Jak zabavit dítě „ležmo“- I. část

Možná Vám není úplně dobře, jste nemocní, poranili jste si nohu, máte lékařem nařízený klid nebo jste jen „mrtví“ únavou. Ať už je to jak chce, Vaše děti Vás nešetří a vyžadují zábavu. Podívejte se na naše tipy, jak zařídit, aby se děti nenudily, a Vy si mohli odpočinout. (Upozornění – různé hry jsou vhodné pro různé věkové kategorie).  

DOPIS – Nechejte dítě psát dopis, třeba babičce – může to být na papír, včetně namalovaného obrázku, ale jistě ocení i možnost psát na počítači či tabletu. Nastavte větší font a nechte dítě trošku experimentovat.

ZADEK – „Co to mám na zadku?“ Ležíte na gauči či posteli na břiše, hlavu zabořenou tak, že nevidíte okolí. Dítě Vám umístí na zadek nějaký předmět a Vy hádáte, co to je. Můžete si z toho udělat trochu i legraci – „Mám na zadku… pekáč s husou/ledničku/šicí stroj?“  I když Vašemu dítěti bude možná k pobavení stačit, že neustále mluvíte o svém zadku.

APORT – Ideální, pokud Vaše dítě miluje zvířátka a pohyb. Může se stát třeba pejskem (nebo cvičeným lachtanem či slonem) a aportovat Vám hračky. Větší děti mohou zkusit vymyslet nějaké krátké představení (jako v cirkuse, zoo, soutěži „tanec se psem“, atp.). Buďte jim vděčným publikem.

PARTY – Pusťte dětem hudbu (třeba hudební kanál v televizi) a nechejte je, aby pro Vás tančily. Podpořte jejich radost a spolupráci na této zábavě tím, že jim dovolíte obléci si neobvyklé oblečení, pokrývky hlavy, do rukou šály či papírové střapce, atp.

STANOVÁNÍ – Pokud nemáte stan vhodný do interiéru (třeba dětský), vytvořte nějaký např. ze stolu a prostěradla nebo dlouhého závěsu, jehož konce přehodíte přes židle. Lehněte si do stanu a předstírejte, že jste na pustém ostrově. Můžete si číst knihy, i když je venku doslova průtrž mračen, vařit si v kotlíku exotické jídlo (je libo ananasový pudink s kokosovým zdobením?) nebo se natírat opalovacím krémem a koupat se v poledním slunci, zatímco přemýšlíte, zda vyslat vzkaz v lahvi či psát originálním způsobem nápis „POMOC“ na nedalekou písčitou pláž. Jistě je toho mnoho, co musíte se svými ratolestmi probrat.

SLOVNÍ HRY – Podmínkou je, že jste na tom špatně jen fyzicky, nikoliv mentálně. Hry jsou náročné na přemýšlení. Určitě nesmíme opomenout klasiku jakou je slovní fotbal. Můžete hrát „Na co myslím?“ (druhý klade otázky a Vy smíte odpovídat pouze ano/ne). Ale zkusit můžete třeba i „minutové povídání.“ Zvolte si společně téma a úkolem každého soutěžícího je mluvit o tomto tématu souvisle jednu minutu. Ztížit můžete úkol tak, že minutu musíte odhadnout (tedy přestat mluvit a výsledný čas musí být co nejblíže jedné minutě). Kdo je nejpřesnější, vyhrává v daném kole bod.

zdroj: http://www.tehotenskypolstar.cz/blog/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marcela Sekerková | pátek 24.10.2014 9:20 | karma článku: 6,33 | přečteno: 333x