A co dál ???

Když se kouknu kolem sebe, neznám člověka co by v dnešní době nenadával na Vládu této republiky. Jen těžko bych našla člověka který by souhlasil s reformami, které nám byly předhozeny a schváleny. A téměř nadlidský výkon by bylo najít člověka kterému nevadí obrovské rozkrádání státní kasy, podvodné zakázky , tunely a další . Ono by to i bylo na pováženou kdyby lidé souhlasili s tím, aby jim zloděj bral peníze z vlastní kapsy a ještě by mu z ochotou nabízeli peněženku .

Mnoho lidí se však ptá... Jsou nějaké alternativy ?? Je nějaká možnost, jak ze z tohoto začarovaného kruhu dostat ven ? A co bude potom ?? nebude ještě hůř než je teď ? Myslím si , že tuto otázku si pokládá mnoho občanů dnes a denně a tím se i uzavírají do sebe, protože je mnohem snažší v možnosti volby vybrat to jednodušší řešení o kterém se nemusí moc přemýšlet a zdánlivě neublíží.Proto je tedy snažší strčit hlavu do písku, nic neřešit a žít s myšlenou, že se to nějak vyřeší, nebo spíš, že to vyřeší někdo jiný.

Opak je pravdou. Nikdo nemá jako jednotlivec tolík síly na to aby mohl něco v tomto státě sám o sobě změnit. A i kdyby si to stokrát přál, dokáže maximálně oslovit skupinku lidí kterým je jeho názor blízký, ale tím to končí a spolu s postupem času to i člověka kterému není to co se v tomto státě děje lhostejné přestane bavit, když dlouhodobě uvidí, že je ve svém snažení osamocen.

A proto je odpověď na to zda je alternativa a možnost na změnu k lepšímu jednoduchá.Alternativa je v každém z nás. A každý z nás má pravo bojovat za to v co věří. Ale musí udělat krok, který je pro mnohé složitý. Otevřít oči a napřed sám sobě říct CHCI ZMĚNU. A Potom udělat maximum proto aby se z chtění staly reálné kroky k dopracování se ke změně. Občané tohoto státu by měli být kontromním mechanismem vlády. Právě oni by měli být ti jež zvednou ukazováček a davově řeknou ,,Tohle se nám nelíbí,, kdo jiný když ne oni by měl na to právo ?

Proto se rozhlédněte kolem sebe. Mohu z jistotou říct , že ve většině větších měst jsou skupinky lidí, kteří už pro to aby se v tomto státě měli lépe něco dělají. Stačí se jen přidat. Čím víc lidí zvedne pomyslný ukazováček... tím je větší šance, že vláda této Republiky nebude moci tyto hlasy ignorovat. A kdo ví, třeba za nějaký čas to nebudou lidé co se budou bát vlády a jejích destruktivních kroků , ale bude to vláda co bude mít strach z toho co na tyto kroky řeknou lidé.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Sedláčková Švecová | pondělí 30.1.2012 9:50 | karma článku: 19,08 | přečteno: 877x