Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kamarádky vnučka ve 3,5 letech na celou tramvaj,která stála dlouho na červenou,zařvala-tak jeď,ty č............Maminka se to snažila zachránit,tak s dcerkou probírala kde to slyšela-další hlasitá odpověď-to říkal tůhle tatínek na křižovatce,když jsme jeli k babičce.Maminka,to určitě neříkal,to řekl "ty čumáku",dcera,"ne,ne,ty č........"Člověk si prostě musí dávat bacha,někdy ujedou i víc než jadrné výrazy.Doma jsme nemluvili výrazně sprostě a syn mě začal překvapovat jak mluvil když začal chodit do školky..............do té doby jsem některé výrazy ani neznala.

0 0
možnosti
Foto

Jojo, v autě se toho naučí hodně- já jsem si kdysi sprostě zanadávala před dcerou, a pak se mi to vrátilo jako bumerang asi po měsíci-kdy jsem si jen ulevila (vědoma si přítomnosti dítěte v autosedačce): "No to je ale..!!" a malá to dopověděla za mě: "deb..l  zas..nej, viď mami!":-))

0 0
možnosti

Nám se s dcerou osvědčil systém "na hrubý pytel hrubá záplata". Pravda, to už jí bylo tak 4-5 let. Žádné vulgarismy, ale šel jsem k ní a říkám "hele spratku, máma ti dala na stůl žrádlo, tak pojď". Tak na mě koukala. Já říkám "co je?". "Proč tak mluvíš?". Já říkám "no takhle teď na sebe budeme mluvit, když tak mluvíš ty, to je úplně normální. Tak se pojď nažrat a pak mazej chrápat". Už začala natahovat "když já nechci abys mi tak říkal". Já říkám "proč, když tak mluvíš ty, tak budeme všichni, to je úplně normální" a šel jsem pryč. Za chvíli přišla "tak já už to říkat nebudu". Tak já jí říkám "ale nám to s mámou fakt nevadí, klidně tak budeme spolu mluvit dál". "Ne já nechci!!" a by klid.

4 0
možnosti

A96l78e61n67a 11O84u77z61k96á

11. 9. 2013 21:30

Tak já se přiznám, že sprostých slov a zejména při řízení, mi z pusy uteklo hodně. Staršímu jsem vždycky řekla: "tohle neříkej, to je ošklivé slovo. Taky bych ho říkat neměla, ale jednou se to odnaučím." S báječným podivem to respektoval. Mladší byl jiný kalibr: ten to pořád opakoval. Párkrát jsme se tomu ale zasmáli a slovíčko ho nadobro opustilo, takže lehce odlišná zkušenost. 

Dnes jsou to pubescenti, ano, mají slovník nabušený sprostými slovy - jako všichni ostatní, ale naučili jsme se respektovat a jak oni, tak všichni mladí, kteří k nám přijdou, mluví slušně. U nás jsou sprostá slova zakázaná... a funguje to naprosto skvěle.. .)

2 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 443x
Jsem maminka dvou malých kluků a ráda bych se podělila o naše zážitky a zkušenosti s ostatními maminkami.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy