Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DITM

Dr. Ing. Tomáš Marný

27. 3. 2011 14:38
...

„Tělo nemá jinou možnost, než nás napomenout bolestí,“ říká MUDr. Jan Hnízdil. „Pokud si jen vezmete prášek a informaci nepochopíte, pouze vypnete varovný signál." MUDr. Jan Hnízdil má klasické medicínské vzdělání, je atestovaným internistou a rehabilitačním lékařem. Přesto je v jistých odborných kruzích považován téměř za vyvrhele. Věnuje se totiž psychosomatice a celostní medicíně, na něž se oficiální věda dívá s určitým despektem, ale zejména pro svoji kritiku „obchodníků se zdravím“. Jeho snahou je totiž uzdravovat: „Jenže v tomhle systému je doktor placený za to, že lidi léčí, ne za to, že jim radí, co mají dělat, aby se uzdravili. Každý uzdravený člověk znamená ekonomickou ztrátu.

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

23. 3. 2011 22:14
S alternativní medicinou

je to jako s jinými obory. Jsou tam neschopní jedinci, někdy i podvodníci, ale jsou tam i lidé, kteří vyléčit dokážou. Je to každého osobní odpovědnost (jestli ještě víte co to je) pro jaký způsob léčby se rozhodne. Autorovi bych doporučil, ať si článek uschová a za deset let ať si ho přečte.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

24. 3. 2011 16:22
S alternativní medicinou

Děkuji za radu. Krom toho napadáte to, co já nijak nepopírám, že tedy se dá , mnohdy daleko elegantněji, vyléčit nemoci pomocí jiných postupů, než které doporučuje věd.

 A že jsou odborníci a "odborníci" v každém oboru je docela jisté, to se snad ani diskutovat nemusí.

 Mám ale jiný problém- viz moje réakce níže, ať se nemusím opakovat.

Snad zopakuji- přečtěte si můj původní text na blogu

0 0
možnosti

dva mraky

23. 3. 2011 21:23
vždy to může být jinak

Vždycky je potřeba být otevřený tomu že něco může být jinak. Zde je příběh žaludečních vředů:

Býval to obrovský problém, hodně se mluvilo o stresu, musely se držet diety a dělat velké operace. Tehdy někdo tvrdil že citlivější je krevní skupina 0, tohle tvrzení se pak považovalo za ukázkový a směšný případ bludu. Léta běžela a objevily se účinné léky na snížení sekrece žaludeční kyseliny. A bylo to lepší ale furt ne dobré. Pak se začalo stále ukazovat že asi bude vřed způsoben bakterií Helicobacter pylori a že by se třeba dal léčit antibiotiky spousta lidí tomu nevěřila a dokonce "dokázali" že tato bakterie vřed nezpůsobuje, ale výzkumníci nakonec dokázali že H.pylori za vřed zodpovědná je. Pak dokázali že krevní skupina je spojena s charakterem receptorů na žaludeční sliznici a že zrovna na ten typ který mají nositelé skupiny 0 se H.pylori zvláště snadno přichytí a hle vyvrácený blud byla pravda.

 Žaludeční vřed se přesunul mezi dobře vyléčitelné nemoci.

0 0
možnosti

dva mraky

23. 3. 2011 21:26
Re: vždy to může být jinak

A jestli chce dokázat něco alternativní medicína musí vzít na milost západní dokazovací metodiku. Protože tvrzení ve stylu "ono to tak je a kdo tomu nevěří je ovce"  sice mluvčímu poskytne zadostiučenění jak to všem natřel, ale to je všechno 

0 0
možnosti
Č

čudla_1

21. 3. 2011 21:52
úsměvné

Typický postoj západního lékaře a medicíny praktikovaný po desetiletí. Mimochodem nevšiml jsem si, že by v ČR byli lékaři nějak superodpovědní, za svůj zmrvený zákrok v nejhorším dostanou podmínky. Ale obvykle nic, protože se masivně falšuje a přepisuje dokumentace. Což musíte jako lékař vědět, ikdyž to jistě popřete. A další problém je, že západní medicína neléčí ona pouze mírní příznaky. Máte vysoký tlak? Tady máte prášek který vám jej sníží. Ale příčina vysokého tlaku zůstane. Pouze se projevy nemoci potlačí. Myslím, že umění západní medicíny je vidět na zdravotním stavu populace a ta je rok od roku katastrofálnější Jirko.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

22. 3. 2011 20:45
Re: úsměvné

Podepisuji svoje články plným jménem, pokud se známe, taky se můžete odhalit, nebo mi prosím netykejte, velmi hluboce nesouhlasím s Vašimi názory okolo medicíny a považuji je v jistém aspektu za docela nebezpečné a to nejenom pro Vás, ale i pro Vaši rodinu a společnost. Možnosti této diskuse nedávají šanci něco vyargumentovat, napište plnohodnotný článek o léčení, vemte to i historicky a přimelte do toho i očkování. Rád si to přečtu. Štěky na diskusi jsou k ničemu.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

10. 3. 2011 12:50
kult medene spiraly

Nejvetsi legrace by byla, kdyby to otec vyrobil z bronzu nebo neceho podobneho a kult by fungoval nerusene dal ;-D

0 0
možnosti
BB

Beránek boží

10. 3. 2011 12:55
Re: kult medene spiraly

Neposmívej se naší rodině! :)

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

10. 3. 2011 11:28
Já článek podepsal plným jménem a bez titulů a nemám problem

Za svoje jméno se nestydím, svoji profesi netrajím, ale do svých blogů ji moc nepletu, píši jako občań s nějakými zkušenostmi a názorem.Asi máte nějaký problém se svou identitou, což velmi relativizuje Vaše názory na léčení, třeba s nimi máte podobný problém ...

JS

Re: spolupráce lékařů s alternativcipane doktore, mozna byste si mohl uvedomit, ze jste na netu a ze ty tituly mam prave kvuli podobnym jako jste vy nebo sipomat. nehodlam se vam zpovidat, ani rikat sve prave jmeno. ;-D nebo hodlate od vsech ziskat a tahat jejich pravou identitu? tak se laskave uklidnete a zacnete konecne premyslet. vase dogmaticke chovani nejen v clanku, ale i tady v diskuzi ukazuje, ze jste toho zatim moc nepochopil.

10.03.2011 10:55Dr. Ing. Tomáš Marný

reagovat

0 0
možnosti
VS

Astaroth

10. 3. 2011 12:38
Re: Já článek podepsal plným jménem a bez titulů a nemám problem

Tyhlety internetove "trolly" je lepsi ignorovat, oni pak, jsa nedoceneni, zajdou na ubyte.

0 0
možnosti
VP

Sípomat

10. 3. 2011 11:18
Viveka

Poslyšte viveko,vy se tady do všech navážíte,jak jsou hloupí a jak si myslí,že sežrali všechnu moudrost,ale nějaké vysvětlení,to nic.Co kdybyste třeba začal(a) tím,jak podle vás mají fungovat dřevěné pyramida a pak mi řekl(a),co je to vlastně energie z hlediska čínské medicíny(protože je to evidentně něco úplně jiného než co pod pojmem energie zná věda)?

0 0
možnosti
AS

viveka

10. 3. 2011 11:22
Re: Viveka

Můžete mi ukázat jediný příspěve, kde jsem někoho označila za hloupého? 8-o

A jediný příspěvek, kde jsem propagovala, že funguje jen to, co umíme vysvětlit? 8-o

0 0
možnosti
VS

Astaroth

10. 3. 2011 10:54
pyramida

Jeden znamy si koupil za 4000kc od podomniho sarlatana drevenou pyramidu, kterou mel umistit na podlahu v pokoji, aby se mu lepe spalo a pry se mu i lepe spi ;-D Pochopitelne se stal tercem posmechu nas vsech. Jinak pyramida je vytvorena z dreva pekne, 200kc bych za ni jako za hezky artefakt dal.

0 0
možnosti
AS

viveka

10. 3. 2011 10:56
Re: pyramida

A spí se mu teda líp? Spí. Takže?

0 0
možnosti
AS

viveka

10. 3. 2011 10:47
Ono se to kecá a teoretizuje.

Ale až opravdu přijde problém, pak každý rád upustí od svých oblíbených názorů a teorií a bude ho zajímat jediné - jestli ta nebo ona metoda funguje anebo ne.

0 0
možnosti
VP

Sípomat

10. 3. 2011 10:49
Re: Ono se to kecá a teoretizuje.

Tedy bod pro klasickou medicínu,ne?

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

10. 3. 2011 10:32
spolupráce lékařů s alternativci

V česku v podstatě není možná, mnozí z nich blouzní a současně jsou agresivní jako tady pan doktor inženýr. Jejich příklady vyléčení se dají srovnat  ruskou ruletou. Dáte si do bubínku jeden náboj, zatočíte, přiložítě k hlavě a zmáčknete kohoutek. Nevyjde rána- hurá skvělý výsledek ( organismus se vyléčí třeba sám) a budu tvrdit, že vždy je to metoda úspěšná a bezpečná. Tak přijde další, zatočí a vystřelí..... Dalo by se uvádět přehršel případů tragických následků práce léčitelů, ale to je důkaz na úrovni příběhu o uzdravení. Proto nehodlám touto cestou diskutovat.

0 0
možnosti
DITM

Dr. Ing. Tomáš Marný

10. 3. 2011 10:36
Re: spolupráce lékařů s alternativci

vy jste skutecne chudak na ntou. vase dogmaticke trvani na jedinych spravnych postupech vas radi do stejne skupiny, jak ty, ktere tak rad kritizujete. stale vam nic nedochazi?

0 0
možnosti