Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

30. 1. 2010 21:39
Naše armáda smrdí od hlavy

stejně jako ta ryba. Několik mých známých si vydělává v armádě na chléb svůj vezdejší a občas i něco vynesou, co vyneseno být nemá. Pane generále, máte tam pěknou sebranku především od nejvyšších míst až po posty řadových velitelů. A vojáci ? Inu, kde jinde by si na podobné peníze přišli. Takže asi tak. Pláčete nad mlíkem, které jste si rozlil se svými kumpány sám a viníte z toho ty, které jste si sami vybírali  !!!!!!

0 0
možnosti
B

buldog2

30. 1. 2010 0:29
jeden britský velitel rezignoval poté, co politici

nereAGOVALI na jeho žádosti o pancerované vozy a nedlouho potom zemřelo několik příslušníků jeho jednotky při nájezdu nepancerovaného vozidla na IED..zveřejnil to a odstoupil......někdy je potřeba si vybrat a bojovat za SVÉ lidi..

0 0
možnosti
B

buldog2

30. 1. 2010 0:26
v německé armádě platilo a nevím, možná pořád

platí, že pokud voják neuposlechne rozkaz,ale výsledkem je úspěch,tak není potrestán za neuposlechnutí rozkazu,ale pochválen..a jinak jako velitel bych byl rád, pokud mám v týmu lidi,kteří jsou schopni mě někdy upozornit na chybu a ne jen tupě plnili rozkazy a nechali me v tom vykoupat..když není o vakcíny zájem v civilu, měli si páni generálové udělat průzkum u jednotek,kolik lidí má zájem..jestli opět slepě plní rozkazy politiků-stojí za to se zamyslet, zda by také někdy neměli bojovat za své vojáky,bratry ve zbrani a ne jen plnit rozkazy politiků a zrazovat sve spolubojovniky..

0 0
možnosti
A

agent

28. 1. 2010 23:14
Opíchat,sebrat renty,sebrat příspěvek na bydlení a makat!

0 0
možnosti
K

Kozlík_

28. 1. 2010 22:52
Pan generál taktně opomenul jednu věc

A sice aktivistické chování pana prezidenta. Pan prezident dal svoji podporu vojákům, kteří se vzpírají podřídit rozkazu - povinnému očkování. Jeho slovy, je to aktivistický prezident. Jinak takovéto lidi jsem poznal a říkám jim intrikáni a rozeštvávači. Pan prezident je vrchní velitel. Nevím, může-li vše, např. rozkaz zrušit - z pozice vrchního velitele. Prezident toti nemůže např. měnit rozhodnutí ministrů, tak nevím. Ale zrušit rozkaz, to bych pochopil. Jiná věc je rozkaz nezrušit, ale vojáky popichovat k tomu, aby se mu nepodrobili. Podrývá autoritu velitelů. Přitom navenek nic, on je vyjadřuje svůj občanský názor. Ten si může strčit za klobouk, nikoho nezajímá. Buď má se vší zodpovědností rozkaz zrušit nebo přímo apelovat na jeho zrušení. Ale alibisticky nic neudělat a zároveň popichovat proti velení armády, to je ta nejhorší varianta.

K představitelům státu mám ústu. Ale jako člověka si Klause příliš nevážím, jelikož jedná jako nevyzpytatelný intrikán.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

28. 1. 2010 22:54
Re: Pan generál taktně opomenul jednu věc

Abych upřesnil poslední větu. Prezidenta si vážím jako hlavy státu. Ale k občanu Klausovi úctu hledám fakt dosti těžko. Intrikány jsem neměl rád nikdy. Toto dělení na jednání z funkce a občanský postoj, s tím přišel pan Klaus sám - takže se vyjadřuji podle toho, jak to on zavedl.

0 0
možnosti
T

tissaia

28. 1. 2010 20:30
Nasadit i svůj život

Vážený pane generále,

své vlasti sloužím již poměrně dlouho, ale přesto mám v živé paměti den, kdy jsme spolu s kolegy přísahali. Mimo jiné jsme přísahali, že pro její obranu jsme připraveni nasadit i svůj život. Očkováním proti mnoha nemocem od té doby prošlo mnoho z nás,povinně před nástupem do misí, a nikdo se mu nebránil. Přesto tvrdím, že ve svém okolí neznám nikoho, kdo by se chtěl nechat zatáhnout do tohoto pochybného podniku.

Být připraven nasadit i svůj život při obraně republiky neznamená být připraven nasadit své zdraví při obraně zájmů farmaceutických firem.

Nemám samozřejmě právo mluvit za své kolegy, ale za sebe říkám: "Ať mne kázeňsky řeší, ať mi sahají na plat, ať na mne uplatňují restriktivní opatření, já si to píchnout nenechám".

0 0
možnosti
BH

BoboHml

28. 1. 2010 20:31
Re: Nasadit i svůj život

R^

0 0
možnosti
LD

Libcin

28. 1. 2010 19:40
Vakcína

Pane generále, nabízím armádě litr pravé domácí Slivovice, zaručeně zdraví nepoškozující /tím myslím panáčka denně/ na podporu imunitního systému vojáků a likvidace bacilů chřipky. ;-D 

0 0
možnosti
BJV

buh je velky

28. 1. 2010 19:36
neco pro zelenou gumu

pry budete platit talibanu ;-D      co ty  na to generale?

0 0
možnosti
LD

Libcin

28. 1. 2010 19:42
Re: neco pro zelenou gumu

Oni zdarma naočkují ty Talibance a bude po problémech i po Talibancích.

0 0
možnosti
DK

Fonon

28. 1. 2010 19:31
šedivý,

jestli pak víš, že voják izraelské armády nemusí uposlechnout rozkaz a nehrozí mu za to žádný trest?

0 0
možnosti
JM

Irish Stout

28. 1. 2010 19:16
takže podle Vašeho názoru,

si má voják nechat bez reptání nahnat do těla jakési neprověřené svinstvo, kterého se stát potřebuje zbavit? Voják je taky člověk a zdraví je -aspoň v době míru- jeho výlučný majetek. Nemáte právo mu ho ničit ve jménu jakési pofidérní hrozby, která, jak se zdá, má spíše obchodní, než zdravotní pozadí. 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik