Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Muslimové už byli párkrát dotázáni, co z jejich kultury by mohlo být přínosem pro nás a oni vždycky říkají, že máme příjmout islám celý. A to je ten problém. Česká kultura se může vyvíjet, odstraňovat negativa, inovovat. Ale islámská kultura je taková, že "bůh tohle všechno chce" a nehledí se na to jestli jsou to hlouposti nebo nemorálnosti. Prostě "bůh to chce" a všichni to proto musí dělat (a bůh chce dle islámu to co chtěl Mohamed v 7. století). Takže islám není nějaký seznam kulturních tradic, ze kterých si vyberete jenom to dobré.

A nepříjde mi, že by tu byla nějaká jednobarevnost. Koneckonců i ty muslimy tu máme.

6 0
možnosti

J30o30s86e97f 36U18l25m33a94n

1. 12. 2018 11:55

Ten přínos tu prostě není...Není a nemůže být. Tohle nikdo bez použití lží prostě neokecá...

5 0
možnosti

Promiňte, ale do nástupu Habsburků na Český trůn tady nebyla civilizace? Za prvních Přemyslovců byli Hasburkové provincionální šlechta a zaostávání českých zemí začalo v době, kdy Ferdinand I. přenesl sídlo monarchie z Prahy do Vídně.

2 0
možnosti

Tím myslím první přemyslovské dědičné krále, nikoliv sv. Václava. To ani nevím, jestli tehdy nějací Habsburkové žili.

0 0
možnosti

J49o26s83e75f 86U12l16m24a26n

1. 12. 2018 11:39

"Habsburkové kromě útlaku přinesli civilizaci" - ano, tohle je pro situace, kdy jedna civilizace ovládne druhou historicky typické. Nyní ovšem hrozí paradoxní situace, kdy civilizaci ovládne "necivilizace". Muslimská kultura té evropské de facto již nemá co přinést, alespoň ne v pozitivním slova smyslu, totéž platí o přistěhovalcích z Afriky a v praxi se tento fakt potvrzuje. Takže přínos žádný, respektive záporný. Ne, opravdu nikdo soudný si nepřeje, abychom zde žili podle nějakých středověkých pravidel. Není třeba na muslimy pohlížet jako na někoho, kdo kudy chodí, tudy vtaždí, ale "pouze" jako na nositele středověké totalitní ideologie...Komunisté také nevraždili lidi na potkání (zkuste zapátrat, kolik lidí, které jste osobně znal, komunisté zavraždili). Navíc...komunistická ideologie nemá vřaždění v popisu práce. Neexistuje nějaká příručka, že by správný komouš měl svého politického odpůrce zavraždit nebo poslat do vězení. Přesto se nikdo nepozastavuje nad tím, když někdo dnes proti komunistům vystupuje a raději by emigroval, než by žil zase pod jejich vlivem. Je to pochopitelné. Komunismus je ideologie, která ovlivňuje osudy lidí směrem, který si nepřejí (teď neberu v úvahu to, že režim, který zde před listopadem vládl, není skutečný komunismus, to teď není podstatné). Islám naší civilizaci opravdu nemá co přinést a čím více ho zde bude, tím více se naše civilizace odchýlí od demokracie. Možná si toho díky salámové metodě ani nevšimneme, ale z širšího pohledu ten posun bude patrný. Ostatně nacisté měli ve své době také slušnou podporu.

3 1
možnosti
Foto

Za Habsburků žádný útlak nebyl. To je oblíbené klišé nás Čechů.

2 1
možnosti

Inu, je to Váš úzký pohled na Čechy - asi jako když stojíte na avizované vyhlídce, ale zbyl jen průsek pro vysoké napětí, ale kol kolem stromy dosti vzrostly.

1 0
možnosti
Foto

:-)nečekejte ovace. Když jsem kdysi zjevila názor Karla Pecky na švejkovství, kdy se v národě švejkovsky každý tak nějak přizpůsobil, každý uměl vykutáleně věci zařídit, každý lhal a uměl si to okecat ...nelíbilo se to tu ani trochu. Jak v knize Jana Lukeše Pecka říká, čtyřicet let komunismu bylo ideálnim pařeništem pro švejkovské nátury a tito ve Švejkovi nikdy neuvidí nic slizského. Je to poněkud nemilosrdné, ale vpodstatě o tom píšete...a jisté zrcadlo to je.

2 0
možnosti

"Každý lhal"? Opravdu každý?

1 0
možnosti

L78u31d59ě18k 36T72o26n72d18r

1. 12. 2018 10:59

Nějak mi uniká co bylo smyslem textu.

1 0
možnosti
Foto

Charakteristika národní kultury, byť jste ji asi napsal s nadsázkou, možná nebyla šťastnou :-)

2 0
možnosti