaly za vhodné. No a ministerstvo pod nátlakem LOK ....... jenom ustupovalo a ustupovalo a pokud bylo nejhůř, tak poslalo fakultním nemocnicím, či zdravotním pojišťovnám nějaký ten obolus, či vydalo vyhlášku, či veřejný příslib ......... s tím, že ono to zase nějak dopadne. ;-D

0 1
možnosti
VS

Pane doktore, Vaše srovnání růstu ekonomiky se zdroji do zdravotnictví trochu kulhá. Jaká je korelace mezi těmi dvěma veličinami? Smíchal jste dohromady páté přes deváté.

Navíc jste se ani nepokusil, jako konečně každý lékař, ani nepokusil připustit, že skutečné šetření a racionalizace ještě do zdravotnicví nedorazila. Peníze se tam válí na zemi, jenom je pomocí jednoduchých metod zvednout. Zaměstnejte člověka z průymslové sféry a nebudete stačit kulit oči, kolik úspor je možné najít tam kde nikdy nikdo s ničím nešetřil.

3 3
možnosti
MJ

Podle WHO máme nejlepší poměr mezi náklady x kvalita na světě! Podíl výdajů na zdravotnictví máme v porovnání s vyspělými zeměmi OECD velmi nízký. Tahle vláda jen rozvrací poslední zbytky toho, co je v naší země za málo peněz kvalitní. A rozvrací to tím, že omezuje výdaje a tyto jsou pak rozkradeny jinde.

3 4
možnosti
JL

Pane doktore, nemáte pravdu. Kdyby byl konečným příjemcem skutčně pacient, pak by to byl pacient, který by platil, byť prostřednictvím státu. A každý lékař by byl odměňován za ošetřeného pacienta a ne za počet pacientů v kartotéce. Nemocnice by nedostávaly peníze za počet lůžek, ale za počet pacientů. Nemocnice by neplatily předražené gastroslužby, vždyť určitě samy umí nakrájet chleba, uvařit čaj k tomu dát trojúhelníček sýra, malé máslo. Taky by pak nenakupovaly drahé a mnohdy i předražené přístroje, pro které nemají využití, neposílaly by pacienty na předoperační vyšetření k soukromým specialistům, udělaly by ho levněji samy. Necpaly by do pacientů předražené léky, hledaly by ty levnější, prostě by se samy staraly svou o ekonomiku.

5 3
možnosti
JS

Situaci, že pacient má nějaký vliv na to, jak a kde se co platí je kýženým cílem všech solidních doktorů. Že netušíte, jak jsou placena zdravotnická zařízení vám ani nevyčítám.Že nemáte tuchy, kde je problém a kdo je jeho původcem je trochu zásadní nevědomost, nebo zaslepenost, nebo nezájem.

Z volných zdrojů se opravdu dá zjistit, jak to je.

2 1
možnosti
OF

R^

Už se těším na ten kvíkot. Polanecký, Streit, Olšer a otatní.

3 4
možnosti
JS

zatím ticho. Snažil jsem se tam dát jednozačná fakta, čísla... to se těžko přetlačuje

4 2
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Životní optimista v pesimistickém světě. Někdy nahoře a někdy také hodně dole. Lékař od roku 87 optimistického oboru s praxí tam i jinde. Také občas neklidný cestovatel hledající spíš "krásné lidi" než krásné stavby.

Seznam rubrik